Annica

*Annica 63:a
*Målmedveten stenbock
*Lycklig 3 barnsmamma
 och sambo
*Levnadsmotto:
 Du får vad du ger
 (Så le mot omvärlden)
*Längd: 167 cm
*Vikt: 150/?/?/65
 (Start/Nystart/Nu/Mål)
*Metod: VV Points Plan
 och lite sunt förnuft

-------------------------

Navigering
Svammel
Svammel arkiv
Gamla arkivet
Tips & knep
BMI test
Recept
Varför?
Upptäckter!
--------------------------
Viktjournal
Viktarkiv
Måttjournal
Måttarkiv
Motionsdagbok
Motionsarkiv
Nedräkning
Bildjournal
Workoutpass
Delmål
Matdagbok 2001
--------------------------
Fotoalbum
Webcam bilder
--------------------------
In english

april 2010
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Min logo om du vill länka:
Annicas logo/banner

Powered by
Movable Type 3.15

Syndicate this site (XML)
Sidan ses bäst i 1024x768
och IE 5+ el NS6+
Grafik och innehåll Copyright © 2000-2003 Annica Forsberg
Annica... ett steg i taget!

Måndag 30 December, 2002

Årets sista invägning..
Ja, då har jag gjort årets sista invägning och fått domen av julens begivenheter. Det resulterade i 7hg upp sedan förra veckan, ja inget att orda över då jag ätit rätt friskt både av mat och gotter :D Idag har vi haft gemensamt födelsedagsfirande gubben min och jag, jag fyllde ju dagen före julafton och han fyller i morgon så vi slog ihop det. Jag har ätit kakor, bullar, tårta och gotter och njutit hela vägen idag ;o) Och i morgon är det nyårsafton och då blir det full meny med förrätt, varmrätt och efterrätt och en massa gott att dricka till. Så vågen lär inte stanna här innan jullovet är över ;o) Men å andra sidan så är det planerat så jag grumsar inte över det, nya tag på det nya året!

Jag firar nyår tillsammans med brorsan och hans familj och hans svärföräldrar. Vi kommer även att sova kvar där, ja det är bara ca 1,3 mil dit men ingen vill köra bil den kvällen ;o) Så vi hörs på det nya året.

Ha det gott mina vänner! Ha ett gott slut och ett Gott Nytt År på er alla!

Svamlat av Annica @ 09:04 PM CET [Ta den] [Kommentera?]

Måndag 23 December, 2002

God Jul!
Ja, idag var det invägning med ett trevligt resultat, ett kg minus :) vilket ger en ny siffra på vågen igen, dvs 4 är utbytt mot en 3. Och jag fick den tolfte stjärnan också, den satt långt inne men nu kom den. Nedräkningen sprack med dunder och brak, ja jag hade ju hoppats vara nere på 110 idag men så bidde det inte. Det fattas 3,1 kg för att nå dit men glad är jag ändå för 113,1 är inte illa det heller med tanke på att jag varit uppe i 150. Nu får vi se hur julens alla ätbara fröjder ställer till det för mig, det lär vi se den 30:e då nästa invägning sker.

Summering av det gågna året ger att jag gått ner 12 kg det här året, inte så illa med tanke på att jag jämviktade (tog paus) rätt länge. Förra året gick jag ner betydligt mer men nu får jag se fram emot nästa år istället och se vad det kan ge :).

Nu ska jag fortsätta jobba på här hemma så julen kommer hit också, trevlig sysselsättning på födelsedagen va ;o) Men jag får fira den 30:e istället, då får det bli tårta och hela köret.

Så nu önskar jag er all en riktigt God Jul! Ät och må gott men ta det lugnt så det inte blir för mycket, det ska jag göra i alla fall. Ha det gott alla!

Svamlat av Annica @ 03:47 PM CET [Ta den]

Söndag 1 December, 2002

Första advent..
Och det ser ut som ett bombnedslag här hemma ;o) Ja ja, jag får väl ta itu med det på kvällarna nu när helgen inte blev som jag tänkt. Det är åtminstone adventsfint utomhus, vi har snö även om den är väldigt hård, och PÅ har ljussatt utomhus :) en gran med ljus, en konstgjord granslinga med ljus runt dörren och så en lååååång ljusslinga i rönnen vid knuten. Den kulörta "lykt" kedjan som ska hänga runt brotaket hittar vi inte :/ men den dyker väl upp när vi börjar rota bland julsakerna sedan kan jag tro.

Jag har funderat lite på det här med att ha så mycket att gå ner i vikt. Jag gick ju ner i stadig takt i ungefär 9 el. 10 månader, sedan tog motivationen slut där. Det kändes jobbigt och jag var less men istället för att ge upp bestämde jag mig mentalt för att ta en paus. Alla de gånger jag jojobantat har jag gett upp och bara vänt om åt motsatt håll. Den här gången bestämde jag mig för att så ska jag inte göra. Jag hade ju lyckats få in så många bra vanor, att äta hälsosamt har ju blivit en vana och inte ett måste så varför sluta med det? Så jag tog paus och fortsatte äta som förut men med den skillnaden att jag inte vägde och mätte ett endaste dugg. Jag pausade i ungefär ett halvår och under den tiden pendlade vikten upp och ner 3kg hela tiden. Och slutresultat blev 3 kg plus på vågen. Och så helt plötsligt så dök motivationen upp igen bara. Utan ansträngning bara fanns den där igen. Därför tror jag att det är nyttigt att ta paus ibland. Att mentalt ställa in sig på att vare sig gå upp eller ner i vikt, att inte kontrollera maten så hårt men ändå äta bra mat. På så vis får både kroppen och själen en chans att komma i kapp den där nya man blivit utan alla kilon. På så vis vänjer man in sig allt eftersom och tar en bit i sänder. Det känns som det är en bra strategi för mig i alla fall :). Jag får se när det blir dags för paus nästa gång, så länge jag har motivation kör jag på men försvinner den så är det ett tecken på att jag behöver paus igen.

Nej, nu ska jag ut på stan med familjen. Det är skyltsöndag här i vår lilla stad så liten måste ju få komma ut och se :).

Ha det gott alla!

Svamlat av Annica @ 01:55 PM CET [Ta den]

Sök:

Powered By Greymatter

Senast uppdaterat

Knoddarna
9 apr -08 - Cassandras måttabell
Recepten
17 okt -08 - Dajmbitar
Fotoalbumet
29 nov -06 - Minipluttarna badar

Länkar
--------------------------
Hälso/dietsidor
ViktVäktarna Öppna i nytt fönster
Vitea Öppna i nytt fönster
7 nycklar Öppna i nytt fönster
NetDoktor - träning och mat Öppna i nytt fönster
Dietist.com Öppna i nytt fönster

Kalorier.Nu Öppna i nytt fönster


Tappa kilon Öppna i nytt fönster
--------------------------
Recept sidor
Hälsokrubb Öppna i nytt fönster
--------------------------
Överviktigas Riksförbund Öppna i nytt fönster