Annica

*Annica 63:a
*Målmedveten stenbock
*Lycklig 3 barnsmamma
 och sambo
*Levnadsmotto:
 Du får vad du ger
 (Så le mot omvärlden)
*Längd: 167 cm
*Vikt: 150/?/?/65
 (Start/Nystart/Nu/Mål)
*Metod: VV Points Plan
 och lite sunt förnuft

-------------------------

Navigering
Svammel
Svammel arkiv
Gamla arkivet
Tips & knep
BMI test
Recept
Varför?
Upptäckter!
--------------------------
Viktjournal
Viktarkiv
Måttjournal
Måttarkiv
Motionsdagbok
Motionsarkiv
Nedräkning
Bildjournal
Workoutpass
Delmål
Matdagbok 2001
--------------------------
Fotoalbum
Webcam bilder
--------------------------
In english

april 2010
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Min logo om du vill länka:
Annicas logo/banner

Powered by
Movable Type 3.15

Syndicate this site (XML)
Sidan ses bäst i 1024x768
och IE 5+ el NS6+
Grafik och innehåll Copyright © 2000-2003 Annica Forsberg
Annica... ett steg i taget!

Måndag 25 November, 2002

Veckans invägning..
avklarad och det gav den lägsta vikten hittills :) Ett halvt kilo neråt den här veckan också, så sakta men säkert är jag på väg åt rätt håll :) Och gubben min har aldrig sett mig i de vikter jag börjar hamna i nu, kul!

Svamlat av Annica @ 07:13 PM CET [Ta den]

Söndag 24 November, 2002

Fick min medicin..
så nu mår jag bra igen :) Är väldigt trött bara.. har haft en vecka med mycket aktiviteter och lite sömn. Och igår var jag barnvakt åt brorsans lillgrabb. Både han och min batting är enda barn och vana att styra och ställa med lekar och sånt. Och det märktes igår vill jag lova, jisses vad de blev oense och lika tjuriga är de båda två ;o) Och sprang skyttetrafik till mig för att ralla vad den andra gjorde *suck*. De var båda två vääääldigt trötta då brorsonen åkte hem, min somnade på soffan otullad. Ja, jag måste väl erkänna att det kunde nog jag ha gjort också, tar på krafterna mer att ha två battingar än en ;o) Och två grabbar dessutom. Tacka vet jag små söta flickor som sitter och leker med sina dockor :) Ja, jag har två söta systerdöttrar så jag har att jämföra med :)

Ja, nu är det snart nanna dags.. nästan i alla fall. Och så får vi se vad vågen säger i morgon, kanske lite neråt om trenden håller i sig.

Svamlat av Annica @ 08:16 PM CET [Ta den]

Torsdag 21 November, 2002

Gnäll gnäll gnäll ;o)
Jag mår inte så bra just nu, ja fysiskt alltså, jag tror jag har urinvägsinfektion. Hur kul är det på en skala? Jag har varit och tagit urinprov och det visade en massa otrevligheter men läkaren hade inte TID idag så jag får vänta tills i morgon på mitt recept :( Isch, jag har ont och jag har ont då jag kissar, attans jädrans vård! Så nu sitter jag här och vill bara klaga och gnälla, staaaaackars lilla mig ;o) jaja, jag får väl stå ut en dag till då! Jag har ju gått och dragit på det sedan i helgen. Ja, jag brukar ofta kunna "behandla" bort det själv med mängder av vatten, pressad citron och hålla mig länge. Men icke denna gång :/ det bara vägrar och blir värre snarare än bättre :( Så jag gav upp idag och ringde vårdcentralen som inte har mer tid med mig än att ta emot provet, baaahh!!

Ja, nu har jag fått klaga och gnälla en stund ;o) Som tur är har humöret hållit sig uppe större delen av dagen, bara nu mot slutet av dagen det sviktar. Så ingen annan än ni har behövt höra på mig ;o)

Nej, dags att göra lite nytta..

Svamlat av Annica @ 04:25 PM CET [Ta den]

Måndag 18 November, 2002

Oj vad tiden går fort!
Måndag igen och invägning, 0,5kg borta den här gången så det går åt rätt håll :). Jag sköter mig rätt OK nu så det borde gå vägen det här även om det kanske vissa veckor går långsammare. Ja, ibland vill jag unna mig lite på helgen :) ja inte godis då utan god mat och lite vin till. Det är vad som har kommit att bli mina fallgropar, fast jag det är väl fel att kalla dem det också för jag går ju ner. Men jag tar gärna lite för stooora portioner av maten på helgen och så det där röda till då.. men gott är det ;o)

Har inte tillgång till dator på dagtid alls nu :( så det jag hinner göra vid en dator är på kvällstid och helger det. Och då är det ju även till att laga middag till familjen mm så datortiden är helt klart vääääldigt ihopkrympt! Och jag som behöver göra om här på sidan, är sååå less på det här utseendet! Och så vill jag byta blogscript också men tiden .. den där tiden.

Nja, Tolkia, den kommer nog gradvis, åtminstone för mig har det gjort det. Men jag tog det nog lite baklänges i början, tror jag man kan säga. Jag insåg efter redan 1-2 månader att det aldrig skulle fungera om jag inte jobbade mer på att tycka om det jag har redan som det är (kroppen alltså). Så hmm.. jag har mentaltränat mig själv på den fronten sedan dess. Övriga mig, ja det av mig som inte är kropp, det har jag övat stora delar av vuxenlivet på att tycka om. Jag har en del i fatet som gjort att det inte varit lätt alla gånger. Men det går framåt om än långsamt..

Svamlat av Annica @ 07:09 PM CET [Ta den]

Måndag 11 November, 2002

Måndag och invägning..
Och neråt det bär på vågen :) nu har jag ju legat sjuk så .. ähum.. jag ska väl inte känna mig för stolt ;o) brist på matlust som följer med sjukdom hjälpte nog upp (ner?) saken kan jag tro. Men glad är jag ändå för nu händer det ju något åt rätt håll :D Nästan halvvägs nere till nästa delmål nu. Jag var ju där för bra länge sedan också men gick upp 3 kg. Nu är jag snart nere på samma nivå som den allra lägsta jag var då igen. 7 hg kvar dit bara :) Så nu får jag nog se till att sköta mig så att det fortsätter! Skulle kännas bra att få ta fjärde delmålet någon gång också! Nu tog jag ju ett halvårs paus från viktandet så att det tagit tid är ju inte oväntat. Men sedan jag drog igång igen har det gått lite segt trots att jag skött mig. Men nu verkar det börja hända något igen och glad är jag för det :) Och det känns på byxorna för de kändes snäva över magen på slutet, ja mer än vad de borde faktiskt, för jag gick ju inte upp på slutet men de kändes snävare och snävare ändå. Nu känns de som förut igen och midjan börjar kännas mer och mer markerad igen. Den är nog den "kroppsdel" som jag alltid varit mest stolt över, den har alltid varit rejält markerad trots övervikt och allt.

Jadå, man får tycka om sig själv som tjock! Faktum är att tycker man inte om sig själv som tjock så tycker man inte om sig själv som smal heller! Jag har ju faktiskt varit smal en gång och jag gillade inte mig själv ändå, jag måste erkänna att jag tycker betydligt bättre om mig själv idag än vad jag gjorde då! Så det har inget med vikten att göra vad man tycker om sig själv.. det har mer med den egna bilden av sig själv att göra..

Svamlat av Annica @ 10:41 AM CET [Ta den]

Lördag 9 November, 2002

På benen igen..
Ja, jag blev riktigt däckad här jag. Låg i feber hela dagen igår totalt väck, sov sov och sov hela dagen lång. Så jag är lite skakis idag men jag är uppe och det är huvudsaken. Försöker göra lite här hemma men blir så fort matt och trött men det är ju inte konstigt så jag får väl ta det lugnt här i helgen. Och bli som ny inför nya veckan som kommer. Liten hostar något alldeles väldigt men ögonflussen har gett med sig i alla fall.

Som väntat så gör sjukdom "under" för vågen men det lär nog inte hålla i sig till på måndag. Jag drack mängder av vatten så jag jämnade väl ut det jag svettades ut med febern. Men att ligga inaktiv i ett och ett halvt dygn gör nog musklerna så "utvilade" att vågen visar lägre bara för det. Vi får väl se på måndag hur det ser ut då..

Svamlat av Annica @ 04:02 PM CET [Ta den]

Torsdag 7 November, 2002

Mår pyton..
Jag har varit hemma med sjukt barn den här veckan. Nu börjar liten vara pigg och ögonflussen han lyckades få börjar ge med sig. En väldig hosta har han men nu börjar jag själv bli dålig. Sitter och orkar knappt hålla mig upprätt :(, halsen värker, huvudet värker, det kryper och värker i hela kroppen och jag är så matt att jag blir svimfärdig. Har pulat i mig lite treo får se om jag blir lite piggare av den. Har överlåtit matlagningen på gubben min då jag inte pallar det själv. Det bara snurrar för huvudet då jag försöker göra något. Usch vad jag låter som en gnällfia nu ;o) men det var så länge sedan jag var ordentligt sjuk så jag är ovan, liiite kan jag väl få gnälla?

I alla fall så har jag väl skött mig någorlunda matmässigt den här veckan, förra veckan var ju en smärre katastrof så att jag gick ner var ett under. Men vågen har inte gått uppåt under veckan så nergången är permanent. Och om jag blir så här dålig går matlusten ner också så jag lär inte äta så jag går upp det igen nu heller.

Jag borde väl egentligen ta en bild av vasen på köksbordet (göra gubben min glad och visa upp den ;o) ). Jag har nämligen tre högskaftade, vackra röda rosor på köksbordet. Vadan detta då? Jo, vi hade varit förlovade i 7 år igår (och tillsammans 7,5 år) så PÅ kom hem med dem som en överaskning igår. Får se om jag gör det senare, just nu börjar jag bli så matt att jag nog får gå och lägga i kull mig en stund.

Svamlat av Annica @ 06:13 PM CET [Ta den]

Måndag 4 November, 2002

Lite neråt..
trots att jag den senaste tiden misskött mig å de grövsta. Men då jag tidigare skött mig exemplariskt och inte gått ner ett hekto så antar jag att det kommer efteråt. Min kropp har betett sig mysko överhuvudtaget på slutet. Vet inte vad som är på gång, hade the big M förra veckan och det vet jag ju hur det gör med vikten men det började redan innan det. Ja, det är bara att vänta och se vad som händer, ska försöka skärpa till mig i alla fall och sluta stoppa i mig en massa som jag inte borde. Ja helgen har innehållit både windsorbullar, glass och chokladpudding. Fy på sig Annica! ;o) Men gott var det :D

Har varit gräsänka i helgen då gubben drog iväg till skogs för att jaga småvilt med min pappa och brorsa. De har suttit i en jaktkoja på kvällarna och ute i skogen på dagarna. Jag och liten hade det lugnt och skönt hemma vi :). Och på lördagen passade vi på att hälsa på mamma (hej mamma) och blev bjudna på middag (gott :) ). Igår kväll då gubben kom hem passade vi på att ha en myskväll med tacos som middag. Tacos är väldigt gott och väldigt nyttigt då det till så stor del består utav grönsaker :)). Så det är inte helt fel som mysmiddag :) och så ett glas rött till det då :)).

Idag sitter jag här på RC och har inte mycket att göra. Vi skulle ha projektredovisning men min projektpartner är sjuk så det blev framskjutet tills han kommer tillbaks. Så just nu sitter jag bara och slösurfar och kollar lite mail här i RCs datasal. Ja, jag kan tyvärr inte komma åt en massa kul som jag kan jobba med, önskar jag finge ta med mig min bärbara dator så jag kan pula med det jag vill ;o). Men i brist på annat får jag nöja mig med att åtminstone kunna sitta vid en dator. I eftermiddag finns en del inbokat så då blir det lite rörelse här i alla fall.

Ha en bra måndag alla!

Svamlat av Annica @ 09:45 AM CET [Ta den]

Sök:

Powered By Greymatter

Senast uppdaterat

Knoddarna
9 apr -08 - Cassandras måttabell
Recepten
17 okt -08 - Dajmbitar
Fotoalbumet
29 nov -06 - Minipluttarna badar

Länkar
--------------------------
Hälso/dietsidor
ViktVäktarna Öppna i nytt fönster
Vitea Öppna i nytt fönster
7 nycklar Öppna i nytt fönster
NetDoktor - träning och mat Öppna i nytt fönster
Dietist.com Öppna i nytt fönster

Kalorier.Nu Öppna i nytt fönster


Tappa kilon Öppna i nytt fönster
--------------------------
Recept sidor
Hälsokrubb Öppna i nytt fönster
--------------------------
Överviktigas Riksförbund Öppna i nytt fönster