Annica

*Annica 63:a
*Målmedveten stenbock
*Lycklig 3 barnsmamma
 och sambo
*Levnadsmotto:
 Du får vad du ger
 (Så le mot omvärlden)
*Längd: 167 cm
*Vikt: 150/?/?/65
 (Start/Nystart/Nu/Mål)
*Metod: VV Points Plan
 och lite sunt förnuft

-------------------------

Navigering
Svammel
Svammel arkiv
Gamla arkivet
Tips & knep
BMI test
Recept
Varför?
Upptäckter!
--------------------------
Viktjournal
Viktarkiv
Måttjournal
Måttarkiv
Motionsdagbok
Motionsarkiv
Nedräkning
Bildjournal
Workoutpass
Delmål
Matdagbok 2001
--------------------------
Fotoalbum
Webcam bilder
--------------------------
In english

april 2010
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Min logo om du vill länka:
Annicas logo/banner

Powered by
Movable Type 3.15

Syndicate this site (XML)
Sidan ses bäst i 1024x768
och IE 5+ el NS6+
Grafik och innehåll Copyright © 2000-2003 Annica Forsberg
Annica... ett steg i taget!

Tisdag 30 Oktober, 2001

Har en fundering..
som jag har klurat på ett bra tag nu! Jag funderar på att lägga upp en sida om och för såna som jag, alltså såna som försöker leva sundare och gå ner i vikt. En sida med ett diskussionsforum kategoririserat med tex Invägning, Matprat, VV prat, Motion etc. Och så ska det finnas tips och hjälp för dem som vill lägga upp egen viktminskningssida. Med länkar till ställen där man kan få gratis utrymme, scripts för diverse saker, html tutorials, grafik etc. Och en massa annat inom det här "viktiga" området :) Det som har stoppat mig hittills är dels tid (ja brist på då) och så om det överhuvudtaget finns intresse för en sån sida? En sida där "invånarna" får styra lite vad som ska ingå, kan det vara något? Ja det krävs nog en ordentlig funderar där.. om den blir verklighet skulle jag lägga upp en subdomän till min domän in-cyberspace.net dvs vikt.in-cyberspace.net skulle det bli då. Någon som har något att säga om det här? I så fall klicka på länken "kommentera?" här nedanför dagboksinlägget och tyck till!

I övrigt så går dietandet som det ska, har skött mig även om jag slarvat så till vida att det blev färdigmat idag. Iddes inte laga mat när vi kom hem från affären vid sjusnåret, liiiite väl sent tyckte jag ;o) Och en Halo jordnöt har det blitt också :D De är så goda :)) Men vågen visar minus sedan igår så det går nog bra :)) Men det är långt till måndag så vi får väl se hur det ser ut då!

Har varit gräääsligt lat med pluggandet *skäms* har inte rört en bok!! Skärpning Annica!! Men har tvättat undan nästan all tvätt istället :) Så något har jag i alla fall gjort ;o)

Svamlat av ancitita @ 09:43 PM CET [Ta den]

Måndag 29 Oktober, 2001

Ähumm.. har varit liiite..
tyst på sistone! Har varit alldeles för mycket med skolan, prov prov och åter prov!! Men nu har vi novemberlov så jag är hemma :D visserligen måste jag plugga i alla fall om jag ska hinna med allt innan nästa prov, men det blir helt annat när man får göra det hemifrån :D

Jag tänkte passa på och städa lite här hemma, det ser för bedrövligt ut här :( Och så tänkte jag försöka hinna julbaka lite! Hehehe jag kan höra er dra efter andan och säga "redan?" och "hur ska det gå med dieten?" men jag tänkte vara lite smart i år. Eftersom jag inte hinner så mycket vanliga veckor när jag kommer hem vid 18 tiden varje dag, så måste jag passa på nu när jag är hemma. Och det finns ju frys att stoppa allt i :D Vanligtvis brukar jag stressa livet ur mig dagarna innan jul.. nu tänkte jag slippa det .. men ähum.. vi får väl se hur det blir sista veckan innan jul, man har väl sagt så förr.. i år så.. ;o) Och vad gäller ätandet av bakverken.. liiiite kan man ju få smaka utan att det gör nåt, bara att se till och räkna pointsen :))

Det känns himla bra att vara under 130kg :) Låter såååå mycket bättre att säga 129 än 130, eller vad säger du? Så nu får jag jobba mot nästa delmål, 120kg :) Jag har beställt belöningarna för delmål 1 och 2, 2 nya tröjor och ett par byxor :) i en storlek mindre :D

Ja som märks mår jag vääääldigt bra idag :) Känner mig sååå nöjd med mig själv :)) Jag lyckas ju verkligen hålla mig till dietandet den här gången :) Jag har ju varit med i VV flera gånger förut men då har jag hamnat på en "hylla" efter ca 10-15kg nergång. Och den har varat i fleeera veckor och då slutar det med att jag ger upp :( För de gamla programmen har varit hårdare på så vis att man inte fått välja själv vad man ska äta, ja eller i alla fall "ät 3 protein, drick 2 mjölk blabla" och det är så svårt att variera då. Och hamnar man då på en sån "hylla" så ger man lätt upp för "varför offra så mycket när inget händer". Med points är det såååå mycket lättare. Man kan ju äta en kaka till och med, bara man räknar in det i pointsen :) Och det är det som gör det sååå mycket lättare att leva efter, man lever liksom ett mer "normalt" liv :) Det känns inte som ett offer den här gången, för det mesta i alla fall ;o) Och det är det som är grejen tror jag :)) Fast i början kändes det som att jag fuskade om jag åt en kaka, det satt i sen tidigare det att "bantar man får man inte äta sånt".

Nej.. åter till nyttigare sysslor ;o)

Svamlat av ancitita @ 01:42 PM CET [Ta den]

Söndag 21 Oktober, 2001

Oj .. det var ett tag sen sist!
Jag har haft alldeles för mycket att göra på sistone. Prov och åter prov! Har matteprov imorgon också :( Så än är det inte över! Men nästa vecka har vi novemberlov :D Det ska bli härligt!

Tror inte att jag når delmål 2 imorgon, har fått den där gräsligt otrevliga månatliga grejen idag :(( Och DET känns i hela magen :( Men nästa vecka så ska jag bara ha nått dit!! ;o) Hoppas, hoppas!! För då ska jag beställa de där 2 tröjorna från förra delmålet och byxorna för det nya delmålet. Längtar efter lite nya kläder! Och så ska jag ju få beställa i en storlek mindre den här gången :D Härligt!! Snart så finns det kläder att hitta på lite andra ställen än Miss Mary också! Jisses vad det ska bli skönt att kunna hitta kläder i en vanlig butik! Fast i lilla Kramfors dröjer det nog innan jag hittar, de är inte med sin tid att ha kläder för lite större :( Men i Sundsvall finns det :) och dit är det bara 10 mil :)

I fredags tog jag en riktig pointssvängom :), jag åt upp 10 av mina sparade points! Jag åt en extra tacos och drack 2 glas rött vin, riktigt lösläppt va ;o) gott var det i alla fall :D

Idag blir det magert istället! Har en köttgryta i ugnen, och den ger inte många points :)

Nej, åter till matteboken :(

Svamlat av ancitita @ 01:27 PM CET [Ta den]

Söndag 7 Oktober, 2001

Söndag och helgen snart slut..
Veckorna går så fort att jag inte begriper vart tiden tar vägen! Vet du att jag har Viktväktat i 20 veckor nu? Helt ofattbart! 20 veckor! Det är nästan 5 månader det! Och en massa kilo mindre :)) Jag satt och räknade lite igår. Jag tog bort första veckan för då gick det ju väldigt mycket ner och så fort kommer det inte att gå fler gånger. Sedan slog jag ihop alla andra och delade med antalet veckor (minus första) och fick 0,77kg som medelnedgång per vecka. Så tog jag det antal veckor som är kvar till jul (minus denna, den har jag redan gått ner jöö) och multiplicerade med 0,77 och fick så ca 8,5kg som jag, om allt går väl, bör gå ner till jul :) Och det betyder att, om jag imorgon väger som idag, har nått ca 123kg till jul :)) Det låter väl bra? :) Så det är bara att hålla tummarna för att det går som tänkt!

Nu kommer jag ju att fira jul ordentligt dvs jag kommer att äta av hjärtats lust :D Hela! julafton. Om jag klarar av att låta bli att räkna points kommer jag inte göra det heller! Nu är det ju så att jag har blivit närmast manisk när det gäller mitt points räknande :) Så om jag klarar av att låta bli att räkna är ju en annan femma ;o)

Jag har svängt loss lite den här veckan, hållit mig inom mina points dock, men det har blivit några Halo godisar och igår fikade jag ordentligt! Dvs jag åt både bulle och kakor! Men jag har inte överskridit veckans pointsantal i alla fall :) Har ju varit såååå trött så trött! Så därför har godis och sötsuget varit i topp, men jag har i alla fall klarat av att låta bli de värsta godiset. Inte köpt nåt extremt onyttigt och inte rört den vita chokladkakan i skafferiet. Så liiiite stolt över mig själv kan jag känna mig :D

Svamlat av ancitita @ 12:46 PM CET [Ta den]

Lördag 6 Oktober, 2001

Ääääntligen helg!
Och den behövdes verkligen! Jag har suttit med näsan i en bok mest hela tiden den här veckan, och sovit alldeles för lite! Igår kväll när klockan var 10 var jag så trött så det kändes som om klockan minst skulle vara 2 på natten. Så det var bara till att hoppa i säng det. Skulle behövt lång sovmorgon men si så blev det inte för klockan 7:30 var det nån som tjoade "mamma" här! "Lägg dig och sov tills bolibompa börjar" var min kommentar, men den fungerade inte som tänkt ;o) så det var "mamma" hit och "mamma" dit tills kl 8 då sagda program började. Då blev det istället "mamma det är nåt fel på TVn!" men det var det inte, bordsantennen på hans TV var vriden heeelt galet ;o) Så mellan 8 och 9 fick jag slumra lite i alla fall men sen var det helt slut på friden! Och du karlar! Vad är de gjorda av egentligen? Inte vaknar de utav allt mamma tjoande inte! Nähä då, de sover helt lugnt vidare! Åtminstone gör min det, mystiska individer de där ;o) Så han fick sova ostört tills klockan 9 han, orättvist!

Ja och så ska jag plugga kemi hela helgen! Har prov på fredag *gnager nervöst på läpparna* jisses vad det ska bli svårt! Jag ligger ju så efter sen jag var sjuk :( Har försökt läsa ikapp i veckan men med nytt inmatat varje dag är det inte lätt!! Så jag har det jag gör i helgen! Och här som ser så ut! Behöver verkligen städa här! Man törs inte ta hem folk till den här röran!!

Den här envisa tröttheten som veckans pluggand/dålig sömn orsakat har haft en stor nackdel... och det är att den ger ett sånt otroligt sötsug!! Hjärnan påpekar att det behövs nåt uppiggande och sött är ju ähum snabbt uppiggande. Det har blivit några Halo godisar den här veckan, men jag har klarat att hålla mig ifrån den där vita chokladkakan i alla fall!! Men sparade points har det inte blivit många inte! Jag som brukar ha närmare 20 på söndagen, har endast 5,5 idag! Så det märks att jag inte ätit så där superbra. Men jag har åtminstone druckit bra den här veckan :) Alltid något. Igår drack jag 2,5l vatten plus light dricka över en halv liter. Snacka om att det blev mååånga toabesök ;o)

Tacos på fredagarna har blivit ett måste i vårt hushåll :) Det är liksom mumsigt att sitta framför TVn och äta det när arbetsveckan är över :)) Och nyttigt är det också! Det är ju köttfärsen med tacomix och brödet som ger en massa points men resten! Bara grönsaker i mängd!! Jag äter säkert 400g eller mer grönsaker allt sammantaget varje fredagsmiddag :) Så nyttigt är det helt klart :D

Mina killar är för goa :) Både liten och stor :) Den stora sa i morse "Du är världens snyggast och sexigaste som finns" sånt känns ända ner i småtårna det :)) speciellt med all min övervikt i åtanke! Och så liten då "mamma jag tycker om dig så mycket som heeela livet" vilket betyder typ "mest i hela världen" :) Jaa jag har det bra med 2 såna goa killar här hemma :)) Så det får jag plocka fram när det känns som tyngst!

Svamlat av ancitita @ 01:01 PM CET [Ta den]

Sök:

Powered By Greymatter

Senast uppdaterat

Knoddarna
9 apr -08 - Cassandras måttabell
Recepten
17 okt -08 - Dajmbitar
Fotoalbumet
29 nov -06 - Minipluttarna badar

Länkar
--------------------------
Hälso/dietsidor
ViktVäktarna Öppna i nytt fönster
Vitea Öppna i nytt fönster
7 nycklar Öppna i nytt fönster
NetDoktor - träning och mat Öppna i nytt fönster
Dietist.com Öppna i nytt fönster

Kalorier.Nu Öppna i nytt fönster


Tappa kilon Öppna i nytt fönster
--------------------------
Recept sidor
Hälsokrubb Öppna i nytt fönster
--------------------------
Överviktigas Riksförbund Öppna i nytt fönster