Annica

*Annica 63:a
*Målmedveten stenbock
*Lycklig 3 barnsmamma
 och sambo
*Levnadsmotto:
 Du får vad du ger
 (Så le mot omvärlden)
*Längd: 167 cm
*Vikt: 150/?/?/65
 (Start/Nystart/Nu/Mål)
*Metod: VV Points Plan
 och lite sunt förnuft

-------------------------

Navigering
Svammel
Svammel arkiv
Gamla arkivet
Tips & knep
BMI test
Recept
Varför?
Upptäckter!
--------------------------
Viktjournal
Viktarkiv
Måttjournal
Måttarkiv
Motionsdagbok
Motionsarkiv
Nedräkning
Bildjournal
Workoutpass
Delmål
Matdagbok 2001
--------------------------
Fotoalbum
Webcam bilder
--------------------------
In english

april 2010
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Min logo om du vill länka:
Annicas logo/banner

Powered by
Movable Type 3.15

Syndicate this site (XML)
Sidan ses bäst i 1024x768
och IE 5+ el NS6+
Grafik och innehåll Copyright © 2000-2003 Annica Forsberg
Annica... ett steg i taget!

Söndag 30 September, 2001

Hel latmans helg :)
Det är vad jag har tagit! Jag tyckte att jag behövde det, hade fysikprov på torsdag som jag misslyckades totalt med :( begriper inte vad läraren står och svamlar om där framme, önskar att vi hade samma lärare i fysik som i kemi för kemiläraren är bara såååå bra! Hade matteprov på fredagen, jag vet inte hur det gick ännu men jag svarade på alla frågor i alla fall :) Det gick säkert mycket bättre än fysikprovet i alla fall, för det var en ren katastrof!! Kemiprovet vi hade för en par veckor sedan gick hyffsat i alla fall fick 16 av 19 poäng :) Borde vara VG i alla fall :)

Jag klarade mig från att äta den där goda vita chokladen i alla fall :) Och det är slut på det månatliga eländet så nu är det värsta chokladsuget borta :) Men jag har hemfallit liiiite åt godis i alla fall, men det har varit dietorelle och Halo godis :)) Halo kola och Halo jordnöt är riktigt smarriga tycker jag :)) Och Dietorelle toffee smakade ganska OK, konsistensen var väl inte den bästa, men så länge smaken är OK går det ju ner :) Men de där toffee godisarna var "dyrare" (points) än vad gele dietorellerna är, dem får man ju en halv påse för 0,5p medans toffeen ger 0,5p för 3 bitar. Så ofta lär jag inte äta dem. Men de där Halo börjar bli en fara för sinnesfriden ;o)

Men jag har varit riktigt duktig i alla fall tycker jag! Jag var nämligen på födelsedagskalas i fredags och jag åt inte ens en bulle!! Ha vad jag kan :D Var inte ens frestad trots att tårtan såg såååå smarrig ut! Så jag känner mig riktigt stolt över mig själv :))

Jag har gjort ett excel "program" för att räkna ut bonuspoints, pointskalkylator, recept(points)kalkylator, veckolistor etc. Men jag tyckte det var lite jobbigt att starta excel varje gång jag ville veta hur många points något innehåller så jag fick min PÅ (som kan Visual Basic) att göra en liten fristående pointskalkylator åt mig :) På så vis slipper jag lägga in allt i min Points plan databas (till skivan) för att få veta vad det innehåller, det är ju inte alltid man äter det man kollar. Tyvärr kan jag inte lägga ut det lilla progget för nerladdning, då skulle VV skria i högansky för de har copyright på pointsgrejen jööö! Hmm man kanske skulle kalla den "bränsle" kalkylator och ändra namnet i den också till bränsle? Det kan ju ingen klaga på eller? ;o) Mat är ju vårt bränsle vet ja :D hehehe nåt att fundera på kanske ;o)

Imorgon är det invägningsdags! Och som det såg ut i morse är det minus (-) i alla fall :) Så det går stadigt åt rätt håll :) Snart nere på nästa delmål (130kg) och då blir det uppdatering i bildjournalen också :) Jag har liksom redan i förväg bestämt mig för att det blir nya bilder vid varje delmål :)

Svamlat av ancitita @ 01:27 PM CET [Ta den]

Onsdag 26 September, 2001

Ish ush och bläääh...
det är dags för den tiden i månaden! Och det känns i heeela magen :( Ont ont och sen det där envisa godissuget som kommer som ett brev på posten vid denna tid! Den här gången blev den för stor! Jag hade Halo godis hemma, en nougat, en jordnöt och en kola... sååå jag åt upp alla 3!! Jag höll mig visserligen inom ramen för mina points men den övriga matdagen blev ju därefter kan du tro! Det ligger en sak i skafferiet som det kliar i mina fingrar att få ta, men jag har gett mig attan på att låta bli! Det som ligger där är en av mina stoooora fallgropar nämligen.. VIT CHOKLAD!! Jag är ju galen i den mesta sorts choklad men vit är ju bara en sak för sig! Suck och stööön bäst att gå och sova så jag glömmer att den finns där!! Håll tummarna för att jag klarar att hålla fingrarna i styr!

Svamlat av ancitita @ 01:06 AM CET [Ta den]

Måndag 24 September, 2001

Den nittonde veckan!
Jag kan inte fatta vart tiden tar vägen! Det är nittonde veckan jag lever hälsosamt och går ner i vikt. Nittonde veckan! Och nästan 17 kg (16,7) på arton veckor kan man väl inte klaga över, eller vad säger du? Det var vad invägningen i morse talade om för mig :) Det är liiiite mindre än 1kg i veckan, inte illa pinkat om jag får säga så själv :D Nästan 17kg mindre av mig, det känns bra det kan jag lova! Jag orkar ju till och med trava omkring i skogen utan att flåsa som en flodhäst :) Även om det är en bra bit kvar innan jag blir någon sprinter ;o)

Vi var uppe i stugan i helgen och gjorde vinter. Känns lite sorgligt att stänga av vatten och spika för fönster :( känns så himla definitivt på nåt vis! Och lååångt till nästa sommar! Men vi hade en mysig helg i alla fall :) Vi tog en ordentlig tur i skogen och letade svamp, vi tog med farmor för att få lite tips både om vart vi skulle söka och om vad som går att äta :) Vi fick med oss ett helt gäng kantareller och några stooora fårtickor, de är verkligen stora de svamparna! Men de krymper ofantligt när man förväller dem för att få ur vätskan. Vi förvällde all svamp och stoppade dem i frysen. Det blir fint att plocka fram under kalla vinterdagar :)

Det var så trevligt att strosa omkring i skogen att när vi kom hem, och hade packat upp, så gick vi ut i skogen på promenad här hemma (vår närmaste granne är skog :) Snacka om att Basse var förvånad! Vad i fridens dagar har det tagit åt mamma och pappa! Ta med mig ut i skogen här hemma! Men han verkade trivas i alla fall :)

Jag är sååå efter på skolan! Ujuj vad jag har mycket att läsa igen! Och de 2 missade proven blir på torsdag-fredag. Gruvsamt värre! Hatar prov, får triljoner fjärilar i magen. Och fysiken vet jag att det inte kommer att gå vägen på :( fattar noll och nada! Matten går det säkert bättre på för matte gillar jag ju, men det återstår att se också! Ja åter till böckerna!

Svamlat av ancitita @ 10:19 PM CET [Ta den]

Onsdag 19 September, 2001

Ja imorgon blir det skolan igen då...
Men idag var jag inte pigg när jag vaknade. Halva ansiktet/huvudet värkte så jag trodde jag skulle bli tokig, bihålorna, behöver jag säga mer? Som tur är så var det inte en inflammation utan förkylningen har blivit sämre och det sprängde i hela ansiktet utav det :( Och huvudvärk så klart :( Jag som var på bättringsvägen nu har både snuvan och hostan förvärrats :( Usch vad jag gnäller!! Ja ja, inget att göra åt, jag kan bara inte vara hemma mer! Missar såååå mycket! Missade dagens fysikprov så jag kan bara inte missa fredagens matteprov! Blir fööör mycket att ta igen det! Så iväg bär det imorgon till skolan.

Lillemans hosta är lika envis den med, han har hostat i 2 veckor nu :( Nu har han varit hemma i över en vecka men inte blir han bättre för det inte. Jag matar i honom hostmedicin så mycket som man får! Eländes regnväder! Ja jag skyller faktiskt mycket på vädret ..hehe.. väder är bra att ha det ;o) men skoj åsides, han är ute hela dagarna när han är hos dagmamman i sol som regn så det är klart sånt känner på.

Annars så går i alla fall dietandet bra :) Har inte fallit för några onödiga frestelser ens :D Men häromdagen var jag suuuupersugen på choklad (är chokladoman i vanliga fall) och Basse hade kvar mumsig marabou mjölkchoklad från sin lördagsgodis. Gissa om jag var svårt frestad!! Som tur var åt han upp den själv ;o) Det är dags för du vet vad den här veckan så då är jag extra chokladnojig. Ser recept på goda chokladkakor, tårtor etc överallt! Så det är sant som de säger när man har något i huvudet då dyker det upp överallt!

Nej dags att nanna, klockan är aaaalldeles för mycket!

Svamlat av ancitita @ 11:23 PM CET [Ta den]

Fredag 14 September, 2001

Tung i huvet..
är jag idag eftersom jag är dålig men jag tänkte jag skulle säga några ord :)

Jag har fått många uppmuntrande ord i min gästbok och jag tänkte svara på en fråga som Susanne har ställt :) Hon undrar om jag aldrig unnar mig en fylla. Nu verkar jag säkert vääääldigt tråkig och så men jag brukar väldigt sällan dricka såna mängder att det blir någon fylla. Inte nu i VV tider och inte i andra tider heller :) Jag är inte nykterist eller nåt men det bara är så att jag inte gillar att vara på fyllan, och dessutom gillar jag vare sig sprit eller öl heller.

Jag dricker väldigt gärna ett glas rödvin till maten eller, som det oftast blir, delar på en flaska av något gott märke med sambon :) Oftast på fredag eller lördag till en bit god mat :) Har en viss svaghet för syd afrikanska rödviner de är ofta väldigt goda. Och det ska väl tilläggas det är fylliga rödviner som gäller inte nåt blask, medelfylliga kan väl gå i nödfall men inte nåt blaskigare än så. Och bjuder någon på ett glas Baileys till kaffet så dricker jag det med nöje :) Jag är ju tokig i allt som är sött ;o) och likörer är som bekant söta :D Rödvin är ju så långt från sött som man kan komma men gott är det lika fullt :) Och så finns det en sak till jag kommit att gilla.. cider (bolagscider), speciellt persiko cider den är vääääldigt god :D

Ja men som sagt jag dricker mig sällan på fyllan, visst lite kan jag väl känna av det om jag druckit en halvflaska rött eller en par, tre flaskor cider. Lite yr i bollen så att säga ;o) men inte nåt märkvärdigt. Ja så ligger landet till :)

Nej, nu måste jag vila.. har inte piggat på mig tillräckligt för att bli bofast här än ;o)

Svamlat av ancitita @ 11:46 AM CET [Ta den]

Torsdag 13 September, 2001

Gnyr och gnäller idag :(
Är hemma för vård av sjukt barn för andra dagen. Och idag mår jag inte bra heller, börjar få feber och är rejält snuvig :( Ont i halsen och huvet ska vi inte tala om! Det här bådar inte gott inför proven nästa vecka! Jag blir sååå efter! Har suttit och försökt jobba med matten och visst jag har räknat en del tal men efter en stund så känns det som om jag har bomull i hjärnkontoret istället för den lilla går cellen på trehjuling jag annars brukar ha. Såååå det blir många och långa pauser för att få till något :( Och fysiken och kemin ska vi inte prata om! Så fort jag tar i böckerna så sticker den där på trehjuling och gömmer sig i garderoben. Jaja jag får hoppas att jag mår bättre i helgen så att det blir något gjort! Fast då ska vi ju bort, om jag mår tillräckligt bra vill säga. Vi är ju bjudna på surströmmingsskiva då ute vid kusten. Något roligare att tänka på är det :) Men böckerna får allt följa med dit! Vi ska ju övernatta där. Usch och fy vad jag gnäller ;o) men det har jag kanske rätt att göra när jag mår så här?

Har följt händelserna i USA via aftonbladets och expressens hemsidor. De verkar ju ha fått fram en del om vilka som har gjort det även om det är långt kvar till att hjärnan/orna bakom det är fast. Någon mailade mig en bild från katastrofen, inte en av de som finns överallt just nu, utan en på en av de stackare som hade hoppat från ett utav tornen. Usch fy vad hemskt! Förstår inte att någon kan vilja ta ett sånt foto :( Jag blev illamående och deletade det så fort som möjligt! Men hela jag blev liksom domnad, jag fick liksom en känsla av hur fruktansvärt det måste ha varit för alla dessa där uppe. Att veta att vad man än gör så dör man, antingen inne i tornet eller så som en smetfläck mot marken. Att veta att det inte finns någonting man kan göra, helt maktlös! Något så fruktansvärt hemskt! jag tror aldrig jag kan glömma synen av den där bilden :(( Jag läste på en sida på nätet om ironin i valet av datum för detta hemska dåd. 11 i månad 9, i USA skrivs det 911 vilket är deras SOS alarm nummer. Man kan undra om det var med flit?

Ja som det märks är mitt humör inte i topp idag. Men det är ju fullt tillåtet att inte alltid vara på topp. Så nu ska jag ta en febernedsättande tablett och vila en stund. Nästa gång vi hörs kanske jag mår bättre!

Later....

Svamlat av ancitita @ 01:31 PM CET [Ta den]

Tisdag 11 September, 2001

Vatten över huvet...
känns det som jag tagit! Fysiken är inte lätt! Och vi har prov nästa vecka och har dessutom prov i matten. Men matten är väl i jämförelse en smal sak, mitt huvud snurrar av alla formler och regler från dagens fysik övningar! Känns som om jag inte begriper ett dyft.. suuuck! Jaja det får väl bli som det blir!

Och det där i USA!! Herrejesses stackars människor! Om jag vore troende skulle jag be en bön för dem! Det där var väl något man inte kunde tro ska hända i dagens moderna samhälle men se där tog man fel!
Nåt så hemskt! Tusentals människor döda! Man får hoppas att det här inte slutar med ett tredje världskrig! Hemska tanke!

Med mig och min mat däremot går det bra, äter bra med mycket grönsaker. Men fortfarande lite för lite vatten! Bara 1,25l idag. Men jag försöker kämpa och få i mig mer. Visserligen har jag druckit en del fun light saft och light dricka och man får ju tillogodräkna sig visst utav det. Men jag skulle hellre se att jag drack mer vatten. Håller på att göra om mina privata recept så att jag kan göra storkok så att familjen också kan äta samma mat, blir så mycket enklare då :) Och jag tycker att jag äter ganska så "vanlig" mat förutom att jag drar ner på fett och sånt och lägger till mer grönt :) Det känns bra, att inte behöva laga separat mat varje dag :)

Nej, dags för lite sömn så man orkar räkna på både matte och fysik lektionerna imorgon!
See ya :)

Svamlat av ancitita @ 10:11 PM CET [Ta den]

Söndag 9 September, 2001

Ja nu har jag pluggat några veckor..
och det känns!! Vilket tempo! Snacka om korvstoppningstempo! Vi har redan hunnit med ett prov i kemi, så här går det undan. Hinner inte med mycket mer än att plugga, plugga och åter plugga! Det känns som jag inte gör annat än räknar ;o) För det är ju inte bara matte som går ut på att räkna, det gör ju både kemin och fysiken också. Men kul är det i alla fall :)

Viktminskandet går också bra, har ju, som alla kan se i viktjournalen, gått ner stadigt i vikt *ler mysande*. Det är ju dags för veckoinvägning imorgon, men jag väger mig ju varje dag så jag vet att det blir possitivt besked redan nu :)) ja om inte nåt drastiskt händer inatt då för att middagen blev både kryddrik och god :)) nä det ska vi väl inte tro. Jag håller mig ju inom mina points och sköter mig skapligt. Dricker för lite vatten och äter lite för mycket vitt bröd istället för grovt bröd men i det stora hela går det bra.

Igår firades det 113 års dag, ja alltså det var 3 födelsedagar i en :) en 55, en 28 och en 30 åring som slog ihop sina födelsedagar och firade tillsammans. Så jag smakade på både det ena och det andra :) En 125g smörgåstårtbit med knappt 2dl rött vin till, 1cm schwartzwaldstårta (min favorit så jag kunde inte låta bli :) , en kanelbulle, 4cl kaffe/vanilj likör (sån där 2 färgad) och kaffe. Mums vad gott allt var :)) Och inte ett dugg dåligt samvete har jag för jag höll mig inom mina points även igår :D

Till helgen är vi bjudna på surströmmingsskiva men jag äter inte sån där stinkande fisk *håller för näsan* utan det får de andra pyssla med. Jag och lilleman får nåt betydligt godare kan jag tro :) blir säkert nåt kött.

Att jag krymper det känns! Kläderna börjar bli för stora :D Byxorna glider ideligen ner så jag får gå och töja och dra i dem i ett. Men inte är jag ledsen för det inte! Tvärtom jag njuter :D Sätter gärna på hängslen bara jag fortsätter att krympa *skrattar* Har krympt sammanlagt 60cm hittills :))

Som alla kan förstå så hinner inte med så mycket hemsidespulande när jag pluggar. Jag får vara glad att jag hinner sova ;o) Men nåt här och var ska det väl bli, får vi hoppas :)

Nej, det var allt för denna gång!
See ya soon

Svamlat av ancitita @ 07:00 PM CET [Ta den]

Sök:

Powered By Greymatter

Senast uppdaterat

Knoddarna
9 apr -08 - Cassandras måttabell
Recepten
17 okt -08 - Dajmbitar
Fotoalbumet
29 nov -06 - Minipluttarna badar

Länkar
--------------------------
Hälso/dietsidor
ViktVäktarna Öppna i nytt fönster
Vitea Öppna i nytt fönster
7 nycklar Öppna i nytt fönster
NetDoktor - träning och mat Öppna i nytt fönster
Dietist.com Öppna i nytt fönster

Kalorier.Nu Öppna i nytt fönster


Tappa kilon Öppna i nytt fönster
--------------------------
Recept sidor
Hälsokrubb Öppna i nytt fönster
--------------------------
Överviktigas Riksförbund Öppna i nytt fönster