Annica

*Annica 63:a
*Målmedveten stenbock
*Lycklig 3 barnsmamma
 och sambo
*Levnadsmotto:
 Du får vad du ger
 (Så le mot omvärlden)
*Längd: 167 cm
*Vikt: 150/?/?/65
 (Start/Nystart/Nu/Mål)
*Metod: VV Points Plan
 och lite sunt förnuft

-------------------------

Navigering
Svammel
Svammel arkiv
Gamla arkivet
Tips & knep
BMI test
Recept
Varför?
Upptäckter!
--------------------------
Viktjournal
Viktarkiv
Måttjournal
Måttarkiv
Motionsdagbok
Motionsarkiv
Nedräkning
Bildjournal
Workoutpass
Delmål
Matdagbok 2001
--------------------------
Fotoalbum
Webcam bilder
--------------------------
In english

april 2010
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Min logo om du vill länka:
Annicas logo/banner

Powered by
Movable Type 3.15

Syndicate this site (XML)
Sidan ses bäst i 1024x768
och IE 5+ el NS6+
Grafik och innehåll Copyright © 2000-2003 Annica Forsberg
Annica... ett steg i taget!

Måndag 23 Juli, 2001

Yes jag klarade det :))
Första delmålet är nått. Det tog nio veckor så det betyder att jag gått ner drygt ett kilo i veckan :)) Det känns väldigt bra :)) Nu kan jag köpa mig 2 nya tröjor och DET behövs!! Är såååå klädlös. Inte i en storlek mindre ännu, tyvärr, det var jag för stor för vid start. Som det syns på startfotona, sitter kläderna lite väl tajt där. På de nytagna bilderna sitter de bättre :)) Vid nästa delmål blir det nog en storlek mindre ska du se ;o)

Festandet i tisdags är insparat :) Jag har sparat in alla 19 points! Så det stod 0 points sparade igår kväll istället för -19 points sparade som det stod i tisdags. Första gången jag inte har sparade points som försvinner vid veckobytet. Men jag vet att om jag köper nåt på korvkiosk hädanefter blir det utan räksallad och pommesfrites! Då blir det betyyyydligt mindre points! Och ska jag promt ha en glass så blir det en mindre och kalorisnålare än den där jättestruten ;o) Men god var den :D

Jag har börjat köpa VVs färdigmat till luncherna, de är points snåla och faktiskt riktigt ätbara. Ja de flesta i alla fall. Började kännas lite jobbigt att försöka hitta på mat 2 ggr om dagen, räcker så bra med en ;o) När semestern är slut får jag väl börja laga dubbla portioner till middagen så att jag får till lunchen nästa dag. Just nu försöker vi äta samma hela familjen, det är ju roligare så när det är semester och allt :)

Jag har börjat väga mig varje dag. Jag kommer inte att uppdatera viktjournalen varje dag, utan fortsätta som förut och uppdatera på måndagar. Anledningen till att jag väger mig varje dag är att jag läste på sidan OneFatMan om hur viktnedgången kan variera pga så många olika anledningar, tex att man samlar på sig vatten (det såg vi ju i juni hur det gick för mig). Om man äter salt och kryddig mat kan man samla på sig vatten under några dagar efteråt osv. Jag har faktiskt till och med vägt mig före och efter ett toa besök *fniss* och det kan faktiskt skilja flera hg!! Så nu tänkte jag hålla närmare koll på vad som händer. Gubben min har gjort ett excel grunkemojs åt mig, där jag kan lägga in alla vikter och få diagram på allt möjligt och omöjligt ;o)

Vi är fortfarande kvar i stugan, och det blir vi ett tag till :) Vi trivs här uppe trots att det är litet och trångt. När det regnar är det väl liiiite jobbigt, speciellt för lilleman som vill vara ute. Men som tur är har vi TVn och Videon med så han tittar på barnfilm när det blir för tråkigt. Vi har ju bärbara datorn med så att jag kan föra dagbok över allt jag pular i mig så det blir ett spel eller två också ;o)

Allt för nu, over and out!
See ya :)

Svamlat av ancitita @ 12:46 PM CET [Ta den]

Onsdag 18 Juli, 2001

Hemma en kortis..
Vilket evigt regnande!! Vi skulle egentligen inte åka hem och kolla till förrän imorgon men som det regnar är det lika bra att göra det nu. Vi kan i alla fall inte göra något däruppe, vi som skulle snickra och dona men se det går inte :(

Igår drog vi en sväng till Sundsvall eftersom det var samma väder då som idag. Vi åkte in på fyndlaget (stor loppis) och hittade en begagnade mindre spis som passar perfekt i stugan, för endast 450:-, det får man vara nöjd med :) Och diverse andra prylar och pryttlar hittade vi också. Tex några karotter som duger i stugan och en flytväst åt lilleman. Och naturligtvis hittade lilleman själv lite saker han ville ha, lego bland annat, och det var klart att han fick det ;o) Vi var även in på överskottslagret och hittade lite mer prylar, bland annat lite tallrikar för 2:- per styck, det var ett bra pris tycker jag :)

Jag hade tänkt uppdatera matdagboken men klantig som jag är glömde jag disketten kvar i stugan! Så det får bli nästa gång vi kommer ner :) Kan ju skvallra att gårdagen blev allt annat än fettsnål ;o) Vi var såååå hungrig när vi skulle hem att vi stannade på en korvkiosk. Och .. ähhumm.. det blev hela köret där. 150g skrovmål med extra tillbehör! Och en stor glasstrut från Diplom-is, ojojoj vad kalorier!! Har 19 points som jag måste spara in resten av veckan för jag ligger 19points minus!!! Men det blev ju en hel del springande i affärer så liiite energi gjorde jag väl av där ;o)

Nej, åter till stugan! Vi hörs nästa gång jag kommer hem :)

Svamlat av ancitita @ 12:50 PM CET [Ta den]

Måndag 16 Juli, 2001

Nästan nästan ....
bara 7hg kvar till första delmålet :)) Trodde jag skulle ha gått ner mer den här veckan för det känns som så. Fast å andra sidan är det ägglossning så det känns som hela magen är på väg ut! Kan vara det för det känns på kläderna som det skulle vara mer :) Men alla hg neråt är ju ett steg åt rätt håll, så jag är på väg åt rätt håll i alla fall :D

Har "slarvat" lite nu i semester tider.. inte så att jag äter för många points det gör jag inte :) har faktiskt sparat 13 points förra veckan som blev nollställda idag när jag startade points plan programmet. Den tömmer ju bort sparade points vid varje veckobyte. Mitt slarv består i att jag äter för lite grönt och dricker för lite vatten.. hmm nästan inget vatten *skäms* men en hel del light läsk i och för sig, det jämnar väl ut en del av vattnet jag inte dricker. Och så hoppar jag ofta över måltider, slänger liksom ihop en stor måltid till middagen istället. Det är ju så gott att få grilla och äta en "vanlig" och god måltid ibland :)) Fast jag gör efter konstens alla regler för att få det så points "billigt" som möjligt.. dessto större kan portionen få bli då ju :D

Jag har upptäckt hygglo och igloo! Det ger ju bara 1 point vardera så jag är överlycklig :)) Jag är tokig i igloo och när det är soligt och varmt blir jag bara sååå sugen på något kallt, då kommer hygglo/igloo väl till pass :)) Åt till och med en liten glasstrut igår :) en liiiten som gav liiiite points, men gott var det :))

Idag blir det tacos till middag.. det är såååå gott :) och så får jag i mig en hel massa grönt dessutom ;o)

Vi har haft syrrans båda äldsta ungar i en par tre dar, de och Basse och PÅ har varit ute på sjön och fiskat upp 135 aborrar!! Många var väl rätt pyttiga men ändå, en hel massa fisk!! PÅ ska bygga en rök så vi kan röka dem, gott :)

Tack för alla uppmuntrande ord i gästboken! Det värmer :)

Nu ska vi upp tillbaks till stugan igen :)
Vi ses när vi ses :)

Svamlat av ancitita @ 04:44 PM CET [Ta den]

Måndag 9 Juli, 2001

Åh pust pust, jag flyter bort!!
Vilken värme!! Den här dagen har nog varit sommarens varmaste dag tror jag!! Herreje.. jag var tvungen att lägga mig och vila vid 17 tiden, det började liksom sticka i händer och fötter av svullnaden som blir när det är så här varmt! Och jag var matt och yr så då tänkte jag att näää det här går inte VILA männska! Och efter att ha legat en halvtimme så var det mycket bättre :) Nu ser det ut att bli sämre väder imorgon, ingen dagg har fallit och svalorna flyger lågt (alla flygande småkryp flyger lågt så maten finns lågt) och det brukar betyda regn :( Driver dagg faller regn du vet! Men det kan nog behövas för det är sååå tort överallt. Jag har hört brandkåren flera gånger den senaste veckan, inte bra inte bra.

Blir lite slarvigt med maten också, jag orkar helt enkelt inte bry mig om att laga mat! Konserverad köttsoppa i 2 dagar har det blivit ;o) Det är väl i och för sig inte helt fel, för jag anser att det är grönsakssoppa med en par tre köttbitar i ;o) och grönsaker ska jag ju äta mycket av :D

Vi är fortfarande hemma, bilbekymmer som ska fixas! Men så fort det är gjort åker vi :)

Svamlat av ancitita @ 10:41 PM CET [Ta den]

Söndag 8 Juli, 2001

Snart sticker vi ;o)
Vi har varit uppe i stugan idag också, vi har städat och donat så nu är det fräscht när vi kommer dit :)) Vi åker förmodligen inte förrän på tisdag, möööjligen imorgon kväll beror på hur vi hinner få undan allt som ska göras. Vi får nämligen avgassystemet till bussen imorgon (Toyota Hi-Ace minibuss) och de ska på plats + att vi måste beställa tid för återbesiktning när det är klart. Och så allt annat som ska göras, packas, handlas etc etc...

Så morgondagens invägning blir på hemmaplan och jag hinner alltså lägga ut den imorgon :) jag tjuvvägde mig imorse men det är en hemlis så jag säger inget förrän imorgon ;o) man kan ju aldrig veta så noga, jag kan ju ha gått upp tills imorgon hehe..

Basse tjatar och längtar till stugan.. han vill också ha omväxling TROTS att det inte finns några lekkompisar där uppe, heller! Ja det finns inga här hemma i backen heller, de enda "barnen" här är i det närmaste vuxna och alltså ingen lekkompis för en 5åring :( Lite tråkigt för Basses skull måste erkännas men om vi någonsin lyckas få det andra huset beboeligt så får han dessto fler kompisar däromkring :))

Har "firat" loss lite idag också, inom point ramens gränser vill säga, jag åt light glass och drack en bailys likör.. gott :)) man måste få känna att man lever ibland också :) när vi väl kommer på plats i stugan blir det mer normala gängor igen. Är ju liksom "hemma" där också även om det är borta.. ähhh blev lite vimsigt det där va ;o)

Jo just ja det har jag kanske inte berättat heller? Jag har fått besked från komvux att jag får börja i höst och jag har även fått besked från CSN att jag får bidraget :) Så nu är det bara att plugga så ögonen blöder i sommar :)) jag menar ska jag läsa matte på C och D nivå får jag nog uppdatera mina bortglömda mattekunskaper.. de jag en gång hade för 20 år sedan då jag läste matte A och B ;o) så fram med matteböckerna ofta och länge, tur man har snälla kompisar som lånar ut sina böcker :) annars har jag väl blivit tvungen att köpa!! Hemska tanke!! Räcker med det jag måste köpa i höst!!

Svamlat av ancitita @ 10:38 PM CET [Ta den]

Lördag 7 Juli, 2001

Ja det här blir nog en vana det ;o)
Att uppdateringarna kommer mer sporadiskt menar jag...
Jag har semester nu och vi sticker iväg till stugan någon av de närmaste dagarna, så uppdateringarna kommer bara att ske när jag är inom dörrarna :) Vi kommer ju hem en par gånger i veckan för att titta till här hemma och då passar jag på att skriva en rad och uppdatera matdagbok etc :)

Jag ska försöka sköta mig under semestern! Dvs jag ska försöka hålla mig till mina 26 points om dagen MEN om jag någon gång skulle trula i mig en grillad korv för mycket får ni inte vara för hård mot mig ;o) Mina veckoinvägningar på måndagar kommer jag att fortsätta med.. jag tar med vågen :D Så hur bra/dåligt jag skött mig kommer väl den att visa ;o)

Vi har varit upp till stugan idag, klippt gräs och plockat ut alla utemöbler och donat lite. I morgon åker vi nog upp igen, för att städa ut stugan så att vi kan vara där :) Tar väl med lite grejer så att det blir mindre packning när vi väl åker upp också kan jag tro :) Ska bli skönt att komma hemifrån lite :) det enda negativa jag märkte av idag, jag menar som kommer att vara negativt, det är att det är ovanligt mycket broms i år :(( PÅ som gick omkring med trimmern och donade blev alldeles sönderbiten :(( Och jag gick omkring med en flugsmälla och viftade för glatta livet!! De eländes krypen sticker ju inte som tex myggen utan de faktiskt biter bort en bit och det gör såååå jädrans ont *rynkar missnöjt på pannan* :((

Ja men annars ska det bli härligt :))

Svamlat av ancitita @ 11:10 PM CET [Ta den]

Fredag 6 Juli, 2001

Inga stora händelser idag inte...
Har varit vääääldigt varmt, himla tur man inte behöver göra något grovt kroppsarbete en sån här dag ;o) då hade man svettats ihjäl! En dag kvar!! Så är det semester :)) Ahh vad härligt det ska blir :))

Har ätit gott idag :) Dels åt jag lite lättglass med jordgubbar till lunch och så åt jag grillat med potatis och "lätt" bearnaisesås till middag. Med lätt menar jag att jag gjorde den på 3msk bearnaisepulver och 1,2dl lättmjölk och inget mer. Magert och bra :) Ja magrare än vanligt i alla fall ;o) den gav 3,5 points och det tycker jag det var väl värt :)) det enda tråkiga med middagen var att jag lyckades överkoka den frysta broccolin så den blev oaptitlig nåt hemskt :( jag åt upp den, det gjorde jag, men inte var den god :( Men något annat mysigt var att vi satt ute idag och åt middag :)) äntligen en kväll lämpad för det! Har varit si och så med kvällsvädret tidigare, antingen för kallt el för varmt, idag var det varmt men lite halvmulet så det var perfekt ute sittar väder :)) vi var varma men vi blev inte stekta ;o)

Jag har lyckats spara 12 points hittills den här veckan :D Så nu har jag många points att spendera i helgen för att fira att det är semester :D Det blir nåt gott till middag antingen fred el lörd och så delar vi på en flaska rött :) ahhh ljuva sommartid :))

En sak har jag märkt i värmen som inte är såå bra.. jag börjar svälla igen :(( höll inte på att få av mig förlovningsringen idag! Ja Uvalette finns kvar i skåpet så blir det värre får jag väl ta till dem igen.

Nej, nanna dags klockan är aaaaalldeles för mycket ;o)

Svamlat av ancitita @ 01:13 AM CET [Ta den]

Onsdag 4 Juli, 2001

Värme värme...
Nog är det sommar alltid ;o) Har slutat med Uvalette idag så får vi se hur det går, om jag sväller igen så får jag väl börja ta dem igen. Det lär ju märkas på måndag när jag ska väga mig igen. Är det + på vågen så är det garanterat mängder av vatten i hela mig igen ;o)

Lillaman är hos sin reservdagmamma om dagarna och har det bra, hon bor nära älven (Ångermanälven) så när det är sånt här härligt väder får de bada :) Ahh jag minns tillbaks till när jag var barn, vi badade mest varje dag under somrarna, ja så länge det var bra väder vill säga :) Antingen i sjön vid stugan eller så cyklade vi till en sjö några km hemfrån. Ja vad hurtig man var på den tiden, cyklade flera km för att bada! Och numera klagar man om man måste gå till postlådan ;o) ja nu är det ju ca 50m dit och eftersom det är väldigt brant nerför dit så blir det vääääldigt brant uppför hem igen ;o) jag försöker göra det varje dag .. hämta posten menar jag :) lite gratis motion skadar inte :)) Ja när jag tänker närmare så har det faktiskt gått lättare uppför de senaste dagarna! Ahh det är viktminskningens under som märks :D Får väl snart börja gå upp och ner 2 gånger i följd så att det blir resultat av det ;o)

2 dagar kvar till semester!! Vad skönt det ska bli!! Härligt härligt :D Tältet och stugan hägrar :)

Har haft lite kreativa lustar idag :) så jag har börjat på ett nytt cgi script! Jag tänker försöka förenkla uppdateringen utav viktjournal, bildjournal, måttjournal och delmål :) Men om jag hinner klart med det innan semestern är nog tämligen osäkert eller snarare tämligen säkert att jag inte hinner ;o)

Svamlat av ancitita @ 10:10 PM CET [Ta den]

Tisdag 3 Juli, 2001

Vart tar tiden vägen??
Dagarna rinner iväg så fort att jag inte hinner med!! Har bara hunnit en bråkdel av matten som jag skulle hinna! Har bråkat med bråk idag ;o)

Jag tror att jag slutar med Uvalette i morgon, så får vi se hur det går. Börjar jag svälla så vet jag ju vad jag ska göra :) Har ätit som jag ska och druckit som jag ska, ja det går faktiskt riktigt bra det här :)) Även om jag var vääääldigt sugen på en glass idag! Har varit så kvalmigt och varmt, och det visade sig ikväll varför.. det har åskat och ösregnat! Regnet var i alla fall välbehövligt. Just nu är det ett superknepigt väder för det regnar och samtidigt är det ett underligt solsken, allt ser liksom alldeles gult ut.

Jag har lagt till lite på sidan idag :) Har suttit och punktat ner varför jag gör det här, tänkte att det kan vara bra att ha det ner skrivet. Och dessutom gjorde jag en tips och knep sida där jag skrivit ner lite man kan ta till vid olika tillfällen. Är väl bäst att jag följer mina egna råd när det blir kämpigt ;o)

3 dagar kvar till semester! Gissa om jag räknar dagarna :) Vi ska inte göra något speciellt bara åka till stugan och vara där (inte mormors stuga vid kusten vår egen vid en insjö) och ev. åka ut med tältet på en fisketur. Men det är gott nog när man behöver omväxling :) Ja som du kan förstå så blir det sporadiskt uppdaterat här när jag inte är hemma. Vi kommer ju hem en par dar i veckan för att pyssla om här hemma och då passar jag på att uppdatera här på sidan också :)

Svamlat av ancitita @ 09:56 PM CET [Ta den]

Vilken glädje :)
I morse steg motivationen med 150% :)) Tänka sig att det var vatten som var boven! Så all motgång har blivit framgång. Allt jag gått upp är borta och lite till :)) Vilken lycka!! 2,2kg kvar till första delmålet, OJOJOJ!! Tänka sig snart är jag där och får köpa mig en par nya tröjor :D Och det lustiga med den här minskningen av vatten är att det gick sååå fort! Jag vägde mig i morse när PÅ och lilleman skulle upp (halv 7) och vägde då 142,7kg (toabesök först). Så gick jag ner och tog dagens första dos av Uvalette och drack 1,5 glas vatten. Gick och la mig och sov ett tag till, vaknade vid 11 och vägde mig igen (återigen toabesök först).. vägde nu 142,2kg!! Jag var tvungen att väga mig tre gånger innan jag trodde mina ögon :D Jag hade gått ner 0,5kg på några timmar! Så nog var jag vattenfylld alltid, hade någon stuckit en nål i mig så hade nog vattnet sprutat som en fontän åt alla håll ;o)

Har kännt mig mycket piggare idag, det har inte spännt så i skinnet som det gjort senaste veckan. Så just nu är jag en mycket glad Annica :)) OCH mina fötter är nu i normalskick helt och fullt :))

Det enda molnet på himlen just nu är att jag insett att jag aldrig i livet hinner räkna ut 2 hela matteböcker i sommar. Jag blir så illa tvungen att hoppa över ganska mycket och lägga ner ansrängning endast på det viktigaste delarna, dvs de som jag vet att jag med säkerhet glömt! Så omplanering blir det!

Svamlat av ancitita @ 01:01 AM CET [Ta den]

Söndag 1 Juli, 2001

Nu börjar det kännas bättre :) ...
Uvalette tabletterna börjar göra verkan :) Fötterna börjar krympa igen, har börjat få tillbaks mina fotknölar igen, så då får jag anta att det är lika med resten av kroppen också.. att den krymper alltså :) Det till och med känns på sandalerna att fötterna krymper, de känns för stora helt plötsligt!! Få se nu då i morgon bitti om jag har tappat så mycket vatten att vågen går neråt igen istället för uppåt. Får väl fortsätta med tabletterna ett tag, vet inte hur länge för jag antar att jag inte bör ta dem för länge. Bättre att ta dem igen om jag skulle börja svälla av vatten en gång till, hellre än att äta hela tiden. Vill ju inte riskera att jag torkar ut helt :)

Det har varit varmt idag också men inte lika soligt, har varit mulet då och då och till och med en liten regnskvätt. Så idag mår jag bättre överlag :) de månatliga bekymren har ju gått över i fas 2 också (minskar) så det gör väl sitt också :) Kan röra mig lättare idag, dels pga att vattnet i kroppen minskar och dels för att det är något svalare :)

Har ätit "snabbmat" idag :) dvs vi gjorde hamburgare med pommes strips idag. Himlars vad gott med lite "vanligt" slarv utan att behöva fuska för den skull :)) Hade sparade points som jag lade till 3,5 utav idag så jag har gjort allt enligt konstens alla regler :)) Jag gjorde till och med lite bearnaisesås, på 3msk pulver och 1,2dl vatten, lite blaskigare än vanligt men ooohh så gott :D Jag jämnade ut den något onyttiga middagen med att lägga till ett gäng grönsaker ;o) så helt onyttig var jag inte :)) Och det märktes att Lilleman njöt av "slarv" middagen också, han åt och stoppade i sig som om han inte sett mat på länge :) låg nästan i nivå med sin pappa när det gäller att trycka in i hålet i ansiktet :D

Svamlat av ancitita @ 11:14 PM CET [Ta den]

Sök:

Powered By Greymatter

Senast uppdaterat

Knoddarna
9 apr -08 - Cassandras måttabell
Recepten
17 okt -08 - Dajmbitar
Fotoalbumet
29 nov -06 - Minipluttarna badar

Länkar
--------------------------
Hälso/dietsidor
ViktVäktarna Öppna i nytt fönster
Vitea Öppna i nytt fönster
7 nycklar Öppna i nytt fönster
NetDoktor - träning och mat Öppna i nytt fönster
Dietist.com Öppna i nytt fönster

Kalorier.Nu Öppna i nytt fönster


Tappa kilon Öppna i nytt fönster
--------------------------
Recept sidor
Hälsokrubb Öppna i nytt fönster
--------------------------
Överviktigas Riksförbund Öppna i nytt fönster