Annica

*Annica 63:a
*Målmedveten stenbock
*Lycklig 3 barnsmamma
 och sambo
*Levnadsmotto:
 Du får vad du ger
 (Så le mot omvärlden)
*Längd: 167 cm
*Vikt: 150/?/?/65
 (Start/Nystart/Nu/Mål)
*Metod: VV Points Plan
 och lite sunt förnuft

-------------------------

Navigering
Svammel
Svammel arkiv
Gamla arkivet
Tips & knep
BMI test
Recept
Varför?
Upptäckter!
--------------------------
Viktjournal
Viktarkiv
Måttjournal
Måttarkiv
Motionsdagbok
Motionsarkiv
Nedräkning
Bildjournal
Workoutpass
Delmål
Matdagbok 2001
--------------------------
Fotoalbum
Webcam bilder
--------------------------
In english

april 2010
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Min logo om du vill länka:
Annicas logo/banner

Powered by
Movable Type 3.15

Syndicate this site (XML)
Sidan ses bäst i 1024x768
och IE 5+ el NS6+
Grafik och innehåll Copyright © 2000-2003 Annica Forsberg
Annica... ett steg i taget!

Söndag 30 Juni, 2002

Ett pris..
Jag har fått en award, ja jag har fått flera förut också för sidor jag gjort, men den här är för att jag gått ner en massa lbs. Ja, det kanske vore en bra ide att ge ut små awards för att någon minskar i vikt som uppmuntran och motivation? Ja i alla fall så är det här den jag fått.

Butterfly award

Svamlat av Annica @ 11:20 PM CET [Ta den]

Usch gnöl gnäll...
Vilken helg, igår var vi upp till stugan och kopplade in vattnet och lade ny matta på vårt nylagda hallgolv. Jag hade ont i halsen hela tiden och muttrade för jag har ju inte ens blivit bra från förkylningen jag haft ännu. Så på kvällen då vi kommit hem så blev jag riktigt dålig med feber, så masch i säng det bar. Och idag har jag legat till säng mest hela dagen, febern är borta men halsen!! Oj aj oj, vad ont jag har, halsmandlarna är som pingisbollar och gör sååå ont :(( Och nyss var jag och kollade i spegeln hur jag ser ut i halsen. Ja då inser jag att jag förmodligen har halsfluss. Halsfluss och en vecka kvar till semester!! Fy usch och bläh!! Inte undra på att jag har ont i halsen. Vill inte, vill inte ha det nu! Ja, jag vill väl aldrig ha halsfluss, inte någon av de gånger jag haft det. Men nu på sommaren med semester i faggorna!! Nej, verkligen inte! Och jag tänker då inte vara hemma i morgon, ställer så mycket på huvudet det här. Dååålig timing! Som tur är känner jag mig lite piggare nu, om det är den dubbla dos treo jag nyligen tog el. om det beror på att jag är bättre vet jag inte. Jag är bara glad att jag just nu känner mig så pass pigg att jag tänker gå och ta en dusch :)

Syrran och hennes sambo ringde och ville bjuda på middag idag. Typiskt att man ska vara sjuk precis då man blir bortbjuden!! De skulle bjuda på någon mumsig kycklingrätt som vi missar bara för den här dumma halsflussen! Ja, jag sitter i sängen och skriver det här. Det finns ju bärbara datorer som tur är :D

Per-Åke har också ont i halsen och har varit febrig i natt men han har verkat piggare än mig i alla fall. Han är så snäll min PÅ kom med fika på sängen åt mig :)) Ja, jag har nog världens bästa sambo som pysslar om mig så :))

Svamlat av Annica @ 06:30 PM CET [Ta den]

Fredag 28 Juni, 2002

Fredag igen...
Skönt då får jag sova i morgon bitti :)) Jag är såååå trött!! Har vänt på dygnet då jag varit ledig och har haft svårt att vända tillbaks det. Vilket gjort att jag suttit uppe vid datorn alldeles för sent om kvällarna den här veckan då jag inte varit ledig. *jäääääsp* :)

Som jag anade så var inte viktuppgången reell i alla fall. Jag har gått tillbaks ner en hel del av den uppgången, inte allt men av senaste tidens ätande så var det väntat med lite uppgång. Man kan ju inte räkna med att kunna äta precis vad man vill och sedan stå still el. gå ner av det. Men min nuvarande vikt är mer realistisk jämfört med måndagens.

En vecka kvar sedan är det semester och stugan som gäller. I stugan har jag ingen uppkoppling till nätet, jag tar ju med mig min bärbara dator men då det inte finns telefon i stugan hjälper det inte så långt. Så jag kommer att bli väldigt frånvarande från nätet under den tiden. Och jag som är så nätberoende, jag lär nog få abstinens jag ;o) men 1 el. 2 ggr i veckan lär jag nog dyka upp för en snabbkoll av läget. Vi ska ju hem och sköta om huset och handla lite så jag får passa på då :) Annars ska det bli skönt med att få vara i stugan igen. Där trivs jag så bra, känns som att komma hem när jag kommer dit. Mitt ute i vildmarken med skogen, sjön, ängarna runt om. De enda hus/stugor som finns där hör till släkten/familjen så inget inkräktande utifrån där inte :) Ja, det är alltså ett släktställe, min farfars föräldrahem, så det är mina föräldrar som äger skog och mark där uppe. Så det är väl därför det är som hemma för mig kan jag tro.

Svamlat av Annica @ 09:12 AM CET [Ta den]

Måndag 24 Juni, 2002

Måndag...
och slut på latmansdagarna. Tillbaks i skolan men nu i form av en praktikant, praktikant hos min gubbe :) Så det är datorpulande som gäller för mig, ja han är ju data/nätverkstekniker här.

Midsommaren var trevlig därute vid kusten, mycket god mat och en del gott att dricka. Midsommarafton gick i busande barns tecken. Min kusin dök upp med sina vildar, ja de är väldigt busiga och omöjliga så det är inte som jag säger. Speciellt hennes 3åring är mer vild än tam så vi vuxna hade att göra när vi skulle hålla rätt på dem :) Men Basse var nöjd för hon har en 7årig dotter också som han är väldigt förtjust i, så de lekte och busade för glatta livet :) Senare kom syrran med sina 3 barn, betyyyydligt lugnare barn, men så är ju den största snart 13 år.

Har ätit rätt mycket mer än jag ska ;o) men inte några enorma mängder och inte en massa slisk el. så. Trots det är det ett rejält + på vågen idag, men då jag inte har ätit för en sån ökning får vi se vad som händer de närmaste dagarna. Ja, det blev alltså 1,8kg plus idag. Men som sagt jag har inte ätit för 1,8kg plus värt så vi får se vad vågen säger framöver.

Var vääääldigt skönt att komma hem igår, borta bra men hemma bäst vet du :) Sova i egen säng och kliva in i en dusch! Ja, det finns inte vatten i stugan utan man får hämta i dunkar. Så då blir det avblaskning i balja bara och jag som är van att duscha om mornarna. Men för några dagar kan man stå ut med sånt. Dessto skönare att komma hem till den egna duschen :D

Svamlat av Annica @ 09:18 AM CET [Ta den]

Torsdag 20 Juni, 2002

PMS varning!
Och det känns i humöret :( Så den här förkylningen i kombination med det gör mig inte att leka med ;o) Och naturligtvis kryper vågen uppåt i vanlig ordning den här tiden på månaden. Men det är ju sånt man kan strunta i som tur är, det försvinner ju så fort stora M är igång igen :)

Värre är det med liten plutt, han hade 39,4 i feber i går kväll. Och nu på morgonen hade han 38,2 så inte är han feberfri inte! Så frågan är hur vi ska göra med midsommarfirandet? Ja, han behöver ju inte sova i tält, han kan ju få sova inne i stugan hos momme. Men han VILL ju sova i tält! Så det här blir knivigt att lösa, får nog ta ett snack med mamma tror jag. Att ungar ska tycka det är så häftigt att sova i tält! Syrrans båda äldre ungar var ju hos oss i vår stuga förra sommaren. Och då vi har litet och trångt fick de sova i tält. Nu är de på oss i ett att de vill komma upp och tälta och fiska i sommar! Det är klart att de får det men att det ska vara så spännande att tälta?

Sitter och tjuvlyssnar på liten, han "pratar" i sin telefon (en avlagd av oss som vi pluggat i ett ej inkopplat uttag). Han babblar om att "jag lägger ut min hemsida så ni vet var den är" hahaha.. hörs väl aldrig vad mamma pular med dagarna i ända ;o)

Och så önskar jag alla en glad midsommar! Blir nog inte uppdaterat här under helgen, inte hemma :)

Svamlat av Annica @ 12:06 PM CET [Ta den]

Tisdag 18 Juni, 2002

Ja så har jag slarvat igen då...
och som vanligt straffar synden sig själv. Jag hade gått upp 0,2kg den här veckan, och det är "äkta" uppgång dessutom. Ja alltså jag väger mig ju varje dag och ser hur vågen rör sig upp och ner. Men hade det inte varit äkta uppgång, som jag inte trodde det var, så skulle jag varit nere igen idag. Men det var jag inte, så jag har gått upp 2hg fett :( Jaja, bara ta nya tag och låta bli kakburkarna! Ja, ni vet de där burkarna med innehållet jag jobbade med förra veckan? De burkarna har jag vääääldigt svårt att låta bli! Vi alla tre är tokiga i sånt där fikabröd! Kakor och bullar till kvällskaffet sååå gott :)) men såååå onyttigt :(( Och det visar sig på vågen så klart! Blir nog så illa tvungen att stoppa dem i frysen och missunna familjen kvällsfikat också. Jag kan bara inte låta bli just nu!

Och förkyld är jag också, så det här låter som världens klagotirad! Sommarförkylning dagarna innan midsommar! Bättre kan man väl önska sig speciellt som vi ska sova i tält i midsommar. Ja, vi ska ut till kusten till mormors stuga. Det finns inte plats för alla att sova inne så vi tältar på tomten. Litet busfrö tycker det är såååå roligt att sova i tält :) Ja jag gillar att tälta också men inte då jag är förkyld, så jag hoppas det går över fort fort fort!!!

Liten önskade sig pengar till en ny cykel i födelsedagspresent. Han fick ihop 700kr faktiskt :) Så igår var vi och köpte cykel åt honom, ja vi fick lägga till en 1000 lapp men så fick vi en riktigt fin cykel åt honom. Och han är sååå mallig :) Hans dagmamma var hit på söndagen och grattade honom och han fick såna där neonfärgade duttar och grejer som man sätter på ekrarna så nu ser den ut som en julgran också :D Men han är såååå nöjd så :))

Svamlat av Annica @ 12:30 PM CET [Ta den]

Söndag 16 Juni, 2002

Det var den födelsedagen det...
Och jag tror liten var mer än nöjd med sin födelsedag. Först kalas med presenter, tårta, ballonger och allt som hör till. Sedan var det stadsfest här i stan så vi gick dit på kvällen och födelsedagsbarnet fick åka karusell tills han lessnade på tivolit :) Äta korv och popcorn och träffa en massa folk. När vi åkte hem så fick han med sig sina kusiner hit hem som sovit här i natt så han hade nog den bästa födelsedagen hittills :))

Vi hade trevligt också, träffade en del folk vi inte sett på ett bra tag. Lyssnade på musik och hade trevligt. Det var väldigt mycket folk på stan, rent av trängsel men det var roligt att se så mycket folk i rörelse i vår lilla lugna stad.

Just nu sitter de 3 barnen och spelar spel på Basses dator. De blir nog snart hämtade för deras mamma, min syster, sa att de måste städa sina rum idag. En sysselsättning som inte är så populär vad jag hör ;o)

Idag tänker vi bara ta det lugnt och pusta ut. Har varit några jobbiga och uttröttande dagar så det kan vi behöva.

Svamlat av Annica @ 01:01 PM CET [Ta den]

Onsdag 12 Juni, 2002

Synden straffar sig själv...
Tänk att man är 38 år och har inte lärt sig vad mamma säger "ät inte för mycket deg för då får du ont i magen!". Ja det är vad min mamma alltid sa när jag var barn, men inte har jag lärt mig av det inte ;o) Jag bakade bullar igår, 101 snurror med kanel och vaniljsocker i, och ähum säkert 2-3 bullar till skulle det blivit om inte jag stoppat dem i munnen i form av deg *oooops* Ajajajaj vad ont i magen jag fick! Kändes som om jag hade en kolsyrefabrik i magen ungefär. Och ähum.. det hördes .. burp sa det i ett ;o)

Sen åt jag lite chips och dip också, ja dippen var gjord på mild lättyoghurt naturell så den var inte fet, men det var nog chipsen! Men vi var 3 på en vanlig påse så det var nog inte så farligt. Jag har inte gått upp av det i alla fall :)

Jag har en romantisk sambo har jag upptäckt :) efter 7 år sisådär ;o) Fick nog den mest romantiska komplimang jag fått någon gång av honom. Tänk dig någon som säger det här: "Du är som en ljuvlig blomma.. en fin fin blomma, den underbaraste blomma som finns" och att 2 bruna ögon ser tillbedjande på dig :) Ja man känner sig allt lite speciell när man hör sånt :)) Eller hur?

Svamlat av Annica @ 03:28 PM CET [Ta den]

Måndag 10 Juni, 2002

Voine voine!
Jag tror vågen har blivit galen! Ja, inte så att jag är missnöjd men något lurt är det. Jag har väl ätit bättre än på länge veckan som gått. Men långt ifrån bra! Jag har inte räknat en points i alla fall på heeela långa veckan. Men tydligen så gillar vågen det jag gör. Jag har nämligen gått ner 1,5kg den här gången. Helt sanslöst alltså! Jag noterar härmed rekordlägsta, jag har inte sett de siffrorna på vågen sedan innan jag träffade gubben min. Det var nämligen den här vikten jag hade då den gången :) Så allt under den här vikten blir nyheter för honom ;o)

Så.. ähum... kanske dags att ta fram pointsplan CDn igen ;o) om det går så här bra utan den, hur ska det då gå med den?

Svamlat av Annica @ 12:23 PM CET [Ta den]

Måndag 3 Juni, 2002

Måndag igen...
Och första dagen arbetslös! Känns konstigt, oroligt osv. Jag har gjort dagens invägning i alla fall och det var mer el. mindre stillastående. Ja, alltså jag gick bara ner 1hg. Men jag har åtminstone brutit varannan veckas jojo trenden :) Jag får väl försöka skärpa mig framöver så att det blir lite mer neråt på vågen.

Hade jag varit duktig flicka i helgen hade jag nog visat en par hekto mer neråt. Men jag har slarvat och ätit fikabröd, chips och lite sånt där! Fy på sig Annica! Så jag får nog ta mig i kragen lite nu.

Svamlat av Annica @ 10:24 AM CET [Ta den]

Söndag 2 Juni, 2002

Hmmm...
Var ordentligt down s.a.s igår så vi tog en tur med bilen ut till kusten. Havet brukar alltid ha en helande effekt på mig så det är dit jag dras såna dagar. Och vi tog så klart med kameran också, jag tog väl inte direkt många bilder men en par blev det väl i alla fall. Dessto fler tog PÅ, tyvärr så var det flesta på mig??!! Så jag lägger bara ut någon av dem och de få som jag inte är med på här ;o) De finns i fotoalbumet. Ja jag fyller på nertill så de är de bilder som ligger mot slutet, de sista 2 raderna.

Svamlat av Annica @ 04:04 PM CET [Ta den]

Sök:

Powered By Greymatter

Senast uppdaterat

Knoddarna
9 apr -08 - Cassandras måttabell
Recepten
17 okt -08 - Dajmbitar
Fotoalbumet
29 nov -06 - Minipluttarna badar

Länkar
--------------------------
Hälso/dietsidor
ViktVäktarna Öppna i nytt fönster
Vitea Öppna i nytt fönster
7 nycklar Öppna i nytt fönster
NetDoktor - träning och mat Öppna i nytt fönster
Dietist.com Öppna i nytt fönster

Kalorier.Nu Öppna i nytt fönster


Tappa kilon Öppna i nytt fönster
--------------------------
Recept sidor
Hälsokrubb Öppna i nytt fönster
--------------------------
Överviktigas Riksförbund Öppna i nytt fönster