Annica

*Annica 63:a
*Målmedveten stenbock
*Lycklig 3 barnsmamma
 och sambo
*Levnadsmotto:
 Du får vad du ger
 (Så le mot omvärlden)
*Längd: 167 cm
*Vikt: 150/?/?/65
 (Start/Nystart/Nu/Mål)
*Metod: VV Points Plan
 och lite sunt förnuft

-------------------------

Navigering
Svammel
Svammel arkiv
Gamla arkivet
Tips & knep
BMI test
Recept
Varför?
Upptäckter!
--------------------------
Viktjournal
Viktarkiv
Måttjournal
Måttarkiv
Motionsdagbok
Motionsarkiv
Nedräkning
Bildjournal
Workoutpass
Delmål
Matdagbok 2001
--------------------------
Fotoalbum
Webcam bilder
--------------------------
In english

april 2010
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Min logo om du vill länka:
Annicas logo/banner

Powered by
Movable Type 3.15

Syndicate this site (XML)
Sidan ses bäst i 1024x768
och IE 5+ el NS6+
Grafik och innehåll Copyright © 2000-2003 Annica Forsberg
Annica... ett steg i taget!

Lördag 30 Juni, 2001

Man ska inte klaga men....
den här värmen tar ihjäl mig! Med alla mina kilon är det inte lätt att leva när det är så häääär varmt! Men jag har i alla fall kommit på varför jag går upp istället för ner! Jag sväller som en vattenfylld balong för det är just det jag gör.. samlar vatten som en stor behållare :( Mina fötter ser ut som 2 bollar :(( och det spänner i skinnet och värker överallt ungefär som om jag ansträngt mig för mycket! Jag har varit iväg och köpt uvalette på kvantum och tagit 2 nyss, så nu får vi se om de hjälper. Man ska ta 2-3 3ggr dagligen. Och till råga på allt har jag den där f-rbenade månatliga skiten också! Med en jädrans värk också naturligtvis, så du får ursäkta om jag muttrar och klagar i mängd idag. Humöret är liksom inte på topp just nu :( Jag som normalt är vad alla påstår "glad utav mig" nu låter jag mest som om jag svalt två citroner ;o)

Orkar inte bry mig så mycket i att laga mat heller, alldeles för varmt! Blev en stekt 90g hamburgare till middag, iof med sallad, tomat och lätt hamburgerdressing men länge är man inte mätt på det och många points tar det! Bäljar i mig vatten som om jag skulle törsta ihjäl annars men jag måste ju kompensera att jag svettas så i värmen. Har försökt vara ute men jag bara orkar inte göra nån nytta! PÅ far runt med grästrimmern överallt och verkar så energisk! Jag blir alldeles slut av att bara titta på när han jobbar ;o) Jag som skulle fixa rabatten! Jaja nån annan dag kanske. Lilleman är glad i alla fall, vi har nämligen tagit fram hans badbasäng så han har fått bada idag :)) Önskar att den vore större och djupare.. då hade jag gjort honom sällskap ;o)

Vi ska i alla fall åka ut till kusten och hälsa på i stugan! Komma ifrån värmen här hemma, för det svalkar lite mer om man sitter nere på den väldigt steniga stranden och känner havsluften :)

Vi har förresten slösat med pengar idag.. ja egentligen nästa månads pengar för vi tog det på OK kortet ;o) men vi har i alla fall köpt en sån där frigobox, det är som ett kylväskskåp, man sätter det i cigarettuttaget i bilen så håller det kallt :)) Det går även att hålla varmt i det om man hellre vill det, man bara trycker knappen åt andra hållet då :)) Inte för att värma upp något i (skulle ta evigheter) utan för att hålla redan varm mat varm :) Vi tänker använda det som kylskåp när vi åker och tältar vid någon fiskesjö :) nåt roligt ska vi väl ha i sommar när vi inte har råd med någon semester resa!!

See ya later :))

Svamlat av ancitita @ 05:09 PM CET [Ta den]

Torsdag 28 Juni, 2001

En sån värmebölja!!
Det blir bara varmare för var dag som går! Nu kan man snacka om högsommar värme, undras om den tänker fortsätta så här under semestern också? Skulle vara härligt som omväxling mot fjolårets omänskliga regnande! :)

Nu har ju värmen den nackdelen att man inte orkar bry sig i mat! Ja alltså att laga mat. Det är alldeles för varmt för att stå vid en varm spis så det blir sallad eller mackor. I och för sig mackor med mycket kaninfoder på ;o) Men pointsen blir inom ramen för det tillåtna så jag får vara nöjd så :)) Och så hinkar jag 2 liter vatten om dagen plus en hel del light läsk, så vätsknivån i kroppen är hög! Man hör kluckandet när jag går.. ja närapå i alla fall ;o)

Lillleman som är ute i solen hela dagarna börjar snart likna en pepparkaka i ansiktet och på armar och ben. Ser lite lustigt ut när han tar av sig kläderna och ser ut som en magnesyl på resten :D Till och med fötterna är lika vita, han vägrar nämligen ta av sig sockorna ;o)

Aaahhh i morgon slutar vi 12, det gör vi varje fredag :)) Ska bli skönt och få vara hemma och pula lite. Vi ska försöka röja i trädgården lite. PÅ har börjat idag, han har lånat grästrimmern av min mamma och farit runt med den på tomten :) Ser myyycket trevligare ut nu, förut var det meterhögt med gräs, hundkex mm överallt, ja förutom mitt på gräsmattan då där det går att klippa med gräsklipparen. Mitt jobb blir att rensa i rabatten, den ser nämligen inte ut som rabatt just nu.. det är övervägande ogräs av det höööga slaget i den ;o) Det blir nyttigt, jag får röra på mig lite ;o) Och så gillar jag att pula i trädgården, har fått lite tagetes av svägerska som ska ner i gjorden :)

Svamlat av ancitita @ 10:57 PM CET [Ta den]

Onsdag 27 Juni, 2001

Vilken värme!!
Idag har det varit varmare än varmast, puuuhh! Tur att jag hinkar mängder med vatten för DET behövs i denna värmebölja :) Men de påstår att det ska bli åska och regn i morgon, vi får väl se.

Jag åt ingen riktig middag idag, orkade inte böka med mat i värmen. Det fick bli kaffe och nyttig smörgås. PÅ och lilleman åt hamburgare som fanns i frysen, fler som inte orkade bry sig om "riktig" mat ;o) Men jag åt ordentlig lunch i alla fall, grillad kyckling med ris, grönsaker och curry/nejliksås :) gott :)) Grönsaker pular jag i mig titt som tätt och som jag sa.. maaaasssor av vatten och light dryck :) Men idag har längtan efter glass eller en milkshake varit svår! Det är vad jag brukar pula i mig när det är sån här värme! Men än så länge har jag lyckats stå emot :))

En av mina kissemissar, som varit saknad i 1,5 vecka, har kommit hem idag :)) Det lät som det var TIO katter som kom hem för han "pratade" (läs skrek) i högan sky och talade om att "nu, matte, har jag kommit hem" :D Så nu behöver jag inte vara orolig mer :)) Han går förresten fortfarande omkring och högljutt talar om att han är hemma. Ja se katter :)) Ja för den som inte vet så har jag 3 katter, 2 kastrerade honor och en hane. Varav den äldsta honan är mamma till de båda andra, nej hon har inte alltid varit kastrerad :) Minnie, Smulan och Drutten heter de. Minnie är mamman, hon är 6 år och har varit kastrerad i 2 år. Hon hann få 7 (ja SJU!) kullar innan vi sa att nu är det nog! Hon blev ju alldeles utsliten stackarn! Smulan fick 1 kull sedan kastrerade vi henne, hon är 2 år ja det är drutten också fast det är 3 månader mellan dem :) Tala om trollen nu är kattmannen i huset här och talar om det för mig också :D Dags för en gose stund :))

Svamlat av ancitita @ 08:32 PM CET [Ta den]

Tisdag 26 Juni, 2001

En sån härlig sommardag :)
Det har varit ett så härligt väder idag, himlen har större delen av dagen varit klarblå. Det har blåst lite men det har bara varit skönt för det har varit så varmt :) Jag och en par andra har utnyttjat det härliga vädret till att sitta ute och jobba idag :) Det är fördelen med att sitta med näsan i en mattebok istället för vid en dator.. den går att ta med ut :))

Har haft svårt att stå emot frestelser de här dagarna, blir så när man går upp istället för ner, motivationen dalar liksom när det ger motsatt resultat än vad som är tänkt :( men jag har lyckats stå emot trots allt :) men näsan liksom känner alla lukter tio fallt just nu bara för att suget just nu har ökat så kraftigt! Det känns även bra att ha så många som supportar och peppar :)) PÅ (Per-Åke min sambo) så klart, han är väl den som stöttar mest eftersom han är den jag bor med :) men alla andra också! Till och med på resurscenter (där jag är om dagarna och pluggar matte) finns det support att få :) Kicki så klart (min fd företagskompanjon) och så en fd viktväktare som vet vad det vill säga att försöka sig på det här :) ja hon har väl inte direkt behövt supporta men jag kan prata med henne om den här sortens diet och hon förstår ju så bra vad jag säger :) Och så familjen så klart! Mamma är så himla glad att jag ääääntligen har satt igång (efter hennes enträgna tjat i flera års tid) så hon hurrar på för allt vad hon kan ;o)

Ja mammor ja... förr blev jag bara irriterad när hon tjatade om att jag måste banta. Det blir jag inte längre (åtminstone inte lika mycket), nu sedan jag själv blivit mamma förstår jag bättre att hon faktiskt är orolig. Jag är själv en gräslig hönsmamma som bara oroar mig för att lilla busfröt ska göra illa sig etc ;o) Apropå busfröt så har han haft en "snäll" dag idag :) Han är i trotsåldern och är just nu "mer vild än tam" så att säga ;o) men idag har han varit så gullig så, bara lite tjatig för han var såååå trött efter en hel dags bad och sol med dagmamman :)

Nehej, dags att nanna klockan är aaaaalldeles för mycket!

Svamlat av ancitita @ 11:35 PM CET [Ta den]

Måndag 25 Juni, 2001

Somliga straffar synden direkt!
Ja så kan man väl säga, fast sååå dåligt skötte jag mig inte! Så det är inte rättvist att jag ska gå upp sååå mycket :((( Jag åt så klart för mycket god mat och för lite grönsaker men ingen fet mat, inget godis och inga chips eller ostkrokar! Inget fika bröd mm. Drack ett antal glas rödvin och en par cider dock för lite vatten. Men i överlag tycker inte jag att jag förtjänar att gå upp sååå mycket! Dessutom gjorde jag nåt som jag inte gjort på flera år... gick ut på en promenad! En 3,6km lång promenad, ja långsam men dock PROMENAD! Och ändå +++ på vågen! Så som sagt .. somliga straffar synden direkt!

Men annars var helgen härlig :)) Varmt och soligt väder, trevligt umgänge (släkten/familjen). Ja det var så mysigt så :) Och det gick bra att tälta, sov väl inte lika bra som hemma men bra nog :) Och det är ju så härligt vid kusten (Höga Kusten) :)) Ungarna, min och syrrans, tyckte att det var mysigt. De ville inte ens åka hem :))

Vi tog en sväng om stranden också för att se om vi hittade något som är användbart i våra akvarier. Några stenar och en par träbitar blev det i alla fall.

Idag har jag tagit i med hårdhanskarna igen! Massor med grönt och vatten, så nu tänker jag kämpa för att komma ner dit jag nyss var och lite till!! Det vore väl attan om det ska hålla på så här hela tiden! Men jag börjar bli väääldigt tveksam till det här points plan, gick ju ner mycket bättre på det gamla programmet! Men men ... låter det väl få en chans till. Går det inte så får jag ta en allvarlig funderare! Ska försööööka röra på mig lite mer också, det brukar ju vara en bra lösning, eller kanske minska ner antalet points per dag. Får ju äta 26 nu och det kanske är för mycket.

Svamlat av ancitita @ 08:40 PM CET [Ta den]

Onsdag 20 Juni, 2001

Friluftsdag :)
Idag hade vi friluftsdag på Resurscentret. Vi var iväg till en tjärn och fiskade, dvs jag fiskade inte, det fick de andra göra ;o) Men det var korvgrillning och högsommmar väder så det var härligt ändå :)) Jag fick så klart "bara" en korv men jag hade laddat med frukt så det gick bra ändå :)

Senare har vi handlat och planerat midsommar. I morgon kväll packar vi ihop tält, mat och diverse annat och drar iväg ut till kusten. Vi ska tälta vid min mormors sommarstuga där fler familjemedlemmar också ska vara. Vi blir borta HELA midsommar så det kommer att vara väääldigt tyst här på sidan! Om jag hinner i morgon så skriver jag en rad innan jag åker, men annars blir det inte förrän på söndag. Innan vi åker ska vi bygga en trä "låda" åt katterna att sova i. Vi ska ställa in mat och vatten där också så klarar de sig de 3 dagar vi blir borta. Får se till att det blir mycket torrfoder bara, för burkmaten håller inte mer än en dag. Ja allt detta ska så klart stå på vår förstukvist :)

Ahhh det ska bli några sköna dagar, vädergubbarna har ju lovat sol, sol och åter sol i midsommar :))

Nej, god natt på er :)

Svamlat av ancitita @ 11:04 PM CET [Ta den]

Tisdag 19 Juni, 2001

Trött så trött *jäsp*
Om jag någonsin kunde lära mig att lägga mig i tid! Men nehej, jag ska prompt sitta här inpå halva natten! I natt var klockan halv 2 innan jag kom i säng, så ringer kl 6:30 och säger upp med dig, DÅ mina vänner blir man INTE glad ;o) men men jag får skylla mig själv ;o) Jag ville stanna upp tills det var som mörkast så att jag kunde ta ett foto för att visa en vän i USA hur ljust det är på nätterna här :) Det blev så suddigt fotot eftersom jag inte kunde hålla kameran still medans bländaren var öppen. Men så här ser det ut, sååå ljust har vi det på natten då det är klart väder :) Dagsljus med andra ord.

Har ätit vettigt idag i alla fall, trots att jag känner mest för att strunta i allt efter gårdagens vägning. MEN så lätt får jag inte ge upp :) Har pulat i mig.. få se.. 550g grönsaker, 2 frukter och 2 liter vatten + light drickan, inte illa :) Måtte f-n ta vågen om den inte rört på sig åt RÄTT håll på måndag! Tror jag har ägglossning också, känns mistänkt ont i magen. Kan vara nåt sånt som spökar också antar jag, eller?

Åt pasta till middag och vet inte om jag ätit för mycket eller inte! Det står nämligen inte om vikten gäller torr pasta eller om den är för kokt. Så jag tog den som torr vikt. Och var det fel åt jag alldeles på tok för mycket ;o) Men eftersom det enligt gamla viktväktar programmet var torr vikt så antog jag att det var det som gäller. Om någon vet bättre än mig kan du/ni väl hojta?

Nej, nu ska jag gå och nanna! Suss gott :)

Svamlat av ancitita @ 09:03 PM CET [Ta den]

Måndag 18 Juni, 2001

Depp depp :((
Det är sååå orättvist :(( Jag har skött mig sååå bra, hade 9 points över igår som jag inte använt förra veckan! Och ändå har jag gått upp!! 0,8kg upp :(( Snacka om att sticka hål på en balong! Luften gick alldeles ur mig i morse, förstår inte varför jag har gått upp?! Där har man för att man försöker och försöker, kämpar och kämpar. Det enda jag kan tänka mig är att jag gått över från "Snabbt och lätt" till Points plan, för det är ju faktiskt efter det som jag gått upp :(( Varför ska det vara sååå svårt att gå ner i vikt? Jag får ju faktiskt äta mer nu än innan, men man ska väl inte behöva leva på absolut minimum för att gå ner. Skulle man måsta det så skulle de närmaste 2-3 åren bli hemska! För det är väl så pass lång tid det lär ta innan jag är i mål kan jag tro. Det är bara sååå orättvist :((((

Jag ger väl Points plan lite mer tid så får vi se, om jag inte går ner får jag nog ta en allvarlig funderare på vad jag ska göra! Gå tillbaks till gamla programmet :( eller kanske få läkarhjälp för det här var INTE kul :((

Svamlat av ancitita @ 01:48 PM CET [Ta den]

Söndag 17 Juni, 2001

Så var ännu en vecka över..
och den har gått bra :) Har fått 9 points över denna vecka som kommer att gå upp i rök imorgon bitti! Men vad gör det, jag har ju inte varit hungrig utan jag har ätit så mycket jag vill och fått de där över ändå :)

Provade tårtan idag, var väl inte nån riktig höjdare direkt :( tråkigt nog! Det är den där fördömda socker/fettfria tårtbottnen som förstör allt för den blir så förbent torr och hård! Måste se om jag kan få ihop ett vettigare recept själv, får väl offra en points till och lägga till lite fett eller nåt. Som den är nu så ger en bit 3 points, den går i och för sig att äta och skulle man öda mer tid på att få bottnen att dra åt sig mer jordgubbsaft (saften som blir när man töar upp frusna jordgubbar) så skulle den kanske bli bättre. Problemet är att eftersom den blir så kompakt drar den åt sig såååå långsamt. Jag hade inte tålamod att vänta utan bredde på fyllningarna ganska omgående, då blev det som det blev. Smaken var det inget fel på, den var god :) men som sagt lite väl torr.

Däremot var fruktcoctailen (i egen juice) och GB light glassen dessto godare :)) Den blir det fler gånger utav :)

Fisken var som vanligt god :) och jag gjorde 2 portioner så att jag får ta med en i matsäck imorgon.

Ja imorgon börjar jag på resurscenter, inte alltför upplyftande :( Vi har ju klappat ihop företaget i fredags så nu är man inte egen företagare längre heller :( Men jag har sökt komvux till hösten, bara jag får bidrag så börjar jag där. Tänkte läsa in Matte C, D, E och kemi, fysik, för att nästa år i så fall söka in på högskolan och läsa till Dataingenjör. Så håll tummarna för mig så att CSN inte krånglar!

Nu måste jag göra något för mig ovanligt! Lägga mig att sova innan klockan slår 12 ;o) Jag är ju nattugglan som sitter här vid den häringa tingesten till 3-4 om morgnarna :D Men nu är det slut på det!
Så god natt på dig!!

Svamlat av ancitita @ 11:01 PM CET [Ta den]

Ahh vilken sommardag :))
Idag är det helt underbart härligt väder! Soligt och VARMT! För ovanlighets skull så är det faktiskt inte bara soligt utan även varmt också :)) Men jag sitter som vanligt alldeles för mycket här vid den här burken och blir platt och bred om baken ;o) Men helgen har varit bra :)) Ska äta efterrätt idag!! 2dl fruktcoctail i egen juice och 200g GB light glass, oooh vad det ska bli gott :)) Och för att väga upp den något onyttigare desserten ska jag äta torsk till huvudmål ;o) så jag har inte helt flippat ur inte, men jag måste ju leva så normalt som möjligt även om jag äter magrare och hälsosammare :) Håller ju suget borta om jag tillåter mig själv att få något gott ibland!

Jag har installerat ett nyhetsscript här på sidan. Så att jag lätt kan tala om vad som är nytt utan att böka så mycket. Dessa nyheter kommer att gå att läsa på huvudsidan, så nu behöver ingen klicka sig runt överallt för att se vad som är nytt. Bara att läsa där och sedan klicka sig dit det nya är :)) Aaahh cgi scriptens under är här igen :))

Svamlat av ancitita @ 03:50 PM CET [Ta den]

Lördag 16 Juni, 2001

Frestelse frestelse!!
Det var väldans vad mycket frestelser det ska vara i dessa dagar! Igår var det kalas här hemma, då gick det ju bra eftersom jag fick äta en bit tårta. Men idag var vi och hälsade på svägerskan och där fanns det en massa gott fikabröd, bakelser, bullar med och utan vaniljkräm etc. Och INGET fick jag!! Jo ett päron och 2 skivor fullkornsbröd med lätt philadelphiaost på som jag SJÄLV tagit med! Hur kul är det på en skala... Ja jag klarade mig ju, hade ju ögon på mig också som skulle ha sett frågande ut annars ;o) men just nu kliar det i mina fingrar efter en kanelbulle, det finns nämligen en påse i köket! MEN jag har faktiskt 2,5 points kvar idag :) så om jag vill KAN jag ta en :D Men ähum jag blir nog mättare om jag omsätter de där pointsen till nåt vettigare, eller vad säger du? :))

Jag håller på och klurar på ett magert tårtrecept :) Jordgubbstårta :D Ska testa i morgon och se om det smakar bra, om det gör det så ska jag dela med mig av det, receptet menar jag :) Om den blir ätbar (god) så ger den faktiskt bara 3 points per bit :)) det vore upplyftande för godistarmen :D Den som lever får se ;o)

Vi åt grillat idag :) gott gotti gott gott :)) Och jag åt den där kcal snåla potatissalladen till, ja och en massa grönt så klart ;o) det var såååå gott :)) Man behöver inte marinera köttet, helt onödigt, jag valde fläskkotlett som "offer" och så kryddade jag det rikligt med grillkrydda. Helt suveränt gott tycker jag :) Ahhh sommarens juvligheter vid matbordet är mina också :D Och inte har jag använt de 6,5 sparade pointsen heller, har som sagt 2,5 kvar av dagens 26 tillåtna :))

Anledningen till att vi hälsade på hos svägerska var att vi fick lite plantor av henne. Jag har inte kunnat så några frön alls i år och hon hade tomatplant, gurkplant och tagetes till övers. Så nu får jag gratis grönfoder och fint i krukorna :)) finns det nåt bättre än att plocka färska saker i trädgården? Vi har jordgubbsland också och det är massor av blommor där så snart så får vi smaska på dem också :D Vi har även trädgårdssmultron men där är det inga blommor ännu, det kommer väl vad det lider. Rabarbern måste jag plocka in för den växer så det knakar. Ja ljuva sommarfröjder :))

Fler glada uppmuntrande inlägg i gästboken *ler mysande* Tack Suss och Ingvor :)) Jo Suss de där sista kilona brukar vara värst så jag förstår dig. Det brukar gå sååå långsamt när man har bara lite övervikt så det är alldeles för lätt att ge upp!

Och tack alla för berömmet om sidan :))

Svamlat av ancitita @ 11:39 PM CET [Ta den]

Fredag 15 Juni, 2001

Ja så var det över :)
Alla har åkt och det är lugnt och skönt. Lilleman, dagens centralfigur, har slocknat för länge sedan. Han var sååå trött efter dagens strappatser. Men han har haft en bra dag :) Med dagiskompisarna hade han barnkalas, de sjöng för honom och de åt tårta för glatta livet. Han hade kul :) Och i kväll har han fått presenter och en massa sällskap av släkten här hemma så han var så nöjd så :)

Och jag har klarat mig nästan oförskämt bra ;o) Det enda man kan kalla fusk var när jag gjorde i ordning tårtan för oss i släkten. Det var när jag spritsade grädden som det blev kletigt om fingrarna och då slickade jag i mig det en par tre ja OK fyra gånger då ;o) Men tårtan (49KB bild) blev ganska bra :) Och den var GOD!! Ahh vad gott det var :) Och en kanelbulle har jag också ätit :)) Som jag bakade idag UTAN att smaka på något alls, jag som är tokig i bulldeg :D Och trots allt detta så gick det bara åt 1,5 av mina sparade points! Har inte hunnit laga ordentlig mat så det blev sallad med lite picnicbog och smörgås. Och grönsaker är pointsnåla, ja inga points alls ger de ju :D Så jag har 6,5 points kvar ändå av mina sparade! Hmm kanske ska grilla imorgon, det låter gott och med extra points :D

Men jag är supertrött i hela mig!! Så i natt kommer jag att somna otullad ;o)

Svamlat av ancitita @ 10:57 PM CET [Ta den]

Hinner inte svamla just...
men ville visa vad Basse stolt fick med sig till dagiskompisarna :)

Tågtårta

OCH jag har lyckats hålla fingrarna i styr ÄNNU så länge :D Men jag har sparat 8 points den här veckan, precis vad en gräddtårtbit innehåller :)) Så räkna med att jag ska smaska på den :D

Tack Weronicha för uppmuntran i gästboken :)) Jag ska skriva ett mail när jag hinner, hittar nämligen inte någon checklista!

Svamlat av ancitita @ 10:45 AM CET [Ta den]

Torsdag 14 Juni, 2001

Har huuuur mycket som hellst att göra..
så jag blir inte långrandig idag ;o)

Provade ett tips idag som jag hittade någonstans på nätet. Att lägga dressingen i en pöl bredvid salladen och doppa varje tugga i den istället för att hälla en hel massa dressing över maten. Det fungerade bra, varje tugga smakade gott utav dressingen utan att vara dränkt i den :) så jag fick äta gott men sparade på mina points och kcal :)) Det är de smååå sakerna som gör det :D

Tack för uppmuntrande ord i min gästbok Pialill och SomeBody :)) Ja du också Kicki men dig pratar jag med varje dag så det vet du att jag blir glad :))

Svamlat av ancitita @ 02:00 PM CET [Ta den]

Onsdag 13 Juni, 2001

Nytt här på sidan :)
Ja som du ser så ledsnade jag på det blåa och blommiga! Ny design alltså :)) Satt uppe till kl 4 i morse och pulade med det så jag är mega trött idag! Hittar du nåt som inte är som det ska kan du väl skicka mig ett mail och tala om det för mig?

Har varit på benen större delen av dan, varit och ordnat en massa ärenden. Så maten har blivit lite strulig i det avseendet att jag åt lunch vid halv 4 tiden! Så middagen blir nog ganska försenad den också. Kan ju inte gärna äta redan nu en gång till ;o)

Ska baka kanelbullar idag och imorgon ska jag göra tårta för lilleman fyller år på fredag och då blir det kalas :) Hoppas jag kan hålla fingrarna i styr bara! Jag har sparat lite points så att jag ska få smaka på tårtan men det är allt! Så håll tummarna för mig :)

Svamlat av ancitita @ 05:25 PM CET [Ta den]

Tisdag 12 Juni, 2001

Inte så mycket att svamla om...
Nej idag har inte hänt så mycket att bubbla om. Har ätit någorlunda vettigt, varit på BVC för 5-års koll med lilleman. Och där var allt som det ska också :) blev ingen lunch för jag sov såååå länge, PÅ ringde och väckte mig vid 12!! Ooopss! Men jag satt som vanligt uppe halva natten ;o) och då blir man trött. Men vi skulle vara på BVC kl 14 så jag fick snurra på lite när jag väl kom ur sängen :) Så min frukost blev min lunch.. frunch kanske ;o)

Provade en ny potatissallad idag, Grill potatissallad med chili från Ksalat, den var ganska bra och extra kcal snål dessutom :) 1dl gav bara 4p istället för de flesta "vanliga" som ger 5,5p, så lite sparade jag in :) måste dock gnaga i mig en morot eller så för jag har "bara" ätit ca 280g grönsaker idag och jag försöker hålla mig till minst 400g om dagen :) det verkar ju fungera med mängder av grönsaker och liter vis med vatten :) har ju gått ner 6,8kg hittills med det receptet!

Svamlat av ancitita @ 08:54 PM CET [Ta den]

Måndag 11 Juni, 2001

Yay I'm a happy camper :))
Vågen rör sig med stadig fart åt rätt håll :D 1,7 neråt var det imorse när jag vägde mig :)) Sååå nu väger jag alltså 143,2kg, näääästan nere där jag trodde jag började :) 3,2kg kvar dit och likaså då till första delmålet som ju är 140kg! Lustigt egentligen, jag gick ner fortare förra veckan än veckan innan ändå åt jag mer förra veckan än veckan innan! Så det är nog som de säger, kroppen behöver energi för att förbruka fettet :) Jag fortsätter med mycket grönsaker och mängder av vatten så det gör säkert sitt också!

Svamlat av ancitita @ 11:11 AM CET [Ta den]

Söndag 10 Juni, 2001

Jag krymper :))
Har gått över till points helt nu! Det blev så svårt att låta bli :D Satt och pulade med programmet hela dan/natten igår och har hållit på idag också :)) Men en del som står där gör att jag förstår att viss information som man får i brevkursen el. på VV möten går jag miste om. Det står att man ska äta 5 portioner frukt/grönt per dag, ja vad nu en portion är. Jag äter nog mer skulle jag tro så det är nog inget bekymmer men ändå.. skulle vara kul att veta. Och det finns saker som pekar åt att det finns checklistor fortfarande så jag undrar så klart hur de ser ut! Men annars tycker jag det här verkar vara ett bra program :) Enda bekymret jag har är att jag har svårt att få i mig 26 points om dagen! Men oj va?!! Kunde man inte tro efter att ha ätit sig stor som ett klot inte :D

Mätte mina mått igår kväll också. Har krympt :)) Har uppdaterat Måttjournalen så att du kan se själv :) I morgon bitti ska jag väga mig igen så håll tummarna för mig! Både längtas och gruvas ;o) Men det känns att jag krymper, har fått lite lättare att röra mig :)

Svamlat av ancitita @ 10:05 PM CET [Ta den]

Points och jordgubbar :)
Har blivit en något strulig dag idag. Började försöka köra efter det gamla programmet och matschemat men si det gick inte så bra ;o) Jag har fått pointsmania :D Himlars vad lätt det blev att leva helt plötsligt! Fick en halv point över idag :) Ja om jag ätit nyttigare middag hade jag fått mer över. Men vi åt varmkorv med bröd till middag, hade lite brottom som vanligt! Jag åt 2 korvar med bröd, senap och bostongurka + att jag wokade 250g grönsaker. Jo jag fick i mig såna trots den annars dåliga middagen ;o) Har druckit som jag ska så på den fronten är det också OK. Måste försöka klura fram nån form av lista jag kan fylla i under dagen så att jag får i mig vatten och sånt som jag borde. Finns ingen checklista med på den här Points plan skivan, vet inte om de använder någon fortfarande. Jag kanske borde ha tagit brevkursen istället.. hmm.. fast jag ville så gärna ha skivan, är ju liksom van att sköta allt via datorn och har ju svårt att slita mig härifrån ;o)

26 points om dagen! Det är mer än vad jag åt de 2 första veckorna! Jag kollade hur många points det blev de 2 första dagarna och jag hade fått 7 över på bara 2 dagar!! Första dan bara 1,5 men andra 5,5!! Det som ska bli så lätt är att så många frukter är 0 pointare :) Oj vad mycket godare att ta till när man är hungrig än morötter och liknande :)) Idag har jag smaskat jordgubbar så fort magen knorrat :))) Har säkert ätit 1,5 liter!

Jag har tagit bort checklistan från sidan eftersom den är överflödig nu. Men jag fortsätter med matdagboken så det är koll på intaget :)

Svamlat av ancitita @ 01:33 AM CET [Ta den]

Lördag 9 Juni, 2001

Ahh äntligen :)
Äntligen har min Points plan skiva kommit :) Så från och med måndag går jag över till points plan :) Och jag måste säga det ser MYCKET enklare ut än vad det gamla programmet jag har är att följa. Massor med frukt för 0 points!! Helt otroligt! På programmet jag går efter får man bara 2 frukter om dagen! Vilken skillnad! Och potatis! Jag får äta massor av potatis! Ahh det ska bli underbart :) Jag som har fått äta 100g och räkna det som en brödportion! Så här blir det mycket gladare miner framöver :) Och så får man äta mer ju tyngre man är?? Det var nåt nytt! Förr var det bara män och barn som kunde få nåt extra! Jag får hela 26 points om dagen :)) Ingen mer hungrig mage här inte :)) Ja jag har ju inte direkt varit hungrig nu heller, har ju pulat i mig grönsaker så fort magen knorrat. Det kommer jag väl fortsätta med men jag kommer även att pula i mig frukt :)) Köpte jordgubbar idag så dem kommer jag att mumsa på :))

Strulade till sig idag.. ähum.. igår ;o) så jag har inte druckit någon mjölk alls. Men det går nog bra i alla fall.

Svamlat av ancitita @ 01:53 AM CET [Ta den]

Fredag 8 Juni, 2001

Är det inte det ena så är det det andra...
Härom dagen var jag utan mjölk så inga frukostflingor. Idag är jag utan bananer så inga frukost flingor! *mutter mutter* Men jag åt extra mycket bröd till frukost så det går nog bra. Får lite mindre senare men de får gå :) I natt fick jag ta till ett extra val och lite bonuskalorier för en smörgås. Satt uppe till halv fyra i morse! Så jag blev så hungrig. Nattugglan det är jag det ;o) Sitter och pular med mina hemsidor och perl scripts, alltid nåt som jag vill göra :) Det blev inte så mycket programmerande fick inspiration till en omdesign istället och det är ju roligt också :)

Svamlat av ancitita @ 02:13 PM CET [Ta den]

Torsdag 7 Juni, 2001

Sömngångaraktiv dag...
Har varit en lugn dag, inga stora happenings här inte. Kommer i säng mitt i natten jämt och ständigt så jag är såååå trött. Blev halv 2 i natt, och kvällen innan ännu senare så jag står och sover nästan idag ;o) Matschemat har inte blivit följt men jag har ätit bra och nyttig mat :) Ätit det som egentligen ska ätas på lördag redan idag :) var så sugen på det. Kycklinggryta är så gott :))

Vet inte om jag orkar göra nåt mer här idag, tänkte egentligen jobba på adminscriptet till gästboken men jag är för trött för att hjärnan ska fungera. Den har somnat för idag ;o) Har egentligen massor att göra, har inte fått klar omdesignen av favouritespot.com heller och den började jag på för flera månader sedan. Nu är jag trött på den redan så jag får väl börja om igen, så besökarna kommer nog inte att få se den tänkta omdesignen ;o)

Hade lite kreativa tankar innan maten men maten har gjort mig såååå sömnig ..jäässp! Jag tror jag går och lägger mig på soffan och slöar en stund :)

See ya'll

Svamlat av ancitita @ 05:30 PM CET [Ta den]

Onsdag 6 Juni, 2001

Matfrihet och slut på mjölk...
Den här dagen började inte så bra, vi hade slut på lättmjölken så jag fick inga flingor till min frukost! :( grummel mummel mutter... :(( Jag blir så hungrig när jag inte får mina fullkornsflingor på morgonen! Så idag känns magen knorrig av sig :( Trots att jag ätit ordentlig lunch och allt! Det är bara så att får jag en dålig start på dagen så fortsätter dagen dåligt verkar det som! Men inget fusk har det blivit i alla fall, får pula i mig lite extra grönsaker istället!

Ibland behövs lite "matfrihet" så tillvida att man inte strikt behöver följa ett förutbestämt matschema. Som tex när man ska bort eller något dyker upp. Därför blir det ju inte alltid exakt det som man bestämt som äts och pga det har jag startat en matdagbok (finns under "Min diet") där jag skriver upp för var dag vad jag faktiskt ätit :) Det betyder ju inte att jag överger mitt matschema för det är ju betydligt lättare att handla när man vet vad man ska äta. Så därför fortsätter jag med mitt schemaläggande även om jag kanske inte alltid hinner lägga ut det här på sidan.

Idag blev det matrester från gårdagens middag till lunch, alltså inte efter schemat men bra ändå :) Regnbågslax är ju såååå gott :)) Jag gillar verkligen fisk, har alltid gjort, så där har jag inga svårigheter. Fisk är ju magrare och nyttigare att äta än kött. Enda kruxet är att lilleman här i huset inte är någon fisk älskare, "yuack" var hans kommentar igår när han hörde vad det var för mat ;o) men han åt upp ALLT ändå :)) så det låter nog mer än vad som behövs ;o) PÅ gillar allt jag sätter fram så länge det inte innehåller kaviar av typen Kalles :) Så han är då lätt att förnöja i alla fall :))

Svamlat av ancitita @ 03:12 PM CET [Ta den]

Tisdag 5 Juni, 2001

Allt går bra..mår bra osv :)
Har ätit regnbågslax med MASSOR av grönsaker och en potatis idag :) Var sååå gott :)) Blev liksom inte enligt schemat idag eftersom det strulade till sig. Men det blev smalmat i alla fall :) Nu får man ju äta mindre om man äter fet fisk som lax än om man äter torsk som är mager och nyttig. Man får nämligen äta dubbel portion om man äter mager fisk ;o) Men ibland så äter jag hellre mindre och får nåt extra gott :))

Följer ju standard nivån nu så jag får i alla fall äta lite mer protein :)

Har ändrat om här på sidan också. Tagit bort dagboken eftersom det kändes som tårta på tårta med den här dietjournalen. Och så har jag lagt till min nya egenhändigt skrivna gästbok :) Har tagit mig några dagar och en massa mutter och rop på hjälp för att få den som jag ville ha den! Perl programmering är ju inte det lättaste påfundet här i världen ;o) men nu är den live :) Hittar du några buggar i den kan du väl hojta? Ska göra ett admin script till den också så att det blir lätt att administrera den :)

Funderar också på att ändra om i "Min diet". Istället för som nu skriva kommande dagar kanske jag ska börja skriva vad jag HAR ätit så blir det mer lättskött också...hmm kanske ska skriva ett script så det blir ännu mer lättskött! Men jag kommer ändå fortsätta göra schema för kommande dagar även om det bara blir här hemma på papper :)

Har hittat fler duktiga bantare på nätet, på engelska, de finns längst ner till höger på varje sida. Man blir så inspirerad när man ser andra lyckas :)

Svamlat av ancitita @ 08:56 PM CET [Ta den]

Måndag 4 Juni, 2001

Yes yes yes :D
Kunde inte låta bli att väga mig! Magen kändes lite bättre så jag tänkte varför inte ;) Och så klev jag på vågen och yes yes yes åt rätt håll bär det :) TROTS den där blödiga hemska svullna magen så är det minus :D Har uppdaterat viktjournalen :))

Svamlat av ancitita @ 01:49 PM CET [Ta den]

Söndag 3 Juni, 2001

Det gick ju bra igår :)
Vi hade en mysig kväll där ute vid kusten (Höga Kusten). Soligt och varmt hela dagen för ovanlighets skull, det har ju varit så kallt hela våren. Jag fick fyra hörn på min bingolott (som jag för ovanlighets skull spelade) och får därmed en lott till Sommarbingon, en lott som gäller alla 8 veckor det går. Men trots alla lotter som fanns i rummet så blev det ingen mer vinst.

Matmässigt gick det helt perfekt :) Jag förstod väl att mamma skulle tänka på mig :) hon hade gjort kalops (på älg) och gjort den fettsnål så det var bara att väga och äta :)) Gott var det verkligen :) Jag hade med mig broccoli som jag kokade för att fylla ut måltiden med. Men det fanns ju så klart sallad också och så var det ju morötter i kalopsen. Det enda "fusket" var att de bjöd på rödvin till maten och jag fick lite för många bonuskalorier, fler än vad jag hade kvar (syns på checklistan, har fyllt i på det röda). Men annars känner jag mig nöjd med mig själv, är på andra veckans sista dag och har skött mig bra hittills :))

Enda smolket i bägaren just nu är att när jag väger mig imorgon kanske jag inte ser någon viktminskning :( jag har fått den där förb-de månatligen skiten :(( och DET känns i HELA magen .. usch fy och bläh :(( Har precis tagit en treo för att få lite smärtlindring! Så det vete tusan om jag ska skjuta på vägningen kanske, vill ju inte bli besviken!

När vi skulle åka hem igår kväll (natt) så var natthimlen sååå vacker att jag bad PÅ ta fram digitalkameran och ta några bilder. Så här såg himlen ut vid 23:20 tiden igår, himlen var rödare i verkligheten, men det är fint ändå :)

Vy vid kusten
Vackert eller hur? :))

Svamlat av ancitita @ 02:42 PM CET [Ta den]

Fredag 1 Juni, 2001

Ahh det var verkligen gott :)
Det var så länge sedan vi åt Tacos så det var riktigt gott :) Även om jag bara fick äta ett tortilla bröd, fick fylla tallriken med en massa grönt så att jag skulle bli mätt. Men det var gott gotti gott gott :D Och det tyckte familjen också *ler stort*

Imorgon ska vi bort så då blir det svårt att följa schemat. Vi får helt enkelt äta vad som bjuds men jag ska försöka ta av det minst fettbildande som finns :) och det brukar alltid finnas blandad sallad till maten i vår släkt så jag får väl äta mycket av det ;o) och dessutom är det mamma som står för matlagningen så hon har säkert tänkt på mig också :) även om det kommer att finnas frestande saker som jag inte får röra :( men det är smällar man får ta ;o)

Svamlat av ancitita @ 10:26 PM CET [Ta den]

Jag är ju...
en sån där som vill ha allt strukturerat och klart så att det är bara att följa, ordning och reda du vet. (med asc i jungfrun kan det bli annat ;o) ) Och det är ju det jag gör med tex den här dieten. Jag har ju gjort mitt matschema att följa och gör det i det närmaste till punkt och pricka, ja förutom att jag äter mer grönsaker som snacks när magen knorrar ;o) Men ibland så går det bara inte! Som idag, stressigt värre på eftermiddagen en hel massa som skulle göras så vi var inte hemma förrän halv åtta! Och HUNGRIG som en tok! Inte tror du jag orkade med att vara hungrig medans jag lagade mat som skulle ta evigheter? Nä, jag trodde väl du skulle förstå :) Jag gjorde nåt snabblagat istället, varma mackor :) Visserligen inom tillåten ram osv men ändå den tilltänkta middagen hade nog varit bättre OCH mer mättande men den som inte kan tåla sig....

Ja som resultat hade jag ingen nattmacka att se framemot :( nä frynt inte på näsan nu! Jag sover halva dagen och sitter vid den här mackapären inpå halva natten så det är väl klart att jag äter då jag är vaken va ;o) annars skulle det bli frukost kl 12 lunch kl 14 mellanmål kl 15 middag kl 16 kvällsfika kl 18.. ojojoj skulle ju inte göra annat än äta mellan 12 och 18 *ASG* I alla fall så.. mitt nattmål fick bli en frukt som blev "över" i eftermiddags. Har precis ätit den ;o)

Svamlat av ancitita @ 12:07 AM CET [Ta den]

Sök:

Powered By Greymatter

Senast uppdaterat

Knoddarna
9 apr -08 - Cassandras måttabell
Recepten
17 okt -08 - Dajmbitar
Fotoalbumet
29 nov -06 - Minipluttarna badar

Länkar
--------------------------
Hälso/dietsidor
ViktVäktarna Öppna i nytt fönster
Vitea Öppna i nytt fönster
7 nycklar Öppna i nytt fönster
NetDoktor - träning och mat Öppna i nytt fönster
Dietist.com Öppna i nytt fönster

Kalorier.Nu Öppna i nytt fönster


Tappa kilon Öppna i nytt fönster
--------------------------
Recept sidor
Hälsokrubb Öppna i nytt fönster
--------------------------
Överviktigas Riksförbund Öppna i nytt fönster