Annica

*Annica 63:a
*Målmedveten stenbock
*Lycklig 3 barnsmamma
 och sambo
*Levnadsmotto:
 Du får vad du ger
 (Så le mot omvärlden)
*Längd: 167 cm
*Vikt: 150/?/?/65
 (Start/Nystart/Nu/Mål)
*Metod: VV Points Plan
 och lite sunt förnuft

-------------------------

Navigering
Svammel
Svammel arkiv
Gamla arkivet
Tips & knep
BMI test
Recept
Varför?
Upptäckter!
--------------------------
Viktjournal
Viktarkiv
Måttjournal
Måttarkiv
Motionsdagbok
Motionsarkiv
Nedräkning
Bildjournal
Workoutpass
Delmål
Matdagbok 2001
--------------------------
Fotoalbum
Webcam bilder
--------------------------
In english

april 2010
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Min logo om du vill länka:
Annicas logo/banner

Powered by
Movable Type 3.15

Syndicate this site (XML)
Sidan ses bäst i 1024x768
och IE 5+ el NS6+
Grafik och innehåll Copyright © 2000-2003 Annica Forsberg
Annica... ett steg i taget!

Fredag 31 Maj, 2002

Fredag och skolan slut...
Och jag är inte alls så glad som jag trodde jag skulle vara! Vad är nu det här?? Starting to feel the blues... får nog fundera på det en stund.

Men jag har fått min goda fedagsmiddag med familjen i alla fall :) Inte världens nyttigaste precis men gott :D Hasselbackspotatis, grillade fläskkotletter, min specialgeggamojja och rött vin :)) Gooooott! :)) Specialgeggamojja? Jo, det är lite ontyttigt ;o) Creme fraiche el. i mitt fall 8 procentig fraiche med finhackad lök, purjolök och dill, svartpeppar och Kaviar av typ Kalles. Gott till potatisrätter :)

Sitter just nu och smuttar på vinglas nr 2 framför datorn. Men jag är väldigt trött idag, har ont i ryggen mm så det blir en tidig kväll och så ska gubben min få göra en helkroppsmassage idag. Behövs! Min rygg protesterar något väldigt den här veckan :( Så då får PÅ råda bot på det med sina händer :)

Sitter och lyssnar på Shakira i alla fall, gillar hennes musik. Både den tidigare på spanska och den nyaste på engelska. Och hennes figur är så man blir grön av avund ;o) Vääääldigt kvinnligt kurvigt med lite lagom putmage. Inte så där gräsligt anorektiskt mager som är så fånigt modernt! Kolla videon till Whenever, wherever (texten) på hennes sida så ser ni vad jag menar :) en annan låt av henne jag är frälst i, som spelas mycket nu, är Underneath your clothes (texten). Hon är duktig den tjejen, bara 24 år och skriver all text och musik själv. :)

Svamlat av Annica @ 06:55 PM CET [Ta den]

Torsdag 30 Maj, 2002

Lite bilder..
Ja gubben min har tagit lite bilder på nyklippta mig, så kan ni se min nya hårfärg. Bilderna "ljuger" lite då det gäller färgerna, som vanligt! Mitt hår är rätt mörkt i en ganska röd nyans. Men så här ser det ut i alla fall: Bild 1, Bild 2 och jag ser er ;o) Bild 2 är väl den som till färgen är mest lik.

Svamlat av Annica @ 08:58 PM CET [Ta den]

Kort kort kort...
är mitt hår :) Ja, jag har varit till frissan idag och klippt mig. Det hade blivit sååå långt och oregerligt håret, bara gick inte att få någon ordning på det. Men nu är det klippt :) Och då det blir lika långt till nästa klippning, min frissa har semester preciiiis då jag behöver klippa mig nästa gång, så fick hon ta extra mycket den här gången. Så dels är det kortare än förra gången på huvet och så fick hon klippa fram öronen också :) Känns skönt, tyckte det där håret runt öronen kändes mest ivägen. Jag var ju inte van att ha hår där förut heller, jag hade ju alltid hästsvans när det var långt :) Och så har jag, precis som kameleonten, bytt färg igen. Den här gången blev det mahogny, dvs det är betydligt mer rött i det mörka än vad det var förra gången :)) Känns bra, både färgen och att det är kortare :))

Tänk att man mår så bra av lite förändringar! Solen skiner ute, fåglarna kvittrar (och jag sitter inne ;o), katten stryker runt benen och jag är nyklippt. En bra dag med andra ord :) Vågen var snäll i morse också, trots att jag åt glass igår! Bara det håller i sig till måndag också så ska det nog bli ett minus en gång till. Nu är det bara den där fysiken kvar! Inför morgondagens avslutande prov, sedan är det över!! Yes! I morgon är sista skoldagen sedan är det över!!

Svamlat av Annica @ 02:10 PM CET [Ta den]

Tisdag 28 Maj, 2002

Voine voine!
Var det PMS förra veckan så har M brutit loss den här veckan med dunder och brak! Jisses hade så ont igår att gubben fick skjutsa hem mig från skolan :( och mitt humör! Det räckte för sjutton att säga hej till mig så brast jag i tårar. Ja, så igår var inte en bra dag för mig inte. Och den slutade med ett lass godis (både segisar och choklad) som sonen ratat. Ja, nu iddes jag inte fixa middag och äta något så pointsmässigt blev det väl inte en lika stor katastrof. Gubben fick laga till något åt sonen att äta, allt för att hålla mig lugn ;o)

Men idag känns det bättre så mitt mål för dagen.. INGET godis ;o) Dessutom såg jag en par hekto minus på vågen i morse, det borde väl hjälpa till lite :)

Svamlat av Annica @ 11:21 AM CET [Ta den]

Måndag 27 Maj, 2002

Upp ner upp ner...
som en jojo i ett snöre! Ja, alltså det blev ner 0,8kg den här gången. Håller mig stadigt runt 116-117 och har gjort det i typ 1,5 månad nu. Upp ena veckan ner nästa....

Har skött mig halvbra förra veckan, dvs några dagar helbra, några dagar halvbra och en par dåligt (tårta i går hos mamma). Genomsnittet blev halvbra och det gick neråt på vågen. Nu får vi se om jag kan hålla det den här veckan också, idag har den halva som gått varit åt det bra hållet i alla fall :)

Jag har ju under en lång tid insett vad boven i dramat är. Jag har bara inte velat ljuda högt om det. Under den tid allt gick bra, då min motivation alltid var på topp, då mådde jag som en prinsessa hela tiden. Livet var bra, jag tyckte jag hade allt jag ville ha ut av livet och massor av saker att sträva mot. Och som tårtan på moset gick jag ner i vikt! Kunde saker vara bättre? Nej, de kunde nog inte det. Så hände något på den privata fronten som fått min värld att gunga lite. Och poff! Så var min motivation som bortblåst. Nu kan man ju tycka att jag borde ha funnit den vid det här laget igen, men saker har adderats på varandra så ordningen har inte återställts ordentligt ännu. Det har väl så sakteliga börjat lugna ner sig och på fredag då skolan slutar så försvinner ett stressmoment. Och ju färre såna dessto lättare ska det väl gå att komma tillbaks till vanliga "mig" igen.

Jo, Gullmarie, det är så jag för det mesta lever just nu och har pointsen i bakhuvet mer eller mindre. Men som det syns i viktjournalen blir det jämviktande av det, men det är väl iofs positivt jag går ju inte upp :)

Svamlat av Annica @ 11:36 AM CET [Ta den]

Fredag 24 Maj, 2002

Då närmar sig helgen då...
bara fråga om timmar innan det är dags för "våran" kväll. Ja, vi 3 i min lilla familj har alltid haft fredagskvällen som "speciell" kväll. Inte lördags kvällen som så många andra. Och det betyder så klart lite extra gott att äta. Ja mat alltså ;o) Vi brukar göra något gott och sitta framför TVn och äta :) Senaste veckorna har det blivit mycket grillat, är ju sååå gott och nu då vi har säsong och allt :D

Ja, min motivation är väl fortfarande inte den bästa med PMS och allt :( men jag har åtminstone varit duktig de senaste 2,5 dagarna och räknat mina points! Har ätit bättre än på slutet men inte fullt så bra som jag borde, dvs alldeles för lite grönfoder blir det. Motionsmässigt är det noll också! Har fortfarande ont i ryggen men jag borde väl ta mig i örat och sätta mig på motionscykeln i alla fall ;o) Får väl se om jag lyckas med det..

En vecka kvar! BARA en vecka kvar!! Sedan är skolan över, YES! Herrejesses vad skönt det ska bli :))

Svamlat av Annica @ 10:06 AM CET [Ta den]

Tisdag 21 Maj, 2002

Jaha ja... fel håll går det!
Gårdagens vikt är befäst idag, ja jag la ut den igår även om jag inte skrev något här, väger lika mycket idag också och då är det ett "äkta" plus på vågen. Och vad gör man åt det? Ja, alla skulle väl säga "tillbaks i spåret igen" men just nu är det lättare sagt än gjort! Har tappat en massa vilja på vägen den senaste tiden, just nu försöker jag minnas vart jag fick den förra gången. Lustigt vad fort man glömmer! Jag hade ju motivationssvackor hela vägen, ja lite då och då som alla andra. De var bara det att de aldrig blev långvariga eller så in i bomben "fasta". De gick över på en par dagar, den här senaste har befunnit sig här i 1,5 månad nu! Tänk om man skulle kunna skaka av sig bristande motivation ungefär som en mygga eller något annat oönskat! Det vore något det ;o) Tyvärr så verkar det inte fungera *ruskar frenetiskt på mig*

Sitter och försöker plugga fysik, ska ha prov i morgon. Ja egentligen idag men jag fick uppskov till i morgon! Och fysik är ju verkligen mitt ämne inte! Och det har ju min stackars "extra majje" som försöker banka in vett i mitt huvud fått erfara ;o) Det går långsamt in det som går in :D Förhoppningsvis fastnar det dessto bättre men vem vet....

Svamlat av Annica @ 11:59 AM CET [Ta den]

Fredag 17 Maj, 2002

Jaha ja...
Här har vi en som inte lever som hon lär! Jag har nog klämmt ur mig ganska många klämkäcka kommentarer om hur jag håller min motivation uppe. Vilken motivation?, skulle jag nog behöva säga nu, den är i det närmaste obefintlig just nu! Jag har inte kommit igång att träna igen sedan ryggen pajjade, som för övrigt inte är bra ännu. Jag äter dåligt, ja inte så risigt som förr men heller inte så bra som för en par månader sedan. Lite för lite grönsaker och frukt, ja inte noll av dem men för lite. Lite för ofta det slinker ner en kaka, bulle eller lite godis! Ja, jag har ju ätit sånt hela tiden jag viktat men haft koll på det och räknat mina points NOGA! Men just nu äter jag och räknar inte en endaste liten point! Fy skäms på sig Annica! ;o)

Men jag är ingen övermänniska jag heller, om det nu var någon som trodde det? Knappast ;o) Vi har alla våra upp och nergångar i allt och nu har jag en nergång, ja inte viktnergång då ;o). En vårdepp eller något, jag brukar ha det så vi säger väl det. Fast den brukar släppa när häggen blommar, den blommar på vissa ställen nu men.. jaja.. den blommar inte vid mitt hus, får väl skylla på det den här gången. Men om en par veckor får vi hoppas att allt lugnar ner sig och jag kommer igång igen! Skolan slutar ju då :D Sköööööönt!! :D

En sak som jag upptäckt nu då jag inte sköter mig är att det där att jämvikta ska nog inte vara några problem! Min vikt har ju rört sig typ 1,5kg upp och ner hela tiden nu och det är väl vad man kan kalla att jämvikta, eller hur? Om jag kan fixa det här när jag nått mål också så ska jag nog klara av att hålla mig kvar där nere, när jag väl är där :) Så man kan ju faktiskt säga att jag har provat på att jämvikta ett tag ;o) Jag har aldrig jämviktat i hela mitt liv! Så det här är en ny erfarenhet :) Jag har antingen gått upp eller gått ner (mest upp ;o), att stå still (mer eller mindre) i vikt det minns jag inte sist jag gjorde! Så det känns lite ovant :)

Svamlat av Annica @ 10:32 AM CET [Ta den]

Måndag 13 Maj, 2002

Gummisnodd...
säger PÅ att min vikt hänger i ;o) Och det stämmer nog, var det upp 0,8 förra veckan så bar det neråt 0,9 den här veckan, ja det blev alltså minus på vågen den här veckan. Men jag har gått berg och dalbana runt den här vikten ett bra tag nu! Men jag sköter mig inte så bra heller, räknar inga points och pular in saker som inte ska in i munnen. Men det är så mycket som är jobbigt nu så jag orkar inte bry mig så mycket. Bara skolan tar slut och ryggen slutar värka så in i norden så kommer nog humöret tillbaks till bättre nivåer också. 3 veckor är det kvar (med den här veckan) innan skolavslutning! Sedan kan jag pusta ut :)

Tack för uppmuntran tjejer, ni är goa :)

Svamlat av ancitita @ 12:38 PM CET [Ta den]

Lördag 11 Maj, 2002

Jaha ja.. inte mycket på...
sunda livs fronten inte.. vågen går berg och dalbana. Ja, jag har ju redan lagt in vikten i viktjournalen om nu någon har missat det. Uppe där jag var för 2 veckor sedan igen.

Jag har lyckats pajja ryggen så min motivation och kampanda är i botten för tillfället :( Ja, okunskapen har varit framme! När jag stretchat efter träningarna har jag missat en par viktiga muskler. Nämligen de som finns i sittdynorna, ja rumpan alltså. Och resultatet är att jag har något så förbenat ont i ryggen! Musklerna, som tydligen redan var korta nog, har blivit alldeles åt fanders för korta. Vilket i sin tur resulterat i att kotor och leder där i ländryggen INTE sitter där de ska för tillfället :(( Nu har jag sån tur att min svägerska är utbildad i det här med massage och har eget företag. Så hon har gett mig en rejäl omgång och undervisat min käre sambo, hennes lillebror, hur han ska ta sig an saken. Så nu är det massage, liniment och stretching av den sort som man behöver hjälp som gäller! Allt för att få ut musklerna igen. Jo, jag har fått instruktioner hur jag ska stretcha rumpmuskulaturen själv också. Men för bästa effekt så finns det en övning där man behöver hjälp. Och just nu vill jag ha så bra resultat som möjligt. Jag fick med mig en par andra saker från henne också. En vetekudde som ska värmas och läggas där bak, en "mojunk" som det sitter 2 kulor i med "piggar" på. Ja den där mojunken ska vara något massageverktyg. Och så blandade hon ihop olja åt mig :) Massageolja är bara vanlig "mat" olja, dvs hon använder en blandning av mild olivolja och rapsolja, till det tillsätter hon diverse essenser som luktar.. hmmm en del gott, en del mindre gott ;o) Så jag börjar känna mig rätt så insmord där bak, väntar bara på att diverse objudna gäster ska dyka upp av allt fett ;o)

Igår fick jag till råga på allt nackspärr! För ett redan sänkt humör var det absolut ingen höjdare! Men PÅ, som är duktig på att massera faktiskt :D, tog sig en dust med hela ryggen och nacken. Så idag är nacken nästa bra igen :)

Ja, allt det här har resulterat i noll och ingen träning! Vissa rörelser där jag böjer ryggen får jag inte göra, order från svägerskan. Men jag hade tänkt göra ett försök igår men då jag vaknade och inte kunde röra nacken så var det bara att glömma det :( Känns ju ganska bra i nacken idag så jag får se om jag gör ett försök i morgon, ja minus vissa saker då som jag inte får göra.

Och med humöret neråt så har maten gått.. hmm.. åt fel håll kan man nog säga. Äter en del som inte borde hamna i min mun, och alldeles för mycket de gånger valet av mat är OK. Men jag får hoppas att ryggen blir bättre och humöret stiger så att leva sunt grejen vänder också.

Svamlat av Annica @ 05:01 PM CET [Ta den]

Söndag 5 Maj, 2002

Här har mat och latmask monstret...
slagit till! Ja, det är ju den berömda perioden just nu *suck* och den här gången har det varit en extremt jobbig gång. Jag har knaprat treo som godis :( Ja, och dessutom så har jag ont i ryggen! Usch, vad jag låter som en klagmajja idag då! Har ont nedanför svanken liksom, PÅ tror att jag har stretchat någon muskel för dåligt. Jag vet inte vilken muskel det skulle vara i så fall. Jag tycker jag stretchar åt alla håll och kanter jag.

Ja, i alla fall så har ätmonstret slagit till just nu! Pular in allt möjligt i munnen som inte hör hemma där :O Godis, choklad, fikabröd, glass (glassmonstret slår till ;o) och idag så toppade jag det med något riktigt gott. Något som jag inte ätit på över ett år.. gott gott.. pizza :D Och nu sitter jag och jäser och känner mig åttkantig ;o) men det var det värt! Så i morgon kan jag nog lova uppgång ordentligt! Dels "äkta" uppgång och på det vatten då för pizzan är som bekant salt! Så i morgon blundar vi när vi kliver på vågen och glömmer vad där stod ;o)

Men jag ska träna nu i kväll, lite lär väl det ta udden av dumheterna :) men jag har tränat en gång för lite den här veckan. Ja jag gick dubbelvikt här med ont i de kvinnliga trakterna pga av DET :( så jag orkade bara inte försöka träna! Men det får vi ta igen nu! Och åter till pointsräknandet blir det också, skam den som ger sig!

Svamlat av Annica @ 04:13 PM CET [Ta den]

Onsdag 1 Maj, 2002

Ja, dåligt uppdaterat...
den här veckan men bättre sent än aldrig :) Det gick neråt i måndags, närmare bestämt 0,8kg neråt. Så det har börjat vända även på vågen nu :) Och jag jobbar ju verkligen för att få resultat så de borde ju komma :)

Men jag har haft fullt upp den här veckan så det är därför det inte blivit uppdaterat som det brukar. På måndag var vi på studiebesök på pappersfabriken vi har på orten. Det blev en massa gående den dagen, det var låååånga avstånd på fabriken. Och det var både inom- och utomhus vi fick gå, upp- och nerför backar, upp- och nerför trappor. Puh! Var ordentligt trött när jag kom hem, men den delen var ju bara positiv :) Den jobbiga delen var att jag, mitt dumma nöt, tog på mig mina helt oanvända promenadskor dit!! Jissa om jag hade skavsår!!! Ja, inte bara blåsor för de var söndertrasade för länge sedan när jag kom hem :( Ont ont ont!! :( Har inte kunnat ha annat än sandaler på mig sedan dess. Så promenader lär jag få avstå några dagar framöver! Ja, just ja, jag var faktiskt ute på en liten promenad i söndags :) Inte så långt för det blåste småspik och vi var för dåligt klädda, ja alla utom liten som hade täckjacka på sig.

Igår hann jag inte träna heller. Vi var uppe i stugan och pulade på med hallgolvet. Ja, PÅ och en hjälpreda då pulade på :) Jag var mest i vägen kändes det som ;o) Ja vi har alltså rivit ut det gamla golvet, för åsarna var utmurkna, och lagt nytt golv. Och vi var inte hemma förrän halv sex så då blev det till att snabbt fixa middag. Sedan bar det av på brasa med liten, ja som tur är så tänder de inte förrän 20 på den vi åker till. Så innan vi var hemma igen så var det för sent att träna.

Idag har vi varit uppe i stugan också, och nu är golvet på plats :) Vi kom hem en timme tidigare idag och så skulle vi inte iväg någonstans. Så idag har jag tränat :) Sitter här trött och nöjd och nyduschad :)) Men klockan är nanna dags så natti natti :)

Svamlat av Annica @ 11:06 PM CET [Ta den]

Sök:

Powered By Greymatter

Senast uppdaterat

Knoddarna
9 apr -08 - Cassandras måttabell
Recepten
17 okt -08 - Dajmbitar
Fotoalbumet
29 nov -06 - Minipluttarna badar

Länkar
--------------------------
Hälso/dietsidor
ViktVäktarna Öppna i nytt fönster
Vitea Öppna i nytt fönster
7 nycklar Öppna i nytt fönster
NetDoktor - träning och mat Öppna i nytt fönster
Dietist.com Öppna i nytt fönster

Kalorier.Nu Öppna i nytt fönster


Tappa kilon Öppna i nytt fönster
--------------------------
Recept sidor
Hälsokrubb Öppna i nytt fönster
--------------------------
Överviktigas Riksförbund Öppna i nytt fönster