Annica

*Annica 63:a
*Målmedveten stenbock
*Lycklig 3 barnsmamma
 och sambo
*Levnadsmotto:
 Du får vad du ger
 (Så le mot omvärlden)
*Längd: 167 cm
*Vikt: 150/?/?/65
 (Start/Nystart/Nu/Mål)
*Metod: VV Points Plan
 och lite sunt förnuft

-------------------------

Navigering
Svammel
Svammel arkiv
Gamla arkivet
Tips & knep
BMI test
Recept
Varför?
Upptäckter!
--------------------------
Viktjournal
Viktarkiv
Måttjournal
Måttarkiv
Motionsdagbok
Motionsarkiv
Nedräkning
Bildjournal
Workoutpass
Delmål
Matdagbok 2001
--------------------------
Fotoalbum
Webcam bilder
--------------------------
In english

april 2010
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Min logo om du vill länka:
Annicas logo/banner

Powered by
Movable Type 3.15

Syndicate this site (XML)
Sidan ses bäst i 1024x768
och IE 5+ el NS6+
Grafik och innehåll Copyright © 2000-2003 Annica Forsberg
Annica... ett steg i taget!

Torsdag 31 Maj, 2001

En vecka till färdig av menyn :)
Så har jag då gjort nästa veckas meny också :) Den var roligare att göra eftersom jag går över till standard nivån och fick lite mer att röra mig med :) Och lite extra gott till helgen blir det också, fast ingen dessert nu heller! Men det kan jag ju hinna ordna senare, har ju en hel massa EV och BK som jag kan göra det utav :D Så kanske på lördagen.. vem vet :)

Svamlat av ancitita @ 01:39 AM CET [Ta den]

Onsdag 30 Maj, 2001

Det var ju gott :)
Den där morotsgratängen med potatis i var ju god :) och med broccolin jag kokte till blev jag ordentligt mätt också :D

Har gjort matschema för resten av veckan nu, så nu är det bara att äta och slappna av :) MEN det blev ingen dessert på lördag :(( den här light dieten räcker inte till nåt :( ska bli skönt att nästa vecka gå över till standard så att det kanske blir NÅT över till lite extra :)

Svamlat av ancitita @ 06:52 PM CET [Ta den]

Inte mycket att säga idag..
Det går bra, äter som jag ska även om magen knorrar snabbt efter maten då grönsaker har en tendens att försvinna fortare än man fått i sig dem! Nästa vecka ska jag gå över till standard nivån så att jag får lite mer P att äta :) och så får jag fler EVn också :) kan inte gå på den här super dieten hur länge som hellst! 90g kött, ost, fågel, fisk om dagen är inte mycket att hurra över :( men men det är själv valt ;o)

Har känt lite extra sug efter något sött och gott igår och idag men har hittills lyckats stå emot :) får se om jag söker rätt på nåt VV recept på nån efterrätt till helgen :) nåt att se fram emot :)

Svamlat av ancitita @ 01:34 PM CET [Ta den]

Tisdag 29 Maj, 2001

Ny dag nya tag :)
OK nu har jag börjat smälta att jag är sååå tung! Det var svårt men jag måste ju acceptera fakta. Var heeeemskt tung! Men ska bli lättare :)

Vägde in mig på den nya vågen i morse, barfota över hela kroppen, så nu vet jag exakt vad jag väger just nu och kan utgå ifrån det i min strävan neråt :) 146,3kg väger jag... sååå då får vi se nästa måndag vad den säger då, neråt eller? Jo det borde den så hårt som jag kör dieten :)

Har just kollat hur många BK det blir på en Persiko cider, bolagsvariant ;o), och det blir 40BK/1dl. Mindre än vad jag trodde så det får det bli till midsommar :) Sparar hela den veckans BK, alltså försöker låta bli sånt som ger BK den veckan, så då får jag dricka några såna istället :)) Även om jag kommer att äta lite för mycket så ska jag försöka hålla koll på VAD jag äter :) Ja jag vet det är 3 veckor till midsommar ;o) men jag måste väl få ha nåt att se framemot va?! Håll tummarna för bra väder för vi ska tälta därute hos momme i stugan!

Jag har redan gjort klart matschema för 2 dagar framåt (under Min Diet) så jag slipper stressa kvällen innan för att bestämma vad jag ska äta :) Ska försöka göra resten av veckan idag så att jag bara behöver följa den under resten av veckan, så mycket mer lättsamt :)

Svamlat av ancitita @ 10:34 AM CET [Ta den]

Måndag 28 Maj, 2001

Besvikelse besvikelse :((
Vågen klarar inte min vikt!! Jag kan bara gissa vad jag vägde när jag startade och hur mycket jag har gått ner i vikt. Vågen hade inte rört sig i morse så jag var och köpte mig en ny, och digital, och jag vägde mer än jag trodde, MYCKET mer! Nu var det ju inte på morgonen och så var jag påklädd så jag drar bort en "skvätt" men jag tror jag väger 146,5kg just nu! Och förmodligen vägde jag 150kg eller mer när jag startade! Mamma mia! Det var värre än jag trodde :((

På den positiva sidan finns min känsla av att det är MYCKET som jag gått ner! Jag har gått ner så mycket att det känns på kläderna och DÅ bör det vara en hel del för 1-2kg brukar man inte känna av. Såååå jag har kanske gått ner runt 5kg eller nåt men i viktjournalen har jag skrivit 3,5kg eftersom jag måste gissa och då tog jag jämnt 150kg som startvikt. Jag ska väga mig i morgon bitti så att jag får en "barfota över hela kroppen" vikt och dessutom så ska man ju väga sig på morgonen hellst :)

Men det är bara att dra ett streck över det och fortsätta som vanligt, inte gräva ner sig i nåt inte! Så jag kämpar vidare :) Får bara kämpa en stund längre!

Svamlat av ancitita @ 12:01 PM CET [Ta den]

Söndag 27 Maj, 2001

Tjolahopp :)
Ja då har första veckan gått! Och den har gått bra :) Så nu ska det bli spännande att se vågen imorgon bitti när jag kliver upp! Är väldans nyfiken på hur den ser ut! Ska den ha krupit neråt? Hoppas hoppas! Håll tummarna för mig!

Gjorde makaronilådan idag fast jag gjorde 8 portioner istället för 4 .. hehehe.. nä jag åt inte upp alla ;o) jag åt upp EN portion, Basse åt en, PÅ åt 3!!, jag ska ha en i morgon lunch och PÅ ska ha 2 i morgon lunch, så du ser inte mycket till mig :P Sån där makaroni chosan går hem hos Basse :) han diggar pasta mucho mucho :)) det var gott i alla fall :) var så "vanligt" liksom :)) och det kändes så bra att kunna äta samma mat allihopa *ler mysande*

Ska nog gå och äta några körsbärstomater för jag är lite hungrig.. så.. ses imorgon :)

Svamlat av ancitita @ 11:16 PM CET [Ta den]

Dagens dagens :)
Mår bara bra idag TROTS att jag mätt mina ENORMA mått! Herreminje måttbandet räckte inte till på vissa ställen!! Milda moses verkligen på tiden att jag gör nåt åt det här!! Ja du kan ju se själv i min måttjournal.

Det blev som sagt sent igår ;o) och jag frestades svårt igår! De andra grillade mumsig korv och åt! Och jag fick INGET! :( Och gud vad det luktade gott! Det vågade jag inte säga högt för mamma hade så dåligt samvete för att jag fick titta på och för att hon egentligen också behöver banta. Därför tyckte jag det var bäst att hålla tyst ;o) Men annars gick det bra, jag tog med mitt eget kvällsfika + lite körsbärstomater som jag fick snaska på när de andra grillade korv. Inte lika gott kanske men magen blev tyst i alla fall :)

En sak ska alla och envar veta och det är: Till midsommar tänker jag äta och därmed basta! Ja jag behöver väl inte vräka i mig en massa feta saker, men vi brukar alltid ha sillbord med en massa gotti gott. Och DET tänker jag inte låta bli så det blir nog en och annan extra portion då, fast det är ju inte så fettbildande mat :)) Vi ska tälta därute i stugan i år också, ja där vi var igår alltså, mormors stuga :) och det blir en familjesamling igen :)) mysigt!

Ja Min diet är nu utlagd också. Med ett recept som jag hittade i en VV kokbok :) en makaronilåda :) lite "vanlig" mat alltså :)) Jag tänker göra en jättesats så får familjen också äta av den för det är ju en vanlig rätt fast jag får bara äta lite lite ;o) Och så får jag äta en massa grönsaker till ;o)

Svamlat av ancitita @ 12:16 PM CET [Ta den]

Ledsen men .... jääääspp :O
Min meny för morgon dagen får bli html producerad imorgon... ähhhum.. idag menar jag ;o) Vi kom hem sååå sent, för ca en halvtimme sedan och klockan är ... 00:43 bip!.. så jag är sååå trött... jääääsp!

Natt natti

Svamlat av ancitita @ 12:45 AM CET [Ta den]

Lördag 26 Maj, 2001

Ahhh vad gott :)
Ville bara berätta att det VAR jättegott! Godare än vad jag väntat, ja jag har ju komponerat ihop receptet själv (de andra också) så man kan ju inte veta så noga hur det smakar innan man hunnit smaka det ;o) men mmmm det var super :D

Nej, nu sticker vi hemfrån för ikväll!

Svamlat av ancitita @ 05:16 PM CET [Ta den]

Aaahh lördag :)
Härligt med helg eller hur? :) Dan började så bra med en god frukost. Eftersom jag även idag skippar lunch så åt jag en ordentlig frukost :) Det vanliga All Bran med banan och mjölk men ÄVEN en macka med grönsaker på och kaffe :)) Kändes fenomenalt "vanligt" :) Ja du kan se under "Min diet" där jag har skrivit ner vad jag ska äta idag :)

Middagen blir en god torsk måltid som jag redan längtar efter! Nej jag är INTE hungrig :) det är bara det att det ska bli så gott :))

Kvälls fikat får jag nog göra i ordning i en burk för vi ska bort ikväll, tänkte åka ut och hälsa på mamma, morbror och Bert i stugan ute vid kusten :) Det är så mysigt där i havsviken :)) Men mamma kommer att bli ganska paff för jag har inte berättat att jag börjat banta/dieta *fniss* hon har ju tjatat på mig i flera år att jag måste gå ner i vikt så hon blir nog glad :)

Det "känns" som om jag gått ner en hel del *ler mysande* kläderna känns liksom lösare och så är det bara en "konstig" känsla jag har :) så jag är såååå nyfiken på hur vågen ska vara på måndag! Håll tummarna för att det går precis som jag hoppas!

Svamlat av ancitita @ 03:02 PM CET [Ta den]

Fredag 25 Maj, 2001

Det här går ju som smort :D
Det går bara bra för mig :) Ja jag har ju inte vägt mig mer, inte förran på måndag som jag bestämt tidigare. Varje måndag morgon så kliver jag på vågen och ser hur veckan har gått :) Men eftersom det var ett kilo redan på onsdag morgon då jag "tjuv" vägde mig så har det säkert gått bra :)

Idag skippade jag lunch eftersom det igår kändes som jag inte gjorde annat än åt, har ju familjen hemma då PÅ har långledigt från jobbet i samband med kristi himmelsfärds. Så då sover vi lääänge på mornarna :)) till och med lilleman sover länge, i morse vaknade han 9:30!! En sån sjusovare va :D Och då känns lunch liksom överflödig så jag fick en riktigt maffig middag istället. *ler mysande* Jag åt upp heeela brocolli "gratängen" med kyckling och ris :) och blev proppmätt! Är fortfarande mätt :) Har druckit 6 av mina 8 glas vatten idag, och jag är törstig så jag dricker nog snart det sjunde också :)

Har ätit lite mindre grönsaker idag men det beror på att jag inte åt lunch, kan ju inte äta HUR mycket som hellst på en enda måltid även om jag passade på att få en riktigt "lyxig" middag ;o) Fast det blir ju lite till senare ikväll när jag ska dricka min kopp choklad och äta min kvällsmacka, då blir det väl en G till kan jag tro :))

Jo just, jag gjorde om lite i gratäng receptet, jag blev sååå mätt så den räcker nog till 2 portioner istället för 1, så jag skrev 1-2 istället. Och så minskade jag ströbrödet till hälften, blev lite för knastrigt tyckte jag ;o) men annars var det sååå gott så :)) prova gärna!

Svamlat av ancitita @ 08:33 PM CET [Ta den]

Torsdag 24 Maj, 2001

Oj oj oj.. vad jag är mätt :)
Ja kära nån! Jag lyckades pula i mer grönsaker än vad det var tänkt i den där köttfärssåsen så det blev snarare grönsakssås med köttfärs :D och jag har ätit upp alltihopa! Och är så mätt så mätt *putar däst med magen* men gud vad det var gott med "vanlig" mat även om den var vägd och mätt efter konstens alla regler :D

Det blev 350g grönsaker istället för 250g och DET blev väldans mycket :D men bra för viktminskningen :D Och jag har hittills druckit 5 utav mina 8 glas vatten :) Så det ser bra ut det här :D

Jag har faktiskt kvar att äta idag ändå! Båda mina mellanmål är kvar!! Alltså eftermiddags frukten är kvar och kvällsmackan också! Så jag får mysa framför TVn senare ikväll :))

Svamlat av ancitita @ 07:03 PM CET [Ta den]

Åhh så godissugen jag är!!
Idag känns det som till och med salladsbladen luktar godis/choklad/fikabröd.. *sniff sniff*
Är såååå sötsugen! Men si den gubben går inte ;o) måste hålla koll på fingrarna idag, de automatiska utryckningar de brukar gör när de sniffar sig till nåt gott måste bemästras! Jo det GÅR det gör det, men ooooh vad gott det skulle vara :)

Är nog en sån där "abstinens" dag idag tror jag.. tar nog några veckor innan det där går över.. *suck* men det är bara att härda ut!

Vattnet går bra att dricka i alla fall, drack till och med ett glas "för mycket" igår :)) fast huvamig vad jag får springa! PÅ tittade till och med undrande på mig igår och sa "men du har ju nyss varit, du har väl inget fel?" *fniss* nä då inget fel bara druckit en HEL massa :D Och det är ju bra att jag dricker mycket, ju mer vatten och grönsaker jag får i mig dessto lättare går jag ner *ler småmysande*

Men idag ska jag få en god och "vanlig" middag i alla fall :) Har plitat ihop ett magert en portions recept av min egen köttfärssås :) Så idag blir det pasta och köttfärssås :)) Längtar!! Hmm förresten .. det är dags att laga middag :D Så nu sticker jag :D

Bye bye :)

Svamlat av ancitita @ 05:29 PM CET [Ta den]

Onsdag 23 Maj, 2001

Oh boy oh boy :)
Jag har ju varit orolig att min våg inte ska klara min vikt, att den stannat på 140kg och jag egentligen vägt mer! Men si så är det inte :) Jag har ju bestämt mig för att väga mig en gång i veckan och tänkte ju hålla mig till det. Men så i morse tänkte jag, jag måste nog kolla om vågen har rört sig och har den inte det så MÅSTE jag väga mig någon annanstans. Men DET behöver jag inte göra :) jag har nämligen gått ner 1kg på 2 dagar :D Så nu pustar jag ut och känner mig glad och nöjd :))

Har gått bra hittills, har ätit det jag ska och inget annat :) Och fick i mig ALLT vatten jag skulle igår! Det är jag mäkta stolt över :) jag brukar vara så dålig på det där med att dricka vatten! Men fy vad jag får springa på toa DYGNET RUNT! Och jag har ätit närmare ett kilo grönsaker om dagen! Närmare bestämt 850g, och ju mer grönsaker (hellst varma) och ju mer vatten dessto mer går man ner :))

Så slutledningsvis kan jag säga att jag känner mig ganska nöjd med mig själv :D

Svamlat av ancitita @ 02:16 PM CET [Ta den]

Tisdag 22 Maj, 2001

Jaha då har ännu en dag snart gått!
Och det har gått bra hittills :)
Jag har ätit det jag ska och druckit bättre än igår. Ja jag drack i mig en hel del vatten på kvällen så sååå lite drack jag inte :) men det har varit ett evigt rännande på toa i natt! Idag har jag däremot druckit mer under själva dagen så nu blir det lite jämnare :)

Har inte kännt mig så hungrig heller, har stoppat i mig en hel massa grönsaker.. börjar känna mig som en kanin snart :D Så om tänderna börjar växa ut och jag liknar en gnagare är det därför *fniss* Nä skämt åsido det går bra hittills även om det där mums mums paketet på köksbordet ser faaaasligt frestande ut! Men ajja bajja det låter vi bli ;o)

Och det känns väldigt bra att äta varm mat i motsatts till lunchen som varje dag tenderar att bli en kall sallad! Grönsaks soppan idag var god :) Och VARM :) Har fortfarande några saker som jag får stoppa i mig under kvällen :D Så jag ska nog klara den här dagen också :)

Svamlat av ancitita @ 07:07 PM CET [Ta den]

Måndag 21 Maj, 2001

Avrundning av dagen!
OK då avrundar jag dagen innan jag går och lägger mig :)

Jag har påbörjat en bildjournal där jag lagt upp 2 bilder av hur jag ser ut idag ... med alla 140kg :P och det är tänkt att jag ska uppdatera den då och då när det börjar synas att jag krympt :)

Natti natti :)

Svamlat av ancitita @ 11:39 PM CET [Ta den]

Dagens sista tugga!
Jaha då var dagens sista tugga avklarad :) eller ska jag säga :( den var god i alla fall nektarinen jag åt :) Så nu blir det inget mer förrän imorgon bitti då jag får mina frukostflingor ;o)

Ja man tenderar att bara tänka på mat när man håller på med sånt här! Vad ska jag få äta? När ska jag få äta? Låter nästan lite maniskt va :D Men men det går nog över bara jag blir van vid det.. förhoppningsvis i alla fall!

Vågen verkar lite mysko! Den kanske inte klarar av min tyngd? Hmm.. skulle nog behöva köpa en ny kan jag tro! Den är gammal och sleten, är ju mammas gamla våg som hon ledsnade på! Men jag ska "bara" väga mig en gång i veckan, inte smygväga mig emellan för då blir man bara besviken!

Jag dricker alldeles för lite vatten! Jag måste dricka minst 8 glas om dagen och jag har hittills bara druckit 2 idag!! Bäst att gå och dricka ett till :)

Svamlat av ancitita @ 10:10 PM CET [Ta den]

Checklista för koll på maten :)
Så har jag gjort en checklista för att ha koll på vad jag stoppar i mig :P
Så nu är det till att köra hårt! Jag kör på light nivån dvs den hårdaste nivån :O

Enda problemet jag har är att jag inte hittar alla mina viktväktar papper från då jag var med där så jag får lov att köra lite ur minnet.. att man aldrig kan hålla ordning på sina saker :(

Snart dags för middag! Det enda som existerar i min hjärna idag är när jag ska få stoppa nåt i munnen ..hehehe... i kontrast då till att jag nästan inte får stoppa nåt i munnen, ja förutom allt detta kaninfoder då! Men än har inget fusk dykt upp :D

Svamlat av ancitita @ 05:16 PM CET [Ta den]

Jaha ja nu är det dags!!
Nu har jag kört igång det hela :)

Har vägt in mig och vägde hela 140kg OOOOHHH!! Till mina 167cm är det MYCKET!! Åt frukost enligt schemat som finns under "Min diet", har alltså ätit all bran flingor med en halv banan och lättmjölk. Ska strax äta lunch, en sallad på grönsaker och grillad kyckling med en mjuk fibermacka med lite lätta och gurka på och så avrunda med lite kaffe :))

Ska be gubben ta en bild på mig när han kommer hem så att jag har nåt att jämföra med när jag krymper.. hmm.. OM jag krymper ;o)

Svamlat av ancitita @ 02:33 PM CET [Ta den]

Fredag 18 Maj, 2001

Fortfarande nyfiken? Ähumm.... en annan dag kanske ;o)
Ja se inte har det blivit någon smalmat idag inte... windsor bullar och mumsmums brukar inte räknas till smalmat va? Annars är de vääääldigt goda vet ja :D Kanske skulle smaka på en till innan jag hoppar isäng.. jäääääsp.. ja klockan är som vanligt mycket sitter här och pladdrar för mig själv så här mitt i natten.. klockan är, ono momento..... tamdadam.. 00:48... ja jääääsp dags att nanna!

Natti natti :D

Svamlat av ancitita @ 12:51 AM CET [Ta den]

Onsdag 16 Maj, 2001

April april :)
Jaså du trodde att jag har börjat banta va? Nä nä lugna puckar än har inte tanta fått fart på dietnerverna ;o) men lugn du.. det kommer det kommer :D

Lite tålamod får du allt ha för så bråttom har jag inte.. eller borde jag det kanske ;o) hehehe lite kul måste man ju få ha va?

Svamlat av ancitita @ 09:21 PM CET [Ta den]

Sök:

Powered By Greymatter

Senast uppdaterat

Knoddarna
9 apr -08 - Cassandras måttabell
Recepten
17 okt -08 - Dajmbitar
Fotoalbumet
29 nov -06 - Minipluttarna badar

Länkar
--------------------------
Hälso/dietsidor
ViktVäktarna Öppna i nytt fönster
Vitea Öppna i nytt fönster
7 nycklar Öppna i nytt fönster
NetDoktor - träning och mat Öppna i nytt fönster
Dietist.com Öppna i nytt fönster

Kalorier.Nu Öppna i nytt fönster


Tappa kilon Öppna i nytt fönster
--------------------------
Recept sidor
Hälsokrubb Öppna i nytt fönster
--------------------------
Överviktigas Riksförbund Öppna i nytt fönster