Annica

*Annica 63:a
*Målmedveten stenbock
*Lycklig 3 barnsmamma
 och sambo
*Levnadsmotto:
 Du får vad du ger
 (Så le mot omvärlden)
*Längd: 167 cm
*Vikt: 150/?/?/65
 (Start/Nystart/Nu/Mål)
*Metod: VV Points Plan
 och lite sunt förnuft

-------------------------

Navigering
Svammel
Svammel arkiv
Gamla arkivet
Tips & knep
BMI test
Recept
Varför?
Upptäckter!
--------------------------
Viktjournal
Viktarkiv
Måttjournal
Måttarkiv
Motionsdagbok
Motionsarkiv
Nedräkning
Bildjournal
Workoutpass
Delmål
Matdagbok 2001
--------------------------
Fotoalbum
Webcam bilder
--------------------------
In english

april 2010
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Min logo om du vill länka:
Annicas logo/banner

Powered by
Movable Type 3.15

Syndicate this site (XML)
Sidan ses bäst i 1024x768
och IE 5+ el NS6+
Grafik och innehåll Copyright © 2000-2003 Annica Forsberg
Annica... ett steg i taget!

Söndag 28 April, 2002

Ja, en vecka till gången..
Och igår gjorde jag veckan sista träningspass. Nu har jag hållit på i 2 veckor med det här styrketränandet och jag måste säga att jag redan märker skillnad! Jag känner hur kroppen har börjat forma om sig, kläderna sitter lösare och då speciellt på ställen som de tidigare varit segare med resultat på :) Så det här med att jobba för att få muskler verkar vara en riktigt bra idé då det gäller att forma kroppen :D Nu har jag vilodag och likaså i morgon sedan på tisdag börjar nästa veckas träningspass. Tisdag, torsdag och lördag verkar vara ett bra träningsschema känns det som.

Jag väger ju ungefär det som jag vägde när gubben och jag träffades för 7 år sedan. Och jag har kommit i de avlagda kläderna som legat längst bak i garderober och lådor sedan dess. Och det roliga är att de börjar sitta lite löst trots att jag inte går ner direkt i vikt, så det får jag nog ta som att det är träningen som gör verkan :))

Jag har gått ner sedan i måndags, hur mycket får vi se i morgon. Men jag PMSar för fullt just nu, isch känns i magen och humöret :(, så jag samlar vatten just nu också så hur vikten ligger får jag ta med en nypa salt.

I morgon hinner jag inte uppdatera förrän sena kvällen för vi ska på studiebesök. Vilket betyder att på dagtid blir det inget datorsittande ens på någon lunchrast. Så hur det går på vågen får ni vänta på ;o)

Svamlat av Annica @ 12:14 PM CET [Ta den]

Torsdag 25 April, 2002

Det går bra :)
Den här veckan fungerar det mesta bra :) Jag har gjort ett träningspass idag igen, 90min styrketräning och 20,5min på motionscykeln (uppvärming, pulshöjare). Har fått öka på en par grejer igen, så det märks att det ger verkan :) Blir starkare och starkare, och jag orkar mer än förut på cykeln. Jag får sitta lite längre för att få upp pulsen tillräckligt och jag har dessutom fått höja från lägsta motstånd till nästa nivå :) Ja, min cykel har 8 nivåer, 1 är lägsta och 8 högsta. Som styrketräningsdel har jag fått höja till nivå 5 från 4 och för pulshöjare från 1 till 2 då. Känns bra :) Så nu har jag ett pass kvar den här veckan, på lördag är det tänkt att jag ska göra det. Sedan blir det 2 dagars paus innan nästa veckas omgång startar :)

Maten går finnemangs också, har kollat upp pointsen noga och ätit det jag ska. Idag får jag lägga till 6-7 points för träningen men jag tänker spara 4 av dem till helgen. Men 29 points är nog mycket tycker jag, så jag behöver inte vara hungrig :)

Och som det ser ut nu verkar det bli minus på vågen vid nästa invägning, men det är dags för det stora PMS monstret så för säker kan man inte vara.

Svamlat av Annica @ 04:11 PM CET [Ta den]

Tisdag 23 April, 2002

Veckans första...
träningspass genomfört :) Har fått öka på vikten på triceps övningen och ökat till 25 reps på sit upsen. Så det börjar ge verkan redan :D Ska försöka få in nästa pass på torsdag och det tredje på lördag. Tänkte att jag skulle försöka låta bli att träna dagen för invägning och se om det gör någon skillnad. Allt för att se orsak och verkan :)

Svamlat av Annica @ 01:16 PM CET [Ta den]

Krymper..
det gör jag :) Det märks att det är det här styrketränandet som gör att det går berg och dalbana i vikten! Man ska tydligen inte träna dagen innan invägning verkar det som, i alla fall om man vill visa annorlunda på vågen ;o) Om det varit invägning idag istället så hade jag visat 2hg minus :) Men vikten har jag förstått att den ska man inte bry sig i de första veckorna sedan man börjat styrketräna. Jag har fått en par kommentarer om det på den engelska delen (av den här sidan) idag. Och de säger båda att man i regel går upp i början bla. Och tack Gullmarie för din uppmuntran :) och det är alltid lika roligt att höra att man är någons inspiration :D Jag har lite svårt att föreställa mig själv som inspirationskälla men kul är det att höra att jag är det :))

Och det som oroade mig har vänt också :) Ja alltså för några dagar sedan då jag mätte mig hade jag inte krympt, snarare ökat, men jag har mätt mig nu på morgonen och nu minskar jag :D Jag antar att tränandet har börjat ge resultat igen. Förra gången jag tränade krympte ju måtten också väldigt fort och då jag tränar än hårdare nu så lär det ju inte gå annorlunda antar jag :) Sköööönt! Att det börjar lossna, det är måtten som är mitt GO! Och känslan av att krympa ur kläderna :D Vill komma i en storlek minder igen, vill vill!!

Jag har skött maten också, alltså jag har räknat mina points duktigt. Och jag insåg igår att ögat luras rejält! Jag har ju i flera veckor gått på "känsla" och öga när jag tar för mig. Och i början gick det bra men se ögat lurar en att ta liiiite till för varje gång och till slut så äter man alldeles för mycket. Så gick det för mig har jag insett! Igår då jag ätit det jag fick så fick jag ett såååånt sug efter mer hela tiden. Ja och då förstår jag ju direkt att så lite har jag inte ätit det senaste. Och jag åt upp ALLA mina points igår, jag som brukade spara 2-4 om dagen tidigare! Voine voine vad man lurar sig själv! Men jag har inte ätit såna mängder att det ska ge + på vågen i alla fall, bara så att det blev jämviktande av det hela. Lärdom av det här? Jo, att det är helt OK att äta på "känsla" men att man, typ var tredje vecka, bör ta en vecka med strikt pointsräknande så att man håller nere portionerna på en lagom nivå. Så det är väl så jag kommer att göra framöver :) Denna vecka? Strikt pointsräknande så klart :D

Svamlat av Annica @ 08:31 AM CET [Ta den]

Måndag 22 April, 2002

Jisses...
vågen blir helt galen då man tränar ;o) Igår morse vägde jag 116,4kg och tänkte att "ja det blir väl nåt enstaka hg neråt då". Glöm det! Det blev plus! Träningen igår kväll gjorde att jag gick upp 8hg från igår till idag, så från förra måndagen till idag blev det +0,4hg. Men jag vet ju att det inte är fett i alla fall, man lägger liksom inte på sig fett av träning och inte på ett dygn heller!

Å andra sidan så har jag fått höra idag att jag krymper sedan jag började träna. Inte för att jag förstår hur sånt kan synas på en endaste vecka men man drar åt sig som en svamp ändå :D Det var en klasskompis som sa det. Kan väl hända kanske att det "flyttar" om sig nu när jag börjat träna så att det syns mer, who knows!

Svamlat av Annica @ 06:19 PM CET [Ta den]

Söndag 21 April, 2002

Ja det har hänt lite...
här på sidan som du kan se :) Tyckte det var dags för lite omväxling och vad kan passa bättre än en gubbe som gör situps? Och jag har känt mig väldigt lila på slutet så den färgen stämmer bra med mig nu :)

Idag har jag gjort mitt tredje workout pass. Fick ta till ren viljestyrka idag igen, ja när man väl kommer igång går det väl bra men att ta sig upp till träningsgrejerna! Det är inte det lättaste, jag har suttit heeela långa dagen och tänkt att "nu ska jag gå" gick jag tror du? Näähä inte jag inte ;o) Inte förrän det var dags att natta liten, då kom jag igång. Men nu är det gjort och så dröjer det en par dagar till nästa pass :D Och jag har bestämt att inte köra motionscykeln direkt efter passen. Under veckorna har jag helt enkelt inte 3 sammanhängande timmar att träna på så det går inte. Då är det bättre att ta lite konditionsträning dagarna mellan träningarna då jag ändå inte har något :)

Jag har varit lite dåligt på pointsräkning de senaste veckorna. Har haft det lite jobbigt, dels en massa stress och så en del jobbiga personliga saker. Så jag har inte orkat engagera mig som jag ska, därför har jag tagit lite lätt på pointsräknandet och gått mer på känn. Och alla vet vi ju att på känn oftast efter ett tag betyder för mycket av allt. Inte så att det märks om man kollar snabbt men om man väger och mäter så ser man genast att nu har portionerna allt blivit lite större! Så vågen har inte rört mycket på sig och inte måttbandet heller. Ja om man inte ska räkna åt fel håll då! Men nu när jag kommit igång med tränandet så borde saker börja röra på sig. Och så har jag fått tillbaks lite mer jävlaranamma så i morgon tänker jag börja räkna pointsen igen. Skam den som ger sig! Jag tänker inte ge mig :)

Svamlat av Annica @ 10:05 PM CET [Ta den]

Torsdag 18 April, 2002

Bäst att förtydliga :)
Tack för din kommentar Jenny, men precis som jag sa så oroar jag mig inte för vikten. Däremot måtten, de har inte rört på sig på en månad! Och det har inte hänt hittills! Jag har vägt mig varje dag ända sedan Juli i fjol, och det har faktiskt hjälpt mig att inte tappa modet vid måndags plusen. För jag har ju kunnat se orsak och verkan då jag kan se dag för dag upp och nergång och jämföra med vad jag gjort, vilken tid på månaden det är osv. Jag är faktiskt inte ett dugg vågfixerad, även om det kan verka så. Vikten släppte jag redan efter någon månad av den här färden, den är bara en liten del i det jag gör. Men att måttbandet "strejkar" oroar mig mer, jag har faktiskt ökat en par mått till och med och det har inte hänt en endaste gång sedan jag började i fjol den 21 maj. Det är något som inte stämmer, frågan är bara vad.

Svamlat av ancitita @ 10:24 AM CET [Ta den]

Ännu ett pass...
genomfört. Men det blev igår istället för tisdag, hann inte på tisdagen. Jag hoppade över motionscyklandet igår, jag hade gjort workout passet klart vid 21:30 och hade ingen lust att sitta 45 minuter på cykeln vid den tiden. Skulle ju aldrig komma i säng på det viset! Jag använde däremot motionscykeln som pulshöjare och istället för step upsen, jag fick nämligen problem med höfterna förra gången efter step up passet. Så då tänkte jag att cykeln med högt motstånd skulle ge liknande effekt men ta bort belastningen på höfterna. Och det verkar ha fungerat, inge ont i höfterna idag och jag kände mer i lårmusklerna igår än av step upsen.

Jag måste erkänna att igår gick jag på ren viljestyrka. Jag var sååå trött och hade absolut noll motivation att genomföra passet, men tjurig som jag är så gav jag mig den på att göra det. Och jag gjorde det :) Men nu får jag väl ta ett konditionspass idag istället då jag skippade det igår. Får se om jag tar motionscykeln eller om det blir en promenad, vi får se ikväll.

Men voine vad vikten ökar! Jag äter ju inte fel så det kan då inte vara fett, men det går uppåt uppåt. 117,1 vägde jag i morse! Är snart uppe i 120 igen :( Och måtten har stått still en hel månad nu! Vet inte vad min kropp håller på med just nu?! Vikten oroar jag mig inte så mycket för, jag tränar ju så kroppen måste ju få vänja sig vid det. Men måtten! Inte kul :(

Svamlat av ancitita @ 09:04 AM CET [Ta den]

Måndag 15 April, 2002

Ordentligt...
uppåt blev det på vågen! Hela 1,2kg uppåt blev det, men igår morse var det "bara" 0,7 uppåt så resten har kommit efter gårdagens träningspass. Jag vet inte om musklerna samlar vatten eller något under läkningsprocessen. De slås ju sönder av träningen och ska sedan byggas ihop igen i lite större och lite starkare format. Men oavsett vad vågen sa idag så ska väl det här tränandet ge resultat i längden :)

Apropå träning, jag har en otroooolig träningsvärk idag! Det var länge sedan jag hade en sån träningsvärk. Jag minns inte sist faktiskt! Hela jag bara skriker då jag rör mig ;o) Och på de mest underliga ställen! Ryggen och rumpan är gräsliga, och bröstmusklerna, ouch! Men då jag känner så här så vet jag ju att jag tog i ordentligt i alla fall :D Alltid något gott utav det onda ;o) Och i morgon är nästa pass, puh! Undras hur det ska gå?

Jag fick en fråga i gästboken om vad jag har för redskap. Jag svarade där men tänkte jag tar det här i bloggen också. Jag har köpt ett stort vidunder från Haléns, jag hittar den inte på deras sida men den har artikelnr 31-57 27 27 och så har jag 2 hantelpaket från dem också. De och en par extra övningar som jag använder mig utav ger vad man behöver på den nivå jag håller på. Man kan göra fler övningar på gymmet än vad jag gör men ännu så länge räcker de här åt mig. Jag funderar på att skaffa en skivstång och lite mer vikter också. Skivstången är bra när man ska träna benen, knäböj alltså. Och så har jag en motionscykel för att träna konditionen på, också inköpt hos Haléns :)

Svamlat av Annica @ 06:45 PM CET [Ta den]

Söndag 14 April, 2002

Vilken vecka!
Matmässigt har den nog varit i det närmaste katastrof. En massa godis tidigare i veckan och så igår då.. då var jag på 90 års kalas. Mormor fyllde 90 år :) Så då åt jag både smörgåstårta, fikabröd och schwartzwaldtårta (min favorit). Mumsade och åt utan det minsta dåligt samvete :) Så jag räknar med ett + på vågen i morgon, men det struntar jag fullkomligt i! 90 årskalas händer inte så där överdrivet ofta.

I fredags fick jag hjälp av en tränare att göra ett ordentligt träningspass/program åt mig. Det är anpassat efter vad jag har hemma att jobba med. Och idag har jag gjort passet. Voine voine vad jag är slut! Hela jag är som en darrande geleklump ;o) Först en stunds uppvärmning med samma redskap som jag styrketränar med sedan fast med väääldigt lite vikt på. Sedan 1,5 timme styrketräning med så mycket vikter som jag orkar på varje grej. Puh! Jobbigt :D Och efter det så var det direkt på motionscykeln, ja han sa att jag skulle göra så! Han ville att jag skulle köra 45 minuter, det trodde jag inte att jag skulle klara NEJ tänkte jag. Och jag trampade "bara" 35 minuter men jag tror att jag hade klarat av det om det inte vore för att mina nedre kvinnliga delar ömmade och protesterade *rodnar* så nästa gång får jag söka fram något mjukt att sitta på :) Och efter det stretching då.

Jag är mäkta nöjd över mig själv *ler stort* Jag trodde aldrig att jag skulle kunna trampa så länge på cykeln. No way! tänkte jag, men se det går faktiskt lättare EFTER styrketräningspasset än före eller separat. Mysko! Och när jag började känna mig slut tänkte jag "nej du inte än" och efter en stund kom jag liksom in i en andra andning :) Så om inte vissa delar protesterat hade jag nog faktiskt klarat 45 minuter :))

3 gånger i veckan ska jag köra det här. Jag frågade om jag inte skulle köra övre en dag och nedre nästa som så många gör. Men det är tydligen för dem som hållit på ett tag och behöver fler övningar för alla muskler. Så längre fram KANSKE jag får göra så ;o) Just nu känns det att det här är FULLKOMLIGT tillräckligt :D Men glöm att jag tänker kliva upp om mornarna för att köra de här passen! 1,5 timme styrketräning och 45 minuter cykel, jag skulle ju få kliva upp mitt i natten! Jag kliver ju upp 6 redan som det är! Så det här blir kvälls och helgsysselsättning :) Här kan du se vad dagens övningar gick ut på i alla fall :) Jag kommer att uppdatera när jag gör ändringar. Och det är ju vikterna som kommer att ändras inte reps el. sets. När något känns för lätt då lägger vi på lite vikter :)

Det är meningen att jag ska ha hantlarna i nävarna när jag gör step ups men idag var min egen tyngd aaaaalldeles tillräcklig! 116kg är väl en stor tyngd nog att lyfta upp och ner på en pall, eller vad säger du? :) Men senare får jag nog ta till dem, ja hantlarna alltså.

När jag tränat klart stod maten på bordet :) PÅ hade gjort spagetti och köttfärssås á la Annica så det var bara att sätta sig och äta. Sedan var det duschen som gällde för det var läääänge sedan jag svettades så! Puh!

Så efter en neråt period med dåligt med viktnedgång, dålig koll på maten och ingen träning alls så är Annica på G igen :)) Och om jag i cm krympte dubbelt så fort förra gången jag körde träning för ett antal veckor sedan, hur ska jag då krympa nu med de HÄR passen!?! Yep, I'm on to it!

Svamlat av Annica @ 08:53 PM CET [Ta den]

Måndag 8 April, 2002

Måndag och ivägning...
och äntligen börjar det röra på sig igen. Vågen visade 1kg minus idag, dvs de 0,6kg jag gått upp minus ytterligare 0,4kg :) Så nu får vi se om det fortsätter att röra sig. Jag har varit lite slarvig med pointsräknandet, har mer gått på känn de senaste veckorna. Tror jag får ta och skärpa mig lite, och träningen har stått still också. Väntar på att få mitt specialskrivna program, får se om jag får det snart.

Jag gjorde min ben/fot kväll igår i alla fall :) Så nu är det lila tånaglar också ;o) Tog till min tortyrmaskin också! Ja den där eländes självplågande saken vi tjejer envisas med att använda på benen ;o) Den där som rycker upp håren med rötterna från benen. PÅ tittade på och frågade om det gör ont. Jag frågade om han ville prova men se det ville han inte ;o)

I förrgår när jag var och handlade träffade jag en ex klasskamrat (hon gick på matten i höstas) där, hon satt i kassan, hon kände inte igen mig :D Jag stirrade på henne och tänkte hon skulle heja men hon bara tittade tillbaks och såg brydd ut. Och så brast hon ut i skratt och sa "men jag kände inte igen dig, jag tänkte vad är det där för en människa". Ja, jisses, då kan man lugnt påstå att jag har bytt skepnad med den här nya frillan :D

Svamlat av Annica @ 09:22 AM CET [Ta den]

Söndag 7 April, 2002

Har tagit en par...
pyssla om mig själv dagar :) Igår fixade och donade jag med händerna, har målat naglarna i en mörkt lila färg. Ja jag är svag för starka färger ;o) Innan jag skaffade familj var jag mycket för att måla naglarna i alla de slags starka färger, blodrött, lila, vinrött etc, sminka mig, hänga på mig smycken mm. Men sedan jag fick familj har jag glömt bort mig själv och bara satsat energin på de andra 2 här hemma. Tänkte det skulle bli lite ändring på det nu :) Jag måste väl också få vara med på ett hörn, eller hur? Så igår var det händerna och idag tänker jag ta hand om ben och fötter :) fotbad, krämer och så tånaglar i samma färg som fingrarna ska det bli innan jag hamnar i säng i kväll :)

Hade lite huvudvärk i morse, liiiite bakis ;o) första gången på evigheter som jag blivit så pass påverkad att jag blivit bakis! Var hem till syrran igår, en kusin (tjej) var där och vi tre drack rödvin och surrade tjejsnack och blev fnissiga :)

PÅ går omkring här hemma och ser nästan nykär ut, ja det är min nya frilla som fått fram det där :D Kul är det i alla fall :)

Jag har lagt upp en sida med några bilder tagna med webcamen. Jag kommer väl att lägga till någon bild då och då, den sitter ju här ovanför min skärm (webcamen). Så det är ju snabbt gjort att ta en bild :)

Svamlat av Annica @ 01:39 PM CET [Ta den]

Lördag 6 April, 2002

Vi har skaffat..
en webcam men jag har den inte på live som många har ;o) Däremot har jag tagit lite bilder med den som jag tänker visa här sedan. Just nu är det bara en bild ni ska få se, en på mig och min familj tillsammans :) Enjoy!

Svamlat av Annica @ 05:51 PM CET [Ta den]

Fredag 5 April, 2002

Ja då har jag äääntligen..
fått min 3:e delmålsbelöning :) Ny frisyr och ny hårfärg :D Ja vad sjutton det var väl lika bra att slå på stort med en gång då jag hade chansen ;o) Nyfiken? Kanske vill se en par bilder på resultatet? Ja visst ska det väl gå för sig att ta en titt :)

Ja bildkvaliten lämnar en del övrigt att önska. Det var ju kväll när de togs och vi har inte direkt en fotostudio hemma så.. ja du ser ju. Jag provade att ta en par bilder med webcamen tidigare men de blev inte heller så bra. Får se om vi försöker fixa bättre i morgon, ja om det blir sol eller så.

Pga den dåliga bildkvaliten så återges inte färgen rätt heller, den är mörkt brun och kallas capuccino :)

Svamlat av Annica @ 07:15 PM CET [Ta den]

Måndag 1 April, 2002

Har varit väldigt upptagen..
så jag har inte hunnit med att skriva här så mycket. I alla fall så var det +/- 0 den här veckan. Står still alltså och förra veckan var det + så det betyder att jag står fast på 116,6kg. Ett tag till i alla fall ;o)

Min påsk har innehållit lite för mycket godis, ja inga jättemängder men dock mer än jag borde. Och var och hälsade på farmor där det blev fikabröd och en lite väl fet middag. Men det var ju bara en engångs händelse så det var väl inte så farligt. Värre vore det om jag åt sånt jämt och ständigt. Men skärpning! Är vad som gäller nu :)

Hoppas alla haft en bra påsk! Min har varit lugn, vi har varit mestadels här hemma bara. Latat oss ;o) Man behöver ladda batterierna ibland och det har jag gjort. Till veckan har jag lov, yes!, men då blir det plugga av så vila får jag glömma ;o)

Svamlat av Annica @ 12:02 PM CET [Ta den]

Sök:

Powered By Greymatter

Senast uppdaterat

Knoddarna
9 apr -08 - Cassandras måttabell
Recepten
17 okt -08 - Dajmbitar
Fotoalbumet
29 nov -06 - Minipluttarna badar

Länkar
--------------------------
Hälso/dietsidor
ViktVäktarna Öppna i nytt fönster
Vitea Öppna i nytt fönster
7 nycklar Öppna i nytt fönster
NetDoktor - träning och mat Öppna i nytt fönster
Dietist.com Öppna i nytt fönster

Kalorier.Nu Öppna i nytt fönster


Tappa kilon Öppna i nytt fönster
--------------------------
Recept sidor
Hälsokrubb Öppna i nytt fönster
--------------------------
Överviktigas Riksförbund Öppna i nytt fönster