Annica

*Annica 63:a
*Målmedveten stenbock
*Lycklig 3 barnsmamma
 och sambo
*Levnadsmotto:
 Du får vad du ger
 (Så le mot omvärlden)
*Längd: 167 cm
*Vikt: 150/?/?/65
 (Start/Nystart/Nu/Mål)
*Metod: VV Points Plan
 och lite sunt förnuft

-------------------------

Navigering
Svammel
Svammel arkiv
Gamla arkivet
Tips & knep
BMI test
Recept
Varför?
Upptäckter!
--------------------------
Viktjournal
Viktarkiv
Måttjournal
Måttarkiv
Motionsdagbok
Motionsarkiv
Nedräkning
Bildjournal
Workoutpass
Delmål
Matdagbok 2001
--------------------------
Fotoalbum
Webcam bilder
--------------------------
In english

april 2010
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Min logo om du vill länka:
Annicas logo/banner

Powered by
Movable Type 3.15

Syndicate this site (XML)
Sidan ses bäst i 1024x768
och IE 5+ el NS6+
Grafik och innehåll Copyright © 2000-2003 Annica Forsberg
Annica... ett steg i taget!

Tisdag 26 Mars, 2002

Ja, stillestånd här...
Har fortfarande hosta men känner mig bättre och bättre. Är lite rädd att träna dock för jag vill inte bli sjuk igen, vill INTE vara hemma mer nu. När man tränar, får massage och liknande så att musklerna "går sönder" kan nämligen sätta fart på sjukdomar och det vill jag undvika.

Viktminskningen gick uppåt den här veckan, verkar ha fastnat i den där varannan veckas trenden helt! Upp ena, ner nästa, upp ena, ner nästa. Snacka om jojo ;o) Men huvudsaken är att det sammantaget går neråt, och det gör det :D

Får se om jag vågar mig på ett träningspass i kväll, kanske kanske. Annars är jag fullt upptagen med att plugga! Ska ha fysikprov imorgon, bläääh! Gillar inte prov, och än mindre i ett ämne som inte riktigt går ihop med mig!

Svamlat av Annica @ 03:32 PM CET [Ta den]

Onsdag 20 Mars, 2002

Nä suck!
Det blir nog ingen träning på ett tag :( Jag har sååå ont i halsen och hostar nåt så vansinnigt! Och hänger med huvet igen :( Så träning är uteslutet, typiskt! Precis när jag kommit igång så ska det bli något sånt *mutter mutter* nå ja! Får väl hoppas jag blir frisk snart så jag kan köra igång igen.

En kul sak istället då :) Jag har fått så mycket beröm från en klasskamrat att jag svävar på små moln idag :D Hon tycker jag gör det såååå bra och att jag har fått en så stark ny utstrålning av självförtroende. Sånt är härligt att höra, eller hur? :) Om jag skulle råkat ha tappat lite motivation, vilket jag inte hade, så hade jag nog fått tillbaks tiofallt efter det :D

Svamlat av Annica @ 06:29 PM CET [Ta den]

Måndag 18 Mars, 2002

En mycket nöjd Annica..
idag :) Jag har gått ner ordentligt idag. Jag verkar ha fått någon ny trend! Förut så gick jag ner tämligen stadigt varje vecka, nu går jag upp ena veckan och ner dessto mer nästa. Ett rejält ras den här veckan igen alltså :) Hela 2,5kg från förra veckan, men då hade jag ju gått upp 0,8 då så fett är det väl i så fall 1,7kg :)) men borta är det! Och jag har bara 1kg kvar till den vikt jag vägde då jag träffade PÅ :D Herrejesses, om jag fortsätter med den här farten så hinner jag nästan nå nästa delmål innan jag fått belöningen för förra ;o) Jag fick tid den 5 april nämligen för att kapa bort håret! Ja, jag sa nästan ;o) 6kg är väl kanske liiiite mycket till 5 april!

Svamlat av ancitita @ 08:05 AM CET [Ta den]

Söndag 17 Mars, 2002

Ingen träning i helgen..
jag har inte mått bra. Jag hade tänkt försöka idag men jag går på treo för att inte säcka ihop så jag tror jag får låta bli :( Jädrans förkylning! Jag VILL träna! Hoppas att jag mår bättre imorgon!

Vet ni? De där byxorna jag krympte i för några veckor sedan. Jag håller på att krympa UR dem nu :D De börjar fladdra lite väl mycket ;o) Härlig känsla kan jag lova :D Och de byxor jag hade förut.. de kan jag inte alls ha längre, de faller av i det närmaste ;o) Ahh livet är ljuvt :) Och hade jag mått bättre så jag fått träna underkropppsträningen idag som jag tänkt hade jag säkert krympt fortare ändå *hmmpff* Jag har krympt i en hel del tröjor som legat i lådorna, och ett par andra byxor. Så det går åt rätt håll, DET gör det :)

Var hem till mamma i går "hej mamma" *vinkar* (ja hon brukar hälsa på här ;o) och fick en massa beröm för krympt rumpa bland annat :D Och jo det känns bra :) Och efter senaste måttmätningen så vet vi ju att den HAR krympt :D

Svamlat av Annica @ 07:56 PM CET [Ta den]

Fredag 15 Mars, 2002

Blev ett pass idag..
Och det ett ordentligt :D Jag har pratat lite med Kaja om det här och läst lite om hur andra gör. Så nu har jag bestämt mig för att föra det här upp till nästa nivå, nu när jag kan gymmet och vet hur jag får alla muskler att jobba. Jag kommer hädanefter att göra överkroppsträning en dag och underkroppsträning en annan (kanske varann dag eller något). Jag använder motionscykeln som uppvärmning och avslutar med stretching. Idag har jag gjort 50 minuter överkroppsträning efter att ha cyklat 3,6km i 9min 18sek. Jag kommer inte skriva upp stretchingen i motionsdagboken mer för den kommer att bli kilometer lång på det viset. Men den ingår så klart alltid i mina pass. Så nu får vi se hur det känns i morgon i mina muskler ;o) Ryggen känns rejält att den har fått sig en genomgång :))

Svamlat av Annica @ 12:21 PM CET [Ta den]

Fredag morgon..
och en hel vecka hemma med sjukt barn! Inte mycket pluggande på det här viset. Jo visst jag har försökt jobba en del hemma, har faktiskt lyckats åstadkomma inlämningsuppgifter till både fysiken och Visual Basicen. Men jag kommer längre och längre efter de andra, kommer nog få jobba hela sommaren om jag ska få in allt! Hmm undras vad lärarna skulle säga om det?

Jag har fortfarande hosta och ont i halsen men jag hänger inte med huvudet så mycket idag :) Undras om man skulle våga sig på ett träningspass senare idag? Man ska ju ta det lugnt när man inte är tipptopp men det kliar i mig! Jag hade ju EN vilodag igår i alla fall :D Hmm vi får se senare, kanske kanske att jag tar ett pass ;o)

Jag har i alla fall sett nytt rekord på vågen idag, en siffra som det var läääänge sedan jag såg. Vi får se om det håller i sig till på måndag :) Om jag kör ett pass idag så lär den väl göra det antar jag, det har ju gett så bra resultat hittills det där tränandet :D

Svamlat av Annica @ 09:11 AM CET [Ta den]

Torsdag 14 Mars, 2002

Voine voine!
Hade jag väldigt mycket motivation förut så har nog för att förflytta berg idag :) Jag har nämligen tagit lite nya mått och vet du? Jag har krympt ungefär lika mycket på 2 veckor som jag brukar krympa på en månad! Helt otroligt vilken skillnad det gör med lite träning! Och jag kan tänka mig att det är det här muskeltränandet som gör mest. Nu har jag inte gjort så många gånger men jag har känt de senaste dagarna att byxorna har känts extra lösa i linningen. Och det är ju områden som inte cykeln gör så stor skillnad på, den tar mer i benen, det har jag märkt ;o)

Nu vet jag inte om det blir något tränande idag. Dels pga det jag sa igår och dels på att min hals känns inte bra och jag känner mig lite yr. Så jag tror att lilleman har smittat mig :( Den lille stackaren hade ont i öronen i natt. Han vaknade vid 22 tiden och grät och hade ont, jag gav honom lite flytande alvedon så att han skulle få sova. Det verkade hjälpa men jag fick ge honom en gång i natt också. Det hade gått över tills han vaknade men han säger att han hör lite sämre idag. Vi får väl se imorgon är han inte bättre får vi väl gå till doktorn. Något som han absolut inte vill ;o)

Svamlat av Annica @ 10:49 AM CET [Ta den]

Onsdag 13 Mars, 2002

Puh!
Idag var det extra jobbigt att genomföra passet! Undras om jag förivrar mig och gör för mycket så här i början? Kanske behöver stoppa in fler dagar utan träning, åtminstone utan styrketräning. Idag var det jobbigt så in i norden! Orkade bara 3,1km på cykeln, 7min 50sek och 113kcal brända. Jag gjorde 20 minuter styrketräning men vissa saker orkade jag inte lika många som igår, de var sååå sega att jag fick använda tid till att sega fram så många som möjligt! Men stretching är ju bara avslappnande och skön så den blev som de andra gångerna :) Och mina diafragma muskler! jisses vad de känns att de finns! Situpsen gör då helt klart nytta, men jag har alltid haft svårt att få rätt muskler att jobba när jag gör situps, de ska ju ta längre ner hellre. Jo jag känner att de musklerna också ömmar men inte lika mycket. Men bättre där de tar än inte alls, kanske! Men biceps musklerna ville inte jobba bra idag, de sa att de fått nog igår ;o)

Så efter dagens erfarenhet så kanske jag eventuellt tar en fridag i morgon. Vi får se :)

Svamlat av Annica @ 04:41 PM CET [Ta den]

Tisdag 12 Mars, 2002

Ett pass till genomfört :)
Igår tog jag en "fridag" från träning, man kan ju inte behöva göra något VARJE dag, eller hur? Idag har jag i alla fall gjort ett pass :) Jag hade inte lika mycket ork på cykeln idag som jag haft de senaste 2 gångerna, blev så otroligt fort slut. Men jag gjorde 4km, 10min 58sek och bränt 148,8kcal på den. Och så har jag gjort ett styrketräningspass på 20 minuter, mer intensivt än förra gången för då behövde jag bli van vid gymet också. Då gjorde jag 2*12 av allt nu gjorde jag 3*12 av allt :) Och så avslutade jag med stretching så klart. Men det kändes i musklerna idag att jag gjorde ett pass i förrgår! De ömmade och protesterade vill jag lova, kan bara tänka mig hur jag ska känna mig i morgon ;o)

Det tar emot något alldeles väldigt innan jag sätter mig på cykeln. Men då jag väl satt igång så går resten av bara farten. Att det ska vara så svårt det där med att få sig till att sätta igång! Helt ofattbart! Så det gäller att ha självdisciplin ;o)

Svamlat av Annica @ 07:32 PM CET [Ta den]

Måndag 11 Mars, 2002

Plus på vågen
men det var väntat. Större delen av förra veckan gick det ner, ner och ner. På fredag vägde jag 117kg jämt, men så var det ju PMS för hela slanten så sen har det burit uppåt. Eftersom eländet kom i gång i går trodde jag att det kanske skulle gå till sig till idag men si så är det inte ;o) Utan jag får rapportera 0,8kg plus den här veckan! Inget att bry sig i bara att jobba vidare :) Jag måste säga att förra veckans ledighet resulterade i endast en dag utan någon form av aktivitet för hälsan :) Utav 9 lediga dagar gjorde jag något 8 av dem :D 7 dagar på cykeln, 2 dagar promenad och en dag i gymet. Dvs vissa dagar gjorde jag mer än en grej ;o) Börjar likna något det här, och mina muskler talar om att de finns idag ;o) Gårdagens gymövning gör sig påmint med andra ord :D

Jag är hemma idag också för när vi skulle lägga oss i går så var lilleman het som en kamin! När vi tog febern hade han 40,2, isch! Så jag gav honom barnalvedon och får vara hemma några dagar IGEN!

Svamlat av Annica @ 10:22 AM CET [Ta den]

Söndag 10 Mars, 2002

Söndag..
och absolut slut på lovet! Hur invägningen imorgon går får vi se. Idag var det plus på vågen men eftersom den månatliga bedrövelsen kom igång i natt så kanske det hinner gå till sig tills i morgon. Vi får väl se. I alla fall så har jag haft en sån enorm motivation och viljestyrka idag TROTS rejält ont i magen pga av mensen. Jag har kört sån själv pepping i helgen för att, som man säger på engelska, "boost my ego". Jag behövde det nämligen. Och har tydligen lyckats över förväntan ;o) För idag när jag satte mig på motionscykeln så hade jag sånt jäklaranamma att jag gav mig den på att klara de 5km från igår fast hellst lite fortare, ja så mycket fortare blev det ju inte, bara 14sekunder men ändå :) 183,3kcal sa den att jag bränt. Och inte nog med det, när jag klev av alldeles skakig och slut så tänkte jag "nää skam den som ger sig" och gick upp till hemgymmet och styrketränade i 20 minuter också! Jäpp, det har slagit runt fullständigt för fröken Forsberg (som en kompis envisas med att kalla mig, vi har nämligen samma förnamn) :D

Och när jag var klar med det så tog jag 10 minuters stretching. Och döm om min förvåning när jag inser att sååå mycket av min vighet har jag inte tappat på de här 7 åren sedan PÅ dök upp i mitt liv (har inte tränat/stretchat sedan dess). Jag kunde nääästan få ner handflatorna i golvet när jag står med benen ihop och böjer mig fram (raka ben) och sätter ner händerna mot golvet. Jag fick ner hela fingrarna och början av handflatan men bakkanten av handen låg typ 4cm ovanför golvet. Och när jag satte mig ner och tog tag i tårna för att sträcka benen rakt upp i luften (helt sträckta) så klarade jag det, det gjorde väl lite ont (vilket det aldrig gjorde förr) men herrejesses! Vad kan man vänta sig av en som nyss varit 150kg tung och fortfarande är rätt så ordentligt tung ;o) Jag måste säga att jag kände mig mäkta mallig över mig själv :D

Jag har fått många frågor hur jag håller motivationen uppe. Jag har funderat mycket på det och en del av anledningen tror jag faktiskt är att jag ofta just jobbar med att "boost my ego", jag peppar mig själv genom att helt enkelt tycka att jag gör det bra. Jag låter inte de motgångar som kommer bry mig, för skulle jag göra det så skulle den ena motgången starta nästa. Och så har jag påbörjat en nedåtgående karusell. Istället för att fastna på dem, eller hänga upp mig på enstaka perioder under vägens gång, så ser jag hela tiden mig själv som jag vill vara framför mig. Hur jag vill må, att jag vill orka mer osv. Även om jag väger in varje vecka så är en vecka ingenting för mig. Jag ser mer till helheten. Och en jätteviktig grej är faktiskt att jag hela tiden försöker tycka om mig själv som jag är, vilket som vi alla vet inte är lätt. Men skulle man gå omkring och må dåligt över hur man är så skulle man misslyckas bara därför. För mig hjälper det visserligen upp att ha en sambo som tycker att jag är det underbaraste som finns :) Såna är bra för självförtroendet kan jag meddela ;o) Ja det är jättesvårt att förklara varför jag har sån motivation, och ännu svårare att komma på varför! Det finns säkert massor med små små saker som hjälper upp men att hitta alla och namnge dem! Inte lätt!

Jo just det ja, innan jag glömmer det Yours truly :)

Svamlat av Annica @ 08:00 PM CET [Ta den]

Lördag 9 Mars, 2002

En till dag på motionscykeln
genomförd, ja inte en hel dag men jag har gjort dagens pass :) Det blev 5km, 13min26sek och 182,4kcal brända :) Idag blev jag tvungen att tvinga mig lite mer än annars. Började få mjölksyra sååå tidigt idag! Men jag pressade mig allt vad jag orkade, hade gett mig tusan på att klara 5km och jag gjorde det :D Yes yes yes, I am the best! Ha! Men nu behöver jag en dusch och det omgående ;o) Jisses vad jag är slut! Hela jag darrar så jag kan inte skriva :D Idag körde jag mitt pass till Eros Ramazotti, på spanska, ja jag vet han är italienare men jag kan inte italienska däremot kan jag hanka mig fram på spanska så då tar jag det hellre. Speciellt då jag har en så trevlig vän på andra sidan jordklotet som tar med den hit åt mig så jag kan få lyssna på den :D Nej, dusch var det ;o)

Svamlat av Annica @ 04:31 PM CET [Ta den]

Fredag 8 Mars, 2002

Det var den veckan det..
åter till skolbänken på måndag då! Och jag har inte fått hälften av allt pluggande gjort! Det enda jag har gjort är en del kemi, ska få bort ett prov jag har ogjort tänkte jag. Men jag har mer som skulle ha gjorts, massor faktiskt! Men det är så skönt att få vara ledig, man sliter så under alla dessa skolveckor att när man väl är ledig så faller man ihop som ett korthus ;o)

Jag har åtminstone kommit igång med lite nyttigheter för kroppen den här veckan. Ja motionerande alltså :) Och det går helt klart framåt, jag orkar mer för varje gång jag sätter mig på den där cykeln :D Nyttigt för min risiga kondis med andra ord ;o) Då kanske jag kan hänga med bättre till hösten då det är bär och svampplockningsdags :D Jag gillar verkligen att vara i skogen, känna lukten av skog, mark och mossa mmm vad det luktar gott! Lääängtar till sommaren då jag kan vara i stugan och gå ut en sväng då jag har lust. Man bor ju mitt i skogen där :)

Ja, dagens motionerande då. Det blev 12min 50sek, 4,6km och 168kcal brända på motionscykeln. Det går framåt det gör det! :D

Svamlat av Annica @ 09:49 PM CET [Ta den]

Onsdag 6 Mars, 2002

Jag är kvar..
har bara varit lite låg de senaste dagarna och inte haft lust för aktiviteter på nätet. Men nu är jag tillbaks med rapport om lite nyttigare aktiviteter ;o) Jag var ut på en promenad i förrgår kväll med syster yster, vilket slutade med att jag blev ordentligt motionerad (låter som om jag vore en hund hehe) och hon hade fått en nypa luft. Ja, hon går normalt i en sån hastighet att jag absolut inte har den MINSTA suck att hänga på, så i förrgår saktade hon ner lite på farten. Hon saktade inte ner till MIN fart så jag fick lägga på ett extra kol, vilket resulterade i en rejält svettig Annica ;o)

Idag har jag trampat motionscykel det blev 10 minuter och 20 sekunder på den, 3,5km och 130kcal brända :) Så det ökar, lite mer för var gång :D Satt och lyssnade på hårdrocksballader till trampet, har en viss svaghet för såna nämligen. Kanske skulle ha något med lite mer tempo men jag får nog ta det när jag orkar ett högre tempo ;o)

Jo jag höll ju alldeles på att glömma! Jag har ett par nya byxor på mig ;o) Jag fick dem i somras av syrrans svärmor som hittade dem på rea, de var aaaalldeles för små då. Men se nu sitter de helt PERFEKT :D Lite i de ljusaste laget för säsongen (pastell lila el. nåt sånt) men jag får väl låtsas att det är vår ute :) Inte för att det är så vårlikt ute, snön ligger prompt kvar i alla fall. Jo, det har varit lite soligare och dagarna börjar bli längre men ingen riktig vårkänsla ännu så länge här uppe i den här delen av landet. Men då byxorna kommer att vara aaaalldeles för stora till sommaren :) så får jag väl använda dem nu ändå ;o)

Svamlat av Annica @ 05:53 PM CET [Ta den]

Måndag 4 Mars, 2002

Nu mina vänner, trumvirvel ;o)
Jag har gjort min morgonritual, först toabesök och sedan mitt rendez-vous med vågen ;o) Nyfiken? Först tänker jag tala om att jag motionerat i helgen :D Lördag: 6,5 minuter på motionscykel vilket var 2,5km och 90kcal brända, söndag 8,5min på den samma 3km 110kcal brända och på kvällen en långsam promenad på ca 1,5km så nu rullar hjulen fortare och fortare :D

OK OK jag vet ni är nyfikna ;o) Jo jag har gått ner dels de 1,2kg jag gick upp (vatten) och plus det så har jag gått ner 2,2kg! Ja så min nedräkning den klarade jag med råge! Jag hamnade till och med så långt under bottenlinjen att jag inte fick med hela linjen :D

En bra start på den här veckan alltså :)

Svamlat av Annica @ 10:39 AM CET [Ta den]

Fredag 1 Mars, 2002

Ledig :D
Äntligen lov! Nu behöver jag inte kliva upp 6 om mornarna förrän den 11:e, jippiiiii!! Inte för att jag kunde sova så där överdrivet länge idag i alla fall, konstigt det där, här längtar man efter sovmorgon och när man väl får det så kan man inte sova ;o) Klockan halv nio gav jag upp och steg upp. Sambo och son for strax före halv åtta i morse så jag låg och snurrade en timme ungefär innan jag gav upp.

Nåväl, dessto längre dag får jag för annat än att sova ;o)

Jag har passat på att mäta lite nya mått, jag har krympt lite långsammare på slutet än förut "bara" 4cm sedan sist. Men jag ska ju köra igång med träningen nu när jag är ledig har jag tänkt :) Måste bara få till ett vettigt program för den här mackapären som ger en workout för hela kroppen! Och så ett bra stretchingprogram efteråt. Sedan får jag väl värma upp på cykeln först, sätter ingen tid där utan så länge som jag orkar trampa på den ;o)

Svamlat av Annica @ 11:33 AM CET [Ta den]

Sök:

Powered By Greymatter

Senast uppdaterat

Knoddarna
9 apr -08 - Cassandras måttabell
Recepten
17 okt -08 - Dajmbitar
Fotoalbumet
29 nov -06 - Minipluttarna badar

Länkar
--------------------------
Hälso/dietsidor
ViktVäktarna Öppna i nytt fönster
Vitea Öppna i nytt fönster
7 nycklar Öppna i nytt fönster
NetDoktor - träning och mat Öppna i nytt fönster
Dietist.com Öppna i nytt fönster

Kalorier.Nu Öppna i nytt fönster


Tappa kilon Öppna i nytt fönster
--------------------------
Recept sidor
Hälsokrubb Öppna i nytt fönster
--------------------------
Överviktigas Riksförbund Öppna i nytt fönster