Annica

*Annica 63:a
*Målmedveten stenbock
*Lycklig 3 barnsmamma
 och sambo
*Levnadsmotto:
 Du får vad du ger
 (Så le mot omvärlden)
*Längd: 167 cm
*Vikt: 150/?/?/65
 (Start/Nystart/Nu/Mål)
*Metod: VV Points Plan
 och lite sunt förnuft

-------------------------

Navigering
Svammel
Svammel arkiv
Svammel arkiv
Tips & knep
BMI test
Recept
Varför?
Upptäckter!
--------------------------
Viktjournal
Viktarkiv
Måttjournal
Måttarkiv
Motionsdagbok
Motionsarkiv
Nedräkning
Bildjournal
Workoutpass
Delmål
Matdagbok 2001
--------------------------
Fotoalbum
Webcam bilder
--------------------------
In english

april 2010
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Min logo om du vill länka:
Annicas logo/banner

Powered by
Movable Type 3.15

Syndicate this site (XML)
Sidan ses bäst i 1024x768
och IE 5+ el NS6+
Grafik och innehåll Copyright © 2000-2003 Annica Forsberg
Annica... ett steg i taget!

Söndag 17 Augusti, 2003

Länge sen sist..
Men det har väl inte känts så där trängande att skriva här heller när jag inte kan vara med och jaga kilon.

Jag närmar mig nu slutet på den här resan, är i mitten på åttonde månaden och magen är enorm. Lillen därinne lever rövare med mig när jag sitter här ;o) tycker inte om att mamma sitter lite framåt böjd för då blir det trångt därinne. Men han mår bra och växer som han ska, vi har varit på ultraljud och fått bilder två gånger nu. Det första var i april och här kan man se liten rakt framifrån med hakan nerböjd mot bröstet (huvudet ligger åt höger och magen åt vänster):
ultraljudsbild av liten

Nästa fick vi förra veckan så där är han stor, bara huvudet och händerna får plats på bilden. Men huvudet är åt höger här också, det stora "klotet" och så de små händerna till vänster som "boxas" :) man kan se de små böjda fingrarna. Han låg och fäktade så det såg ut som han boxades, så sött :):
ultraljudsbild av liten

Så här framskrider tillvaron som den ska, jag har fått en besvärlig foglossning bara som gör det lite jobbigt. Är deltidssjukskriven för tillfället. Men då det "bara" är 6 veckor kvar tills tiden går ut så är det ju snart över :).

Jag har dragit iväg i vikt mer än jag önskat, har hittills gått upp ca 16kg, men det är sånt man får ta. Går ju hellre upp i vikt än är utan liten därinne.

Jag har fått göra två glukosbelastningar, ja jag hade graviditetsdiabetes (typ 2 diabetes) då jag väntade liten så de vill hålla koll på mig. Jag har hållit mig under gränsen båda gångerna men den senare var det på det berömda. Så jag har fått stränga förhållningsorder att tänka på vad jag äter, ja jag har nog slarvat en hel del i sommar. Varmt som det varit har lusten till varm mat varit låg, så det har lätt blivit lite slarv där, smörgås och sånt istället. Och så glassoman som jag är så får jag ju väldig lust på glass i värmen, har nog slunkit ner några mer än vad det borde ;o). Ska göra ett till ultraljud på tisdag pga det här, tillväxtkontroll, de vill göra det då diabetes kan göra så att barnet växer mer eller mindre än det ska, vanligen mer. Men jag tror det är som det ska, busfröt här hemma blev ju, för vår släkt, i normal storlek och då hade jag grav. diab. dessutom. Jag säger för vår släkt därför att de flesta barn i släkten ligger runt 3100-3300 när de föds, med några undantag.

Ja, så är det hos mig just nu, jag hoppas ni alla har det bra och att er "jakt" på kilon går som en dans.

Ha det så gott!

Svamlat av Annica @ 01:38 PM CET [Länka till den] [1 kommentar hittills :)]

Lördag 26 April, 2003

Jo då..
jag finns här fortfarande, och allt är bara bra.

Jag kanske ska ta och berätta varför jag är så tyst och inte försöker minska i vikt. Ja, ni som håller till på SL vet det redan men ni andra kanske också vill veta. Vi väntar småsyskon i familjen :), en liten lillebror ska vi få i slutet på september. Förra veckan var vi på ultraljud och fick se lillen sprattla omkring därinne. Och vi passade på att ta reda på vad det blir, det är därför jag säger lillebror för det är en liten kille. Basse är lite besviken för han vill ha en liten syrra men sånt går inte att bestämma. Och nu får han tid att vänja sig att det blir en bror.

De första tre månaderna mådde jag så illa så usch fy och bläh, dessutom blev jag "åksjuk" av datorn, så jag har inte suttit mycket här vid datorn.

Ja, det här betyder att det kommer att dröja ett bra tag innan jag kommer att kämpa med vikten igen. Ja, jag tänker inte svälla mer än nödvändigt nu heller. Jag försöker äta lika bra som jag gjort de senaste två åren med den skillnaden att jag inte mäter och väger maten. Och jag måste säga att de senaste två årens hälsosamma ätande har verkligen betalt sig. Mitt blodvärde är så bra att en kille jag känner säger att jag är dopad ;o), dopad med järn va, och jag har sluppit graviditetsdiabetesen den här gången. Ja, jag hade det då jag väntade Basse. Så nog märks det att det lönar sig att äta vettigt. Och jag har gått upp mycket mindre den här gången också, jag är nästan 18 fulla veckor på väg och har gått upp 4,5-5kg. Det tycker jag är helt OK, speciellt som jag redan vid 12 veckor hade gått upp 5,5kg med Basse. Jag ska kolla journalen nästa gång jag ska på MVC och jämföra vikterna.

Ja, så ligger det till här och det dröjer nog ett år eller så innan jag är tillbaka och jagar kilon. Jag skriver väl någon rad ibland här för att säga hur det går.

Svamlat av Annica @ 01:30 PM CET [Länka till den] [4 har varit framme och sagt sitt :)]

Torsdag 27 Februari, 2003

Länge sen sist..
Hej på er :)

Nej, jag har inte försvunnit från jordens yta bara tagit en rejäl paus från nätet. Har väl funnits lite i bakgrunden borta på SL för att fixa och dona lite nu på slutet. Annars har jag mest hållit mig härifrån.

Något resultat på en våg får ni inte se, jag har tagit en rejäl break och det tänker jag fortsätta med. Ja, jag sitter inte och vräker i mig en massa onödigt eller så, bara inte försöker gå ner i vikt. Jag mår bra, det är huvudsaken :) Och det gör gubben och lilleman också, nu när jag har mer tid för dem istället för datorn ;o)

Jag skriver väl några rader ibland så ni vet att jag lever, men vänta er inte något viktande på länge än ;o).

Ha det gott!

Svamlat av Annica @ 09:05 AM CET [Länka till den] [1 kommentar hittills :)]

Fredag 10 Januari, 2003

Ingen uppdatering..
Pga personliga problem så orkar jag inte med datorer och internet just nu så det kommer inte att bli någon uppdatering här. Och det kommer inte att gå att nå mig via en dator heller för jag stänger ner den helt.

Svamlat av Annica @ 09:11 AM CET [Länka till den] [25 har varit framme och sagt sitt :)]

Måndag 30 December, 2002

Årets sista invägning..
Ja, då har jag gjort årets sista invägning och fått domen av julens begivenheter. Det resulterade i 7hg upp sedan förra veckan, ja inget att orda över då jag ätit rätt friskt både av mat och gotter :D Idag har vi haft gemensamt födelsedagsfirande gubben min och jag, jag fyllde ju dagen före julafton och han fyller i morgon så vi slog ihop det. Jag har ätit kakor, bullar, tårta och gotter och njutit hela vägen idag ;o) Och i morgon är det nyårsafton och då blir det full meny med förrätt, varmrätt och efterrätt och en massa gott att dricka till. Så vågen lär inte stanna här innan jullovet är över ;o) Men å andra sidan så är det planerat så jag grumsar inte över det, nya tag på det nya året!

Jag firar nyår tillsammans med brorsan och hans familj och hans svärföräldrar. Vi kommer även att sova kvar där, ja det är bara ca 1,3 mil dit men ingen vill köra bil den kvällen ;o) Så vi hörs på det nya året.

Ha det gott mina vänner! Ha ett gott slut och ett Gott Nytt År på er alla!

Svamlat av Annica @ 09:04 PM CET [Länka till den] [Kommentera?]

Powered By Greymatter

Senast uppdaterat

Knoddarna
9 apr -08 - Cassandras måttabell
Recepten
17 okt -08 - Dajmbitar
Fotoalbumet
29 nov -06 - Minipluttarna badar

Länkar
--------------------------
Hälso/dietsidor
ViktVäktarna Öppna i nytt fönster
Vitea Öppna i nytt fönster
7 nycklar Öppna i nytt fönster
NetDoktor - träning och mat Öppna i nytt fönster
Dietist.com Öppna i nytt fönster

Kalorier.Nu Öppna i nytt fönster


Tappa kilon Öppna i nytt fönster
--------------------------
Recept sidor
Hälsokrubb Öppna i nytt fönster
--------------------------
Överviktigas Riksförbund Öppna i nytt fönster