Annica

*Annica 63:a
*Målmedveten stenbock
*Lycklig 3 barnsmamma
 och sambo
*Levnadsmotto:
 Du får vad du ger
 (Så le mot omvärlden)
*Längd: 167 cm
*Vikt: 150/?/?/65
 (Start/Nystart/Nu/Mål)
*Metod: VV Points Plan
 och lite sunt förnuft

-------------------------

Navigering
Svammel
Svammel arkiv
Gamla arkivet
Tips & knep
BMI test
Recept
Varför?
Upptäckter!
--------------------------
Viktjournal
Viktarkiv
Måttjournal
Måttarkiv
Motionsdagbok
Motionsarkiv
Nedräkning
Bildjournal
Workoutpass
Delmål
Matdagbok 2001
--------------------------
Fotoalbum
Webcam bilder
--------------------------
In english

april 2010
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Min logo om du vill länka:
Annicas logo/banner

Powered by
Movable Type 3.15

Syndicate this site (XML)
Sidan ses bäst i 1024x768
och IE 5+ el NS6+
Grafik och innehåll Copyright © 2000-2003 Annica Forsberg
Annica... ett steg i taget!
« 7 veckor kvar.. | Huvudsidan | 14 dagar gammal.. »

oktober 17, 2005

Hemma igen..

Jag har legat på sjukhus i en veckas tid, kom hem i torsdags kväll. Åkte in för en nogrann koll på fredag morgon (7:e) då mitt blodtryck ökat något och jag fått lite äggvita i urinen, men framför allt i kombination med att jag haft huvudvärk i ca 3 veckor också. Så de var oroliga för havandeskapsförgiftning. Jag trodde att jag skulle få åka hem efter kontrollen men si så blev det inte. Läkaren sa att "vi behåller dig över helgen", jo tjena, en vecka snarare. Mitt blodsocker har dragit iväg rejält på slutet så de bestämde sig för att slå två flugor i en smäll och ordna det med en gång. Så nu tar jag insulin också. Var rejält nervös för att sticka mig själv första gången, med tanke på mormors ojjanden när mamma sticker henne, men det känns knappt något alls. Vissa stick känns liiiiite lite när man ska igenom huden, kommer väl åt någon nerv, men de flesta inte alls. Så det går bara bra, men det är svårt att få värdena att vara OK. Får öka dosen lite vart efter så att de ska hållas nere. Och gissa om jag får märka när jag äter något jag inte borde! Jag vill ha bananer i mina frukostflingor men det vill inte blodsockret kan jag lova! Och då spelar det ingen roll att jag äter Allbran med en massa fibrer i. Så här går det inte att fuska och äta godis eller fikabröd, bara att hålla sig på mattan! Å andra sidan så håller det min vikt nere bra, inte så dumt. Jag väger ca 3,5kg mer än innan jag blev gravid och då har jag bara 3 veckor kvar innan tiden går ut. Inte illa! Som Kaja säger, gratis bantningskur..

Men jag är extremt orörlig nu, klarar inte av att gå många steg, tyvärr! Och dubbelt är det också, bör vila pga både blodtryck mm och foglossningen (åtminstone vad gäller gåendet) men bör röra på mig pga blodsockret. Men då jag hellre håller blodtrycket nere och använder mer insulin för att hålla blodsockret nere så får det bli så. Vill inte bli inlagd igen innan det är dags för förlossning ;o).

Det tråkiga med diabetesen och insulinet är att jag inte får föda på "vårt" sjukhus i Sollefteå. Jag måste till Sundsvall som är mer än dubbelt så långt ifrån oss jämfört med Slå. De dumma idioterna har lagt ner barnavdelningen i Sollefteå! Hur kan beslutsfattare bara få hitta på något så dumt?! Och i och med att min plutt därinne, pga av blodsocker och insulin, kommer att behöva extra koll och omvårdnad när den kommer ut så måste vi ligga på en barnavdelning de första dygnen. Känns inte kul att föda på ett annat sjukhus, jag har ju varit så mycket där att det känns lite "hemma" fött 2 barn där, legat inne vid första graviditeten och så nu då, har även legat där då jag opererades för utomkveds -97 (gyn var i samma lokaler som BB då). Så nu känns det nervöst att hamna någonstans där jag aldrig varit :/.

Skriven av Annica kl oktober 17, 2005 01:28 EM
Kommentarer

Visst är det gratis bantningskur!

Synd att du mår så dåligt och måste åka så himla långt för att föda bara... Håller en tumme för att allt ska gå bra hela vägen in kaklet!

//Kaja

Skriven av: Kaja den oktober 20, 2005 09:22 FM
Senast uppdaterat

Knoddarna
9 apr -08 - Cassandras måttabell
Recepten
17 okt -08 - Dajmbitar
Fotoalbumet
29 nov -06 - Minipluttarna badar

Länkar
--------------------------
Hälso/dietsidor
ViktVäktarna Öppna i nytt fönster
Vitea Öppna i nytt fönster
7 nycklar Öppna i nytt fönster
NetDoktor - träning och mat Öppna i nytt fönster
Dietist.com Öppna i nytt fönster

Kalorier.Nu Öppna i nytt fönster


Tappa kilon Öppna i nytt fönster
--------------------------
Recept sidor
Hälsokrubb Öppna i nytt fönster
--------------------------
Överviktigas Riksförbund Öppna i nytt fönster